Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

PLC-techniek met CoDeSys Basis

Programmeren volgens IEC 61131-3 - 1 maand

Vakgebied

Techniek

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In de praktijk vertrouwd raken met de werking van de PLC en programmeren in IEC 61131-3? Volg dan deze training. Na de training heb je inzicht in alle basisschakelingen in PLC-programma’s (AND, OR, SET, RESET, TIMER, COUNTER). De training geeft een gedegen basis voor het programmeren met ladderdiagram, functieblokdiagram en instruction list. Hierdoor ben je in staat programma’s voor de PLC te lezen en te maken en heb je kennis van de PLC-programmeeromgeving en de basismogelijkheden ervan.

Je resultaat

Na het afronden van de training PLC-techniek met CoDeSys Basis heb je inzicht in alle basisschakelingen in PLC-programma’s (AND, OR, SET, RESET, TIMER, COUNTER). Je kunt het volgende in de praktijk toepassen:

  • Werken met diverse programmeertalen
  • Programma’s voor de PLC lezen en maken

Voor wie?

Werk je als service- of onderhoudsmonteur, operator, operator-monteur of toekomstig programmeur en wil je meer weten over PLC’s en het aansluiten van verschillende I/O’s? Dan is de training PLC-techniek met CoDeSys Basis bedoeld voor jou.

Praktijkgericht

Tijdens de training ga je zelf aan de slag op een praktijklocatie. Je oefent hier onder andere met:

  • Een IEC 61131-3 PLC-programmeeromgeving
  • Grotere installaties
  • Schrijven, testen, installeren en in bedrijf stellen van een PLC-programma

Vooropleiding

Een vooropleiding op LTS/MTS-niveau is gewenst, in combinatie met basiskennis van elektrotechnische schema’s. Ook de trainingen Elektrisch Schakelen en Toegepaste Elektronica vormen een goede basis.

ROVC

Dit programma wordt uitgevoerd door ROVC. Je wordt ook ingeschreven bij ROVC en ontvangt van hen de correspondentie en materialen.

PLC-techniek met CoDeSys Basis

Programmeren volgens IEC 61131-3 - 1 maand

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.