Studeren met voordeel

Voordeliger studeren

Regelingen voor studenten

De overheid stimuleert het deelnemen aan opleidingen en trainingen voor volwassenen in de vorm van subsidie en specifiek voor volwassenen bedoelde studiefinanciering. Er zijn veel regelingen als je je oriënteert op een opleiding of training. We begrijpen dat je daardoor misschien het overzicht een beetje kwijt raakt. Hieronder hebben we daarom heel kort de meest relevante regelingen onder elkaar gezet

Levenlanglerenkrediet (LLLK)

Met het levenlanglerenkrediet (LLLK) kun je voor alle HBO Associate degree, HBO Bachelor- , Masteropleidingen en deelprogramma’s van NCOI geld lenen van de overheid. Ook als je een tweede Bacheloropleiding wilt doen of een Master wilt volgen na je Bachelor, biedt deze regeling aantrekkelijke mogelijkheden. Meer informatie vind je op onze pagina over het levenlanglerenkrediet

STAP-budget

Met het STAP-budget kun je tot € 1.000,- per jaar ontvangen voor het volgen van een opleiding of training. Met deze regeling wil de overheid iedereen de kans geven om zichzelf te ontwikkelen en langer op de arbeidsmarkt actief te blijven. Meer informatie hierover vind je op onze pagina over het STAP-budget.

Transitiebudget

Bij onvrijwillig ontslag (via UWV of de kantonrechter) heb je recht op een financiële vergoeding van je werkgever. Dit is de transitievergoeding. Deze vergoeding kan worden ingezet voor scholing, zodat je na ontslag gemakkelijk(er) een nieuwe baan vindt. Wil je hier meer over weten? Kijk op onze pagina over de transitievergoeding.

Lerarenbeurs

Ben je bevoegd leraar en wil je je verder ontwikkelen? Dan biedt de lerarenbeurs je de mogelijkheid om met een aantrekkelijke subsidie stappen te zetten in je carrière. Kijk voor meer informatie op onze pagina over de lerarenbeurs.

Subsidie korte scholingstrajecten VO

Werk je als leraar in het voortgezet onderwijs (VO) of wil je in die sector gaan werken? Als je daar niet de juiste bevoegdheid voor hebt, kun je een subsidie aanvragen om deze met een kort scholingstraject te halen. Je krijgt het bedrag dat je voor het opleidingstraject betaalt als subsidie, met een maximum van € 6.000,-. Meer informatie vind je op duo.nl.

Tegemoetkoming leraren

Wanneer je geen recht hebt op reguliere studiefinanciering of levenlanglerenkrediet, kun je een Tegemoetkoming leraren aanvragen. Dit is een gift van de overheid, bedoeld voor studenten die een PABO-opleiding gaan doen of een lerarenopleiding voor een eerste- of tweedegraads bevoegdheid in het voortgezet of beroepsonderwijs. Meer informatie vind je op duo.nl.

Vragen?

Wil je meer weten over subsidies, of welke opleidingen hiervoor in aanmerking komen? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.