Menu

Digiduck: op speelse wijze leren programmeren

Minister Jet Bussemaker van het ministerie van OCW heeft het eerste exemplaar van de Digiduck in ontvangst genomen. De Digiduck is een initiatief van Donald Duck Weekblad/Sanoma, Kennisnet, Digivaardig & Digiveilig/ECP, KPN, Microsoft en SIDN. Het is een speciale aflevering van het weekblad Donald Duck, die kinderen op een speelse manier laat kennismaken met programmeren. Volgens de initiatiefnemers is er in heel Europa een tekort aan goede ICT’ers. Dit zou grotendeels te wijten zijn aan het feit dat er te weinig jongeren zijn met technische vaardigheden. Met de Digiduck wil men aandacht vragen voor dit probleem.

Programmeren verplicht
Volgens de initiatiefnemers is er in andere Europese landen in het onderwijs meer aandacht voor programmeren. In Zweden kunnen kinderen die er belangstelling voor hebben het al leren op de basisschool, in Groot-Brittannië wordt het zelfs verplicht. Kinderen moeten daar vanaf hun vijfde tot het einde van de basisschool leren programmeren.
 
Duckwise
Een van de initiatiefnemers van de Digiduck, mediabedrijf Sanoma, is eerder dit jaar ook gestart met het ‘edutainment’-label Duckwise, waaronder de komende jaren verschillende digitale en papieren uitgaven zullen verschijnen. Hierin zal ook aandacht worden besteed aan ICT.
 
Help als leraar mee het tekort aan goede ICT’ers op te lossen
Om het tekort aan ICT-professionals op te lossen, is het belangrijk dat er vanaf de basisschool aandacht wordt besteed aan programmeren. NCOI biedt verschillende lerarenopleidingen aan, zoals:
 
HBO Bachelor Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)
HBO Bachelor Pedagogiek, specialisatie Lerarenopleiding
 
Bron: Computable
 
De Digiduck is hier online te lezen: http://www.donaldduck.nl/media/acties/digiboekje/digiduck2.html

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.