Menu
NCOI Opleidingen

Transitiebudget

Transitiebudget

Bij onvrijwillig ontslag heb je recht op een financiële vergoeding van je werkgever. Als dit via UWV of de kantonrechter gebeurt, heet deze vergoeding het transitiebudget. Dit budget is bedoeld om in te zetten voor scholing, zodat het snel(ler) mogelijk is een nieuwe baan te vinden.

Wanneer kom ik in aanmerking voor het transitiebudget?

Het transitiebudget geldt bij ontslag via UWV of een kantonrechter. Je kunt er ook voor kiezen om niet deze route te volgen, maar in samenspraak met je werkgever tot een andere vergoeding te komen. Dan is er sprake van wederzijds goedvinden en kom je niet in aanmerking voor dit transitiebudget. Wel kun je dan nog steeds een ontslagvergoeding ontvangen, maar dit gaat buiten UWV of de kantonrechter om.

Hoeveel budget kan ik krijgen?

De omvang van dit budget bedraagt 1/3 maandsalaris per dienstjaar in de eerste tien jaar. De jaren daarna worden berekend aan de hand van een half maandsalaris. Er is wel een maximum vastgelegd van € 83.000,- of een jaarsalaris als dit hoger is. 

Ruime keuze aan opleidingen bij het gebruiken van een transitiebudget

Zoals hierboven vermeld is het budget bedoeld om je positie om de arbeidsmarkt te versterken of verbeteren. Afhankelijk van je opleidingsbehoefte kun je het transitiebudget inzetten voor een MBO-opleiding, HBO-opleiding, Masteropleiding of training. Met ruim 1.250 opleidingen en trainingen in vrijwel ieder vakgebied, is er bij NCOI altijd wel een opleiding te vinden waarmee jij je ambities waar kunt maken. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.