Menu
NCOI Opleidingen - Financieel

Training Van Financiële Administratie naar Jaarrekening

Complete jaarrekening - 3 maanden

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je hebt een passie voor cijfers en financiën en wilt financiële data kunnen vertalen naar een allesomvattende jaarrekening. Welke stappen onderneem je hiervoor? En met welke wet- en regelgeving dien je hierbij rekening te houden? Dat leer je tijdens deze training. Je ontwikkelt vaardigheden om effectief tot een balans en verlies-en-winstrekening te komen en deze te voorzien van een uitgebreide toelichting. Na afronding van deze training ben je in staat om ondernemingen efficiënt te ondersteunen bij het opstellen van de jaarrekening. Deze training wordt uitgevoerd door onze businesspartner Markus Verbeek Praehep.

Je resultaat

Na afronding van deze training kun je financiële data vertalen naar een allesomvattende jaarrekening. Je weet welke stappen je hiervoor moet ondernemen en met welke wet- en regelgeving je hierbij rekening moet houden.

Doelgroep

Je bent financieel professional of beginnend assistent-accountant. Je weet hoe je een bedrijfsadministratie moet voeren, maar daarmee heb je nog geen jaarrekening. Voor iedereen die wil weten welke stappen je hiertoe moet zetten, welke wetgeving relevant is en wat dit betekent voor de communicatie met je klant, is deze training uitermate geschikt.

Aanpak

Tijdens deze training ontwikkel je vaardigheden om vanuit diverse financiële administraties jaarrekeningen op te stellen. Hiervoor ga je aan de slag met de verschillende wetgevingen en richtlijnen waar je mee te maken krijgt, leer je wat waarderingsgrondslagen zijn en hoe je deze gebruikt. Tevens behandel je het grootboek en ontwikkel je vaardigheden om deze om te zetten naar de jaarrekening. Door de praktijkgerichte aanpak van de training kun je het geleerde meteen toepassen in je eigen organisatie.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Van financiële administratie naar jaarrekening

(4 dagen)

  • Wetgeving en richtlijnen bij het opstellen van jaarrekening en jaarverslag
  • Waarderingsgrondslagen
  • Commercieel versus fiscaal in de jaarrekening
  • Van grootboek naar jaarrekening
  • Opdrachtaanname
  • Klantgesprekken
  • Dossieropbouw en afronding
  • Letter of Representation (LOR)

Certificaat

Je rondt deze training af met een praktijkgerichte opdracht. Bij een voldoende beoordeling ontvang je het diploma ‘Van Financiële Administratie naar Jaarrekening' van Markus Verbeek Praehep.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Lesgeld: € 1.995,-
Studiemateriaal: € 120,-
Examenkosten: € 210,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens je opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Verlaag je studiekosten

Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen.

Fiscaal voordeel

Je kunt gebruikmaken van de regeling ‘Aftrek studiekosten’, waarmee je tot zo’n 50 procent van je gemaakte studiekosten terugkrijgt van de Belastingdienst. Jaarlijks kun je maximaal € 15.000,- aftrekken van je inkomstenbelasting voor de studiekosten van jou en je fiscale partner. Ook als je gebruikmaakt van het levenlanglerenkrediet kun je je studiekosten aftrekken. Wil je meer weten over deze regeling en aan de hand van een rekenvoorbeeld zien hoeveel voordeel jou dit oplevert? Op onze pagina over belastingvoordeel lees je er alles over.

Mogelijkheden vanuit je werkgever

Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Daarnaast kan de organisatie de gemaakte opleidingskosten mogelijk volledig aftrekken van de inkomstenbelasting en gebruikmaken van andere fiscale regelingen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je je opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Training Van Financiële Administratie naar Jaarrekening

Complete jaarrekening - 3 maanden

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.