Menu
NCOI Opleidingen

Testimonial Corstiaan Eggink

‘Ik ben de conclusies uit mijn scriptie nu aan het doorvoeren in onze organisatie’

Corstiaan Eggink wilde zich verder ontwikkelen op strategisch niveau. Na meerdere HBO-programma's te hebben gevolgd, besloot hij te kiezen voor de Master of Business Administration bij NCOI Opleidingen. Hoe heeft hij de opleiding ervaren en wat heeft het hem opgeleverd? Hij vertelt het zelf.

Niet nog een HBO-programma op de stapel

“Met het volgen van een opleiding maak je je eigen wereld groter. Je treedt buiten je eigen organisatie en je eigen omgeving en dat helpt altijd. In het verleden heb ik al meerdere HBO-programma's gevolgd, maar ik wilde niet nog een Diploma op HBO-niveau op de stapel leggen. Daarnaast wilde ik mij verder ontwikkelen op strategisch werk- en denkniveau en merkte ik dat de organisatie waar ik werk daar ook behoefte aan had. Daarom ben ik de Master of Business Administration (MBA) bij NCOI gaan volgen.”

Als je eenmaal bezig bent, gaat het vanzelf

“In mijn rol als Hoofd HR bij Geldmaat, een Nederlands bedrijf dat geldautomaten exploiteert, ben ik verantwoordelijk voor alle human-resourcesfacetten. Een drukke baan, en als je daarnaast een opleiding volgt, kost dit zeker tijd. Het is wel verstandig om hier vooraf thuis afspraken over te maken. Bijvoorbeeld wanneer je er bent voor het gezin, en dan moet je er ook gewoon zijn.

Als je begint aan een opleiding kijk je vaak op tegen de tijdsbesteding, maar als je eenmaal bezig bent, gaat dat vanzelf. Het is ook leuk. Ik heb voor mijn MBA heel veel moeten lezen en daar heb ik ook wel van genoten. Ik kon alles wat ik las direct plaatsen in de praktijk en dat maakt leren wel heel leuk. Dat is heel anders dan als je in de studententijd een opleiding volgt. Dan is het lastiger om deze koppeling te maken.”

Opknippen in modules en leren van medestudenten

“Tijdens mijn studie heb ik geleerd wat discipline is. Iets nu doen wat pas later wat oplevert. Nu studeren om pas 2 jaar later je diploma te halen dat is echt wel een uitdaging. Maar als je het opknipt in de modules van telkens 3 maanden is het prima te doen. 

Ik vond het zelf echt een toegevoegde waarde dat ik de klassikale lessen gevolgd heb. Ik vond het heerlijk om 1 dag in de 2 weken met medestudenten gesprekken te voeren over de lesstof. Omdat iedereen uit andere organisaties komt, leerde ik daar veel van. En met sommigen word je zelfs vrienden. Door de opleiding is mijn blik veel breder geworden. Daarnaast heb ik ook geleerd veel strategischer naar organisaties te kijken en hoe ik vanuit mijn rol daar een bijdrage aan kan leveren.”

Naar overzichtspagina

Patty Wijnen

HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Bedrijfspsychologie

“De opleiding heeft me een sterker, veerkrachtiger en een beter mens gemaakt.”

Sirous Kavehercy

Docent marketing, communicatie en big data

“Ik leer mijn studenten om kritisch te zijn en vragen te stellen​.”

Ans Oude Geerdink

Docent projectmanagement, programmamanagement, agile, IPMA

“Een opleiding volgen levert jou en je bedrijf zo veel inzichten en kennis op​.”

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.