Menu

Contentstrategie

Breng structuur aan in het ontwerp en de plaatsing van content - 3 dagen

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

U vangt de aandacht van een lezer alleen nog met persoonlijke, onderscheidende en relevante content. Daarom is het van essentieel belang dat er een heldere en leidende contentstrategie is. Hoe weet u tussen alle aanbieders van content uw doelgroep effectief te bereiken en raken? En hoe zorgt u ervoor dat alle communicatie-uitingen het merk volledig ondersteunen? Dat leert u tijdens deze unieke training Contentstrategie. Met deze training bent u direct van toegevoegde waarde.

Uw resultaat

Na afloop van deze training heeft u een strategisch perspectief op content ontwikkeld. U bent volledig thuis in verschillende doelgroepen en u weet hun behoeften in kaart te brengen. Tevens beschikt u over de vaardigheden om de merkpersoonlijkheid te bepalen en een hierbij passende contentformule te maken. Ten slotte kunt u een contentstrategie ontwerpen en u kunt omnichannel hierin opnemen.

Doelgroep

U bent werkzaam als marketing- en/of communicatieprofessional en wilt de volgende stap zetten in contentcreatie. U wilt betekenisvolle content voor diverse doelgroepen ontwikkelen, die aansluit op de missie van de organisatie. Hiervoor wilt u nieuwe vaardigheden ontwikkelen om een heldere contentstrategie te formuleren en succesvol te implementeren. Tijdens deze boeiende training ontwikkelt u praktische toepassingsmogelijkheden die u direct kunt inzetten. Dat maakt deze training zo geschikt voor u.

Aanpak

Tijdens deze 3-daagse training ontwikkelt u vaardigheden om een integrale contentstrategie te ontwikkelen. Alle kernelementen komen hierbij aan bod. Zo verdiept u zich bijvoorbeeld in de doelgroepanalyse, SMART doelen, relevante KPI’s, contentaudit, contenttypen en contentcriteria. Ook leert u met een contentkalender werken. Zo weet u het hele jaar door in te spelen op actuele gebeurtenissen. Aan het eind van de training Contentstrategie heeft u een groot deel van uw eigen strategie uitgewerkt en weet u wat u moet doen om deze verder af te ronden.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Contentstrategie en doelgroepen

 • Doelgroepen en stakeholders
 • Aansluiten contentstrategie op marketingstrategie
 • Contentstrategiepiramide
 • Thought leadership en content

Succesfactoren content

 • Meetbare doelstellingen
 • Heldere doelgroepen en persona's
 • Integratie van contentstrategie met andere online marketingonderdelen

Contentcreatie

 • Ontwikkelen van content
 • KPI's voor content
 • Redactieprocessen
 • Contentkalender en planning
 • Wet- en regelgeving, waaronder auteursrecht

Analyse en evaluatie

 • Gebruikersonderzoek
 • Rendement van contentstrategie

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat ‘Contentstrategie'.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 3 dagen.

 • 13, 20 december 2019 en 10 januari 2020
 • 20, 27 mei en 3 juni 2020

De training wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Lesgeld: € 1.661,50

Studiemateriaal: € 100,-

Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Contentstrategie

Breng structuur aan in het ontwerp en de plaatsing van content - 3 dagen

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.