Testimonial Ina Steunebrink

Met de ambitie om een eigen relatiepraktijk op te zetten, volgde Ina Steunebrink HBO Psychologie en Persoonlijkheidsontwikkeling bij NCOI Opleidingen. Ze leerde veel, onder andere van haar medestudenten, en vond de flexibiliteit van de opleiding heel prettig. Hoe heeft zij het studeren bij NCOI ervaren? Ze vertelt het zelf

‘Ik vond het heerlijk om te leren, het voelde iedere keer weer als een cadeautje’

Van passie naar eigen praktijk

“Al van kleins af aan ben ik geïnteresseerd in psychologie. Wat mensen beweegt, waarom mensen zich op een bepaalde manier gedragen, wat ze denken en voelen. Ik heb er altijd veel over gepraat en gelezen, maar nooit een studie in gevolgd. Een paar jaar geleden besloot ik, naast mijn huidige werk, toch iets met deze passie te gaan doen. Met name liefde en relaties zijn altijd onderwerpen geweest die mij aanspraken. Zo ontstond het idee een eigen relatiepraktijk op te richten. Natuurlijk moest ik daar eerst de nodige kennis en kunde voor opdoen.

Testimonial Ina Steunebrink

De flexibiliteit die NCOI Opleidingen bood, sprak me direct aan. Ook vond ik het prettig dat je niet alleen thuis studeerde, maar ook lesdagen had. Daarbij was er veel keuze: avond- of daglessen en op verschillende locaties. De inhoud van de modules van het HBO-programma Psychologie en Persoonlijkheidsontwikkeling spraken mij het meest aan en leken me een goede basis voor een relatiecoach. Ik besloot me daarom direct in te schrijven voor dit programma.”

Studeren was geen straf

“Aangezien ik parttime werk en een dochter heb die naar school gaat, was het studeren goed te doen. Veruit de meeste zelfstudie heb ik op mijn twee vrije dagen gedaan, zodat ik het weekend vrij had. Ik vond het studeren geen straf. Ik keek er zelfs naar uit. Een kop thee zetten, boek erbij en je volledig verdiepen in boeiende materie. Heerlijk vond ik het.
Mijzelf motiveren was niet echt een probleem. Zeker niet met de eerste twee studieboeken van de modules Algemene psychologie en Sociale psychologie. Ik vond het heerlijk om deze door te nemen. Het voelde iedere keer weer als een cadeautje. Ook de koppeling met de online omgeving was fijn. Je kon daar achtergrondartikelen lezen en filmpjes over de stof bekijken. Zo ging de lesstof nog meer voor me leven.”

Leren van medestudenten

“Ik vond de lessen met medestudenten echt van toegevoegde waarde. Zeker omdat er veel groepsopdrachten werden verzorgd. Met elkaar actief bezig zijn met de stof, daar leer je heel veel van. Het horen van ervaringen en meningen van anderen scherpt en nuanceert je eigen ideeën.
Mijn ervaring is dat het studeren bij NCOI goed verzorgd is. De locatie voor de lesdagen is fijn, de communicatie via het online platform e-Connect prettig en er is veel flexibiliteit. Ik zou het studeren bij NCOI absoluut aanraden, maar je moet er wel goed over nadenken of je er tijd voor kan maken. Een collega is, mede dankzij mijn enthousiaste verhalen, onlangs ook een studie psychologie gestart bij NCOI.”

Naar overzichtspagina
Portret Patty Wijnen
Patty Wijnen

HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Bedrijfspsychologie

“De opleiding heeft me een sterker, veerkrachtiger en een beter mens gemaakt.”

Portret Sirous Kavehercy
Sirous Kavehercy

Docent marketing, communicatie en big data

“Ik leer mijn studenten om kritisch te zijn en vragen te stellen​.”

Portret Ans Oude Geerdink
Ans Oude Geerdink

Docent projectmanagement, programmamanagement, agile, IPMA

“Een opleiding volgen levert jou en je bedrijf zo veel inzichten en kennis op​.”

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.