Blog

Is jouw mobiele website al voorbereid op de wereld van morgen?

Op Donderdag, 30 November, 2017, 11:17

Ruim drie kwart van de Nederlanders heeft inmiddels een smartphone en een groot deel gebruikt daarnaast een tablet. Het is dan ook niet verwonderlijk dat websites tegenwoordig vaker worden bezocht via een mobiel apparaat dan via een computer. 

Lees meer
Thema's: Communicatie

Cialdini voegt 7e beïnvloedingsprincipe toe

Op Maandag, 12 September, 2016, 07:49

Elke marketeer is ermee bekend: de 6 beïnvloedingsprincipes van Robert Cialdini. Tot nu toe was Cialdini van mening dat alle vormen van beïnvloeding onder een van deze principes konden worden ondergebracht. Daar is hij op teruggekomen, want nu heeft hij het principe ‘Unity’ toegevoegd. Vanaf nu spreken we dus van de 7 beïnvloedingsprincipes van Cialdini. Maar wat houdt dit nieuwe principe precies in?

Lees meer
Thema's: Bedrijfskunde , Communicatie , Marketing en Sales , Nieuws , Persoonlijke Effectiviteit , Psychologie en Coaching

Wie de taal niet spreekt, telt niet mee

Op Dinsdag, 21 Juni, 2016, 03:09

De vakantietijd is aangebroken en dat betekent dat velen van ons voor een paar weken naar het buitenland vertrekken. Altijd handig als je dan een woordje over de grens spreekt. Toch komt talenkennis ook buiten de vakantieperiode goed van pas: in dit digitale tijdperk doen veel bedrijven zaken met buitenlandse businesspartners en ook is er veel instroom van anderstalige medewerkers.

Lees meer
Thema's: Bedrijfskunde , Communicatie , Persoonlijke Effectiviteit , Taaltrainingen

Cruciaal talent

Op Vrijdag, 13 Mei, 2016, 01:34

Talent in de organisatie is waardevol. Dat maakt de merkbelofte waar en stuwt de organisatie naar een hoger niveau. Het vasthouden en aantrekken van talent is daarom van cruciaal belang. Randstad onderzocht wat werknemers belangrijk vinden in het werk.

Lees meer
Thema's: Bedrijfskunde , Communicatie , Management en Leidinggeven

5 trends binnen de e-commercesector

Op Dinsdag, 14 Juli, 2015, 02:39

Door de toenemende concurrentie staan (online) retailers onder druk. Dit heeft volgens Tie Kinetix, aanbieder van e-commerce- en channelmarketing Software-as-a-Service-oplossingen, geleid tot de volgende ontwikkelingen in de e-commercesector.

Lees meer
Thema's: Communicatie

Meer aanmeldingen voor uw nieuwsbrief? Lees deze tips!

Op Maandag, 8 Juni, 2015, 07:18

Hoe meer mensen uw nieuwsbrief ontvangen, hoe meer mensen uw content lezen en tot conversie overgaan. Maar hoe krijgt u nu meer nieuwsbriefabonnees?

Lees meer
Thema's: Communicatie

Laaggeletterdheid neemt flink toe in Nederland

Op Dinsdag, 2 Juni, 2015, 11:37

Het aantal mensen dat grote moeite heeft met lezen en schrijven lijkt alleen maar toe te nemen. Vijf jaar geleden waren dit er 1,1 miljoen, inmiddels is dit aantal opgelopen tot 1,3 miljoen.

Lees meer
Thema's: Communicatie , Onderwijs en Pedagogiek , Taaltrainingen , Zorg, Welzijn en Hulpverlening

Een succesvolle B2B website heeft deze 5 kenmerken

Op Donderdag, 23 April, 2015, 11:14

Tegenwoordig heeft bijna elk bedrijf, groot of klein, wel een website. Hier worden product of dienst en bedrijf mooi gepresenteerd en kunnen geïnteresseerden allerlei informatie opzoeken of aanvragen. Wordt uw website te weinig bezocht of wilt u uw website vernieuwen? Lees dan onderstaande 5 kenmerken die u op weg helpen naar een succesvolle website. 

Lees meer
Thema's: Communicatie , ICT , Marketing en Sales , Nieuws

Wat is het leukste taalvoutje?

Op Maandag, 30 Maart, 2015, 02:04

In 2012 werd de Facebookpagina Taalvoutjes opgericht als uitlaatklep om het gebrekkige taalgebruik in de Nederlandse media aan de kaak te stellen. Het initiatief van oprichters Inger Hollebeek en Vellah Bogle viel bijzonder in de smaak, wat verklaart dat er inmiddels al bijna 400.000 fans zijn. Dagelijks sturen lezers tientallen verkeerd gespelde woorden of verbasterde uitdrukkingen in die soms hilarische resultaten opleveren.

Lees meer
Thema's: Communicatie , Taaltrainingen

Kabinet maakt vuist tegen taalachterstand

Op Woensdag, 18 Maart, 2015, 09:40

Als het aan het kabinet ligt, groeien er geen kinderen meer op in taalarmoede en moeten ook volwassen die moeite hebben met lezen, schrijven en communiceren overal in het land terecht kunnen voor taalscholing. Dat zijn althans de speerpunten van het nieuwe actieplan ‘Tel mee met Taal’, dat vanaf volgend jaar van start gaat. Minister Bussemaker (OCW), minister Asscher (SZW) en staatssecretaris Van Rijn (VWS) trekken voor de aanpak van de taal- en leesbevordering voor de periode 2016-2018 samen ruim €50 miljoen uit.

Lees meer
Thema's: Communicatie , Taaltrainingen

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 
https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/ncoi/ncoi/teasers/v1.jpg?ext=.jpg