Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

F-gassen Categorie 2

Vakgebied

Techniek

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Werk je bijvoorbeeld als warmtepompmonteur en wil je onderhoud plegen aan de gashoudende onderdelen? Heb je nog geen STEK-certificaat? Volg dan de training F-gassen Categorie 2. Na het behalen van het STEK-certificaat F-gassen Categorie 2 voor Warmtepompmonteurs mag je handelingen uitvoeren aan de gashoudende delen van een warmtepompinstallatie met < 3 kg (< 5 ton CO2 equivalent) koudemiddel. Je mag koudemiddel terugwinnen en aanvullen. Daarnaast kun je een lekcontrole uitvoeren waarbij het koelcircuit in de warmtepomp geopend mag worden. Ook ben je in staat machines te installeren en te onderhouden.

Je resultaat

Na de training mag je handelingen uitvoeren aan de gashoudende delen van een warmtepompinstallatie met < 3 kg (< 5 ton CO2 equivalent) koudemiddel. Je kunt het volgende in de praktijk toepassen:

  • Koudemiddel terugwinnen en aanvullen
  • Lekcontroles uitvoeren
  • Machines installeren en onderhouden

Voor wie?

Deze training is zeer geschikt voor bijvoorbeeld warmtepompmonteurs en bereidt je voor op het STEK-examen F-gassen Categorie 2.

Praktijkgericht

Tijdens de training ga je zelf aan de slag op een praktijklocatie. Je oefent hier onder andere met:

  • Solderen van koperen leidingen
  • Lekdetecties uitvoeren
  • Bijvullen en vacumeren van koelinstallatie

Vooropleiding

Een technische vooropleiding op minimaal MBO-niveau 2 is vereist.

ROVC

Dit programma wordt uitgevoerd door ROVC. Je wordt ook ingeschreven bij ROVC en ontvangt van hen de correspondentie en materialen.

F-gassen Categorie 2

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.