Testimonial Jacoline Wessels

Jacoline Wessels volgde MBO Werkvoorbereider Fabricage bij NCOI Opleidingen om in aanmerking te komen voor een andere functie binnen de organisatie waar ze werkzaam is. En met succes, want nog voordat ze haar diploma behaalde, mocht ze al overstappen. Ze vertelt hoe ze de opleiding heeft ervaren en wat het haar gebracht heeft.

‘Ik had de opleiding nog niet afgerond of ik had al de functie die ik wilde’

Veel ervaring, maar nog geen diploma

“Ik werkte al een tijdje in een technisch magazijn van een olieraffinaderij, maar had nog geen diploma in de techniek. Ik had wel veel ervaring, maar daar red je het ook niet altijd mee. Daarom besloot ik om een opleiding te gaan volgen. Ik twijfelde tussen werktuigbouwkunde of werkvoorbereiding, maar heb uiteindelijk voor werkvoorbereiding gekozen. Voor werktuigbouwkunde heb je toch veel wiskundige kennis nodig en ik dacht dat werkvoorbereiding mij beter zou liggen.”

Testimonial Jacoline Wessels

Studeren in het weekend

“De keuze voor NCOI was snel gemaakt, omdat dit de enige opleider was waar ik op zaterdag lessen kon volgen. Ik werk 40 uur, dus dan moet je wel studeren in het weekend. Ik had om de twee weken op zaterdag les en op zondag studeerde ik altijd. Als ik de zaterdag wel vrij was, ging ik ook dan studeren. Dat was wel eens zwaar, maar ik wilde het zelf. Niemand heeft mij opgedragen deze opleiding te gaan doen. Ik wilde iets bereiken, nieuwe dingen leren en verder komen in mijn werk.
 
De eerste 2 maanden was het even zoeken naar hoe ik alles moest doen en goed kon plannen, maar daarna had ik mijn draai gevonden. Het hielp ook enorm dat mijn vriend en mijn ouders er ook achter stonden. Zij moesten er ook rekening mee houden dat ik een opleiding volgde. Normaal gesproken ga je in het weekend leuke dingen doen, maar dat viel nu wel weg omdat ik dan vaak studeerde. Ik had nu eenmaal de keuze gemaakt om een opleiding te volgen en dat wilde ik niet verpesten.”

De betrokken docenten en begeleiders hielpen enorm

“Ik heb veel aan de docenten gehad tijdens mijn opleiding. Je merkt dat ze zelf allemaal uit de praktijk komen. Ze wisten echt waar ze het over hadden. Omdat de technieksector over het algemeen een mannenwereld is, merkte ik dat de docenten heel geïnteresseerd in mij waren en wilden weten waarom ik voor de techniek had gekozen en wat mij dan zo interesseerde. Daarnaast heb ik heel veel gehad aan mijn BPV-begeleider. Zij is ook een paar keer op mijn werk geweest om te kijken hoe het allemaal ging en heeft mij heel goed geholpen bij het voorbereiden en afronden van mijn portfolio. Het was heel fijn dat zij zo betrokken was.
 
Ook met de studenten was het contact onderling prettig. Ik reisde vaak samen met een medestudent als we bijeenkomsten hadden en we hielden elkaar op de hoogte van onze studievoortgang. Zelf schreef ik overal samenvattingen van, zodat ik de lesstof goed kon begrijpen. Die stuurde ik dan soms weer door naar medestudenten. Zo hielpen we elkaar af en toe.”

De smaak van het studeren te pakken

“De opleiding heeft mij veel gebracht. Ik was nog bezig toen ik al de kans kreeg om over te stappen naar de functie van werkvoorbereider binnen het bedrijf. Dus ik had de opleiding nog niet afgerond of ik had al de functie die ik wilde. En nu ik klaar ben met de opleiding, heb ik de smaak te pakken en wil ik mijn HBO-diploma halen. Binnenkort start ik met de HBO Bachelor Bedrijfskunde. Ik wil wel in de techniek en de raffinaderij blijven werken, maar misschien in de toekomst als projectmanager of leidinggevende.”

Naar overzichtspagina
Portret Patty Wijnen
Patty Wijnen

HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Bedrijfspsychologie

“De opleiding heeft me een sterker, veerkrachtiger en een beter mens gemaakt.”

Portret Sirous Kavehercy
Sirous Kavehercy

Docent marketing, communicatie en big data

“Ik leer mijn studenten om kritisch te zijn en vragen te stellen​.”

Portret Ans Oude Geerdink
Ans Oude Geerdink

Docent projectmanagement, programmamanagement, agile, IPMA

“Een opleiding volgen levert jou en je bedrijf zo veel inzichten en kennis op​.”

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.