Testimonial Suzanne van Assem

Suzanne van Assem werkt als wijkverpleegkundige. Om haar kennis en vaardigheden up-to-date te houden en te voldoen aan de Zorgverzekeringswet volgde ze de HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V). Ze vertelt hoe ze het studeren heeft ervaren en wat het haar heeft opgeleverd.

‘Door de praktijkopdrachten leerde ik veel en kon ik mijn groei aantonen’

Een HBO-diploma behalen

“Al jaren werkte ik als coördinerend verpleegkundige, maar vanwege nieuwe eisen vanuit de Zorgverzekeringswet had ik een officieel HBO-diploma nodig om dat werk te mogen blijven doen. Daarom volgde ik met een groep collega’s de HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige. Uit elk werkgebied binnen onze organisatie was er iemand. Door zo’n incompany-opzet leer je de organisatie en elkaar kennen en je ontdekt hoe iedereen werkt.”

Testimonial Suzanne van Assem

Je groeit door de praktijkopdrachten

“Elke twee weken kregen we les. Het was fijn om dan ervaringen uit de praktijk te horen. Daardoor kun je je goed inbeelden hoe alles gaat. Ik deed daarnaast twee stages binnen mijn organisatie. Door de praktijkopdrachten leerde ik veel en ik kon er mijn groei mee aantonen.”

Handelingen leren onderbouwen

“Tijdens de opleiding moesten we veel in wetenschappelijke artikelen zoeken naar bewijs voor de beste interventies. We reflecteerden heel veel: waarom heb ik iets op die manier gedaan? Bijvoorbeeld: als ik een man katheteriseer, kan ik dat dan het beste twee keer per dag eenmalig doen of een verblijfskatheter plaatsen? Wat een arts zegt, is niet altijd de beste interventie. Nu kan ik onderbouwd in overleg gaan.
 
Mede dankzij mijn stage ben ik nu deskundige in het wetenschappelijk onderbouwde classificatiesysteem Omaha System. Onze organisatie zocht collega’s om dit te implementeren in de thuiszorg. In overleg met NCOI Opleidingen kon ik dit project koppelen aan mijn externe stage. Dat was fijn voor de organisatie en ik leerde alle facetten van de organisatie nóg beter kennen. Daardoor heb ik nu meer begrip voor hoe processen verlopen.”

Familie hielp enorm

“Het was lang geleden dat ik voor het laatst had gestudeerd en ik heb drie kleine kinderen en een man die vaart. De opleiding was daardoor best zwaar, maar ik kreeg gelukkig veel hulp van mijn familie. Mijn werkervaring op HBO-niveau en eerdere interne cursussen hielpen ook mee. Ik vond het heel leuk om weer te studeren en ik heb echt gemerkt dat het wat oplevert.”

Naar overzichtspagina
Portret Patty Wijnen
Patty Wijnen

HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Bedrijfspsychologie

“De opleiding heeft me een sterker, veerkrachtiger en een beter mens gemaakt.”

Portret Sirous Kavehercy
Sirous Kavehercy

Docent marketing, communicatie en big data

“Ik leer mijn studenten om kritisch te zijn en vragen te stellen​.”

Portret Ans Oude Geerdink
Ans Oude Geerdink

Docent projectmanagement, programmamanagement, agile, IPMA

“Een opleiding volgen levert jou en je bedrijf zo veel inzichten en kennis op​.”

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.