Menu

Trainingsprogramma Beleid

Effectief beleid maken en implementeren - 9 dagen

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Hoe maak en schrijf je beleid? Hoe vertaal je je vakkennis in beleidsprocessen? Hoe zorg je ervoor dat je beleid succesvol geïmplementeerd wordt? En hoe verlies je de politiek-bestuurlijke omgeving niet uit het oog? In dit trainingsprogramma van onze businesspartner Bestuursacademie Nederland werk je aan het versterken van je kennis en vaardigheden op het gebied van beleid. Je leert om op een gestructureerde manier beleid te maken en in te voeren. Ook leer je je politiek-bestuurlijke gevoeligheid te vergroten. Om dit te bereiken oefen je onder begeleiding van ervaren trainers veel met praktijkopdrachten. Zo ben je straks in staat om van je beleid een succes te maken.

Je resultaat

Na afloop van het programma beschik je over een grondig inzicht in het beleidsproces en kun je een helder en effectief beleid schrijven. Je hebt inzicht in de structuur van verschillende soorten beleidsstukken, kunt werken met een gefaseerd implementatieplan en ontwikkelt de belangrijkste vaardigheden die je nodig hebt om succesvol te adviseren. Ook heb je oog voor de politiek-bestuurlijke omgeving en weet je hoe je daarmee moet omgaan.

Doelgroep

Je bent beleidsmedewerker, -voorbereider, manager of stafmedewerker en je wilt effectief beleid maken, implementeren en dit verwoorden in heldere voorstellen en adviezen.

Aanpak

De trainingsdagen zijn zeer interactief en gericht op je persoonlijke ontwikkeling. Daarom start de training met een online intake, waarin je je leerwensen en ontwikkeldoelen aangeeft. De trainers nemen dit mee bij de voorbereiding van het programma en geven je hier gericht feedback op. Tijdens het trainingsprogramma houd je zelf je ontwikkelstappen bij en stippel je aan de hand daarvan een actieplan uit. Dat is de basis om de resultaten direct toe te passen in je werk.

Het trainingsprogramma is opgebouwd uit 3 trainingen. In de training Beleid Maken en Beleid Schrijven verdiep je je in het beleidsproces en leer je heldere en aantrekkelijke nota's te schrijven.

In de module Effectief adviseren in de publieke sector ga je direct vanuit de theorie aan de slag met je eigen praktijksituatie. Zo krijg je inzicht in het adviesproces en de verschillende rollen en oefen je meteen met je rol als adviseur. Duidelijk communiceren is hierbij erg belangrijk. Daarnaast speelt beïnvloeden een grote rol. Dit staat dan ook centraal in de oefeningen tijdens het programma.

Tijdens de training Beleidsrealisatie leer je hoe je de stap van beleidsdoelstellingen naar de daadwerkelijke uitvoering zet. Je ontdekt hoe je het realisatieproces creatief kunt sturen en je leert een implementatieplan samen te stellen.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Trainingsprogramma Beleid

Effectief beleid maken en implementeren - 9 dagen

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.