Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

Machineveiligheid tijdens Ontwerp en Modificatie

Beoordeel ontwerpen en nieuwe machines op veiligheid - 1 maand

Vakgebied

Techniek

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je ontwerptekeningen en nieuwe machines kunnen beoordelen conform de Machinerichtlijn en een CE-markering kunnen afgeven? Schrijf je dan vandaag nog in voor de training Machineveiligheid tijdens Ontwerp en Modificatie. Na het afronden ben je in staat ontwerptekeningen te controleren of zij zowel op elektrisch als mechanisch vlak voldoen aan de Machinerichtlijn.

Je resultaat

Na de training ben je in staat machineveiligheid tijdens ontwerp en modificatie te beoordelen. Je kunt het volgende in de praktijk toepassen:

  • Ontwerptekeningen controleren
  • CE-markering aanbrengen

Voor wie?

Ben je werkzaam als ontwerper, constructeur, service-engineer, projectengineer, hardware-engineer of servicetechnicus? Dan is de training Machineveiligheid tijdens Ontwerp en Modificatie bedoeld voor jou.

Praktijkgericht

Tijdens de training ga je zelf aan de slag op een praktijklocatie. Je oefent hier onder andere met:

  • Risicobeoordeling op ontwerptekeningen
  • Veiligheidsplannen
  • Technisch Constructie Dossier (TCD)
  • Factory Acceptance Test (FAT)
  • Site Acceptance Test (SAT)

Vooropleiding

Zowel (elektro)technisch inzicht als kennis van paneelbouw en elektrische uitrusting van machines (NEN-EN-IEC 60204) is gewenst.

ROVC

Dit programma wordt uitgevoerd door ROVC. Je wordt ook ingeschreven bij ROVC en ontvangt van hen de correspondentie en materialen.

CerTech-certificaat bewijs van deelname

Je rondt de training af op basis van actieve deelname. Je ontvangt dan het certificaat ‘Machineveiligheid tijdens Ontwerp en Modificatie’ van CerTech. CerTech is een onafhankelijke examenorganisatie, met name gericht op techniek en veiligheid. In opdracht van brancheorganisaties, adviesbureaus en opleidingsinstituten worden jaarlijks ruim 10.000 kandidaten geëxamineerd.

Machineveiligheid tijdens Ontwerp en Modificatie

Beoordeel ontwerpen en nieuwe machines op veiligheid - 1 maand

Vakgebied

Techniek

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.