Testimonial Sophie van Kleef

Verdiepen in de westerse eetpatronen

“We eten elke dag, maar wat doet eten nu eigenlijk met je lichaam? Daar wilde ik graag meer over weten. Ik was al bezig met het afronden van een koksopleiding, maar wilde mij nog meer verdiepen in de westerse eetpatronen. Die kwamen in de koksopleiding minder aan bod en daarom volgde ik de HBO Module Voedingsleer.

‘De leerstof was heel volledig, alles wat ik wilde weten stond erin’

Om meer te weten te komen over de invloed van voeding op het menselijk lichaam, volgde Sophie van Kleef de HBO Module Voedingsleer bij NCOI. Hoe heeft zij dit ervaren, wat heeft het haar opgeleverd en wat hoopt ze ermee in de toekomst te kunnen doen? Ze vertelt het zelf.

Testimonial Sophie van Kleef

Ik volgde de module als e-learning en vond dat in het begin best pittig. Ik moest veel lezen en veel opdrachten maken. Daar kwam bij dat de coronalockdown net versoepeld werd, waardoor er veel dingen tegelijkertijd op mij afkwamen. Werk, mijn andere opleiding, het gewone leven; alles begon weer op gang te komen. Ik wilde alles zo goed mogelijk doen en dat kostte best wat tijd. Gelukkig wende het op den duur ook wel.”

Woordenboek erbij

“Ik studeerde altijd op mijn vrije dag. Dan gebruikte ik de hele dag om op mijn gemak te kunnen studeren. Tussendoor nam ik regelmatig pauze of ging ik even wandelen. De onderwerpen die aan bod kwamen in de module vond ik heel interessant. Het werd ook allemaal op een leuke manier verteld en wat ik heel fijn vond was dat ik een boek kreeg. Daardoor heb je echt iets in je handen waaruit je kunt lezen, dat is toch anders dan alleen maar van een scherm lezen. Nu kon ik belangrijke stukken markeren of er iets bij schrijven. 

Omdat de module in het Engels was, had ik altijd een woordenboek bij de hand. Zo kon ik woorden die ik niet kende meteen opzoeken. Op den duur heb ik een lijstje gemaakt met Engelse termen en woorden die vaak voorbij kwamen, zoals lichaamsdelen, waardoor het wat soepeler ging. En in de syllabus van NCOI stond alles nog eens in het Nederlands uitgewerkt. De leerstof was heel volledig, alles wat ik wilde weten stond erin.”

Meer inzicht in koolhydraten, vetten en eiwitten

“Ik heb de module in drie maanden afgerond en ben inmiddels ook klaar met de koksopleiding. Nu werk ik met veel plezier in twee verschillende keukens. De ene plek is een soort vakantiesetting waar we dagelijks voor ongeveer zestig mensen koken. Hier leer ik veel over voorbereiding en plannen. Daarnaast werk ik ook in een vegetarisch restaurant in Amsterdam, waar ik veel leer over verschillende kooktechnieken. 

Door de module heb ik meer inzicht gekregen in welke voedingsstoffen belangrijk zijn voor het menselijk lichaam en wat voeding met je lichaam doet. Bijvoorbeeld de verhoudingen tussen koolhydraten, vetten en eiwitten. Hoeveel moet je daarvan binnenkrijgen? En ook: wat zijn de goede koolhydraten en de goede vetten? Ik ga niet bij elk gerecht een berekening maken, maar het is wel handig om te weten hoe voeding werkt als iemand een allergie heeft of ergens intolerant voor is.”

Misschien in de toekomst voedingscoach

“Voorlopig kan ik nog heel veel leren in wat ik nu doe. Wat ik in de toekomst wil, weet ik nog niet precies. Het lijkt mij leuk om de kant op te gaan van advies en begeleiding. Voedingscoach lijkt mij interessant, maar ik zou ook mensen meer bewust willen maken van plantaardig eten. Gelukkig heb ik nog alle tijd om te bepalen welke kant ik op wil. En misschien volg ik tegen die tijd wel weer een opleiding als ik denk dat ik daar iets aan heb. Ik vind het in ieder geval leuk om nieuwe dingen te leren.”

Naar overzichtspagina
Portret Patty Wijnen
Patty Wijnen

HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Bedrijfspsychologie

“De opleiding heeft me een sterker, veerkrachtiger en een beter mens gemaakt.”

Portret Sirous Kavehercy
Sirous Kavehercy

Docent marketing, communicatie en big data

“Ik leer mijn studenten om kritisch te zijn en vragen te stellen​.”

Portret Ans Oude Geerdink
Ans Oude Geerdink

Docent projectmanagement, programmamanagement, agile, IPMA

“Een opleiding volgen levert jou en je bedrijf zo veel inzichten en kennis op​.”

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.