Vrijstellingen

Heb je je ingeschreven voor een opleiding die je bij ons wilt volgen? Zijn er onderdelen die jij denkt te beheersen, aantoonbaar met een diploma of certificaat? Vraag een of meer vrijstellingen aan voor je opleiding. Wordt de aanvraag goedgekeurd? Dan ontvang je officieel de vrijstelling(en). Dit onderdeel hoef je dan niet te volgen. Dat scheelt je in je studiebelasting.

Neem contact op 

Voordat je een vrijstelling aanvraagt, vragen we je om contact op te nemen. Wij denken met je mee, en maken vanuit onze ervaring een inschatting of een vrijstellingsaanvraag de juiste stap is. 

 • Heb je elders certificaten of diploma’s behaald? En wens je hiermee vrijstelling(en) aan te vragen? Neem dan contact op via het contactformulier.
Neem contact op
 • Heb je bij NCOI certificaten of diploma’s behaald? En wens je hiermee vrijstelling(en) aan te vragen? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs.
 

Vrijstelling aanvragen:

Download hier het vrijstellingsformulier. Vul deze volledig, inclusief je motivatie, in en stuur ons deze vervolgens samen met onderstaande documenten via WeTransfer toe:

 • Curriculum Vitae
 • Gewaarmerkte kopie van diploma(’s) of certifica(a)t(en) niet ouder dan 10 jaar
 • Gewaarmerkte kopie van de cijferlijst(en) niet ouder dan 10 jaar
 • Programmabeschrijving per module: per gevolgd vak een overzicht van de leerdoelen, een overzicht van de behandelde onderwerpen (het programma) en hoe en wat er is getoetst
 • Literatuurlijst
 

Documenten versturen

Het vrijstellingsformulier en alle andere documenten stuur je ons vervolgens toe via het formulier onder de knop ‘Documenten versturen’. Volg daarvoor de volgende stappen:

 1. Ga naar www.wetransfer.com.
 2. Voeg je documenten toe.
 3. Vul je eigen e-mailadres in. 'Email naar' kun je leeg laten.
 4. Klik op de knop met de drie puntjes, links van de knop ‘Versturen’ en vink hier ‘Transfer link ophalen’ aan.
 5. Klik op ‘Creëer mijn link’.
 6. Kopieer de link en plak deze vervolgens in het formulier ‘Documenten versturen’.
 7. Vul de rest van je gegevens in en verstuur het formulier.
Documenten versturen

Beoordeling en uitslag

Zodra wij je aanvraag ontvangen, wordt deze beoordeeld door onze opleidingsmanagers en de examencommissie. De doorlooptijd bedraagt maximaal 4 tot 6 weken. Je ontvangt een officiële vrijstellingsuitslag inclusief kostenoverzicht (met vrijstellingskorting) per mail.

Heb je vragen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.