Blog Incompany

Dit zijn de 3 belangrijkste bouwstenen voor geluk

Steeds meer mensen zoeken het antwoord op de vraag: is dit het nou? Ze willen graag een groter huis, een mooie auto, een tweede vakantie. Maar als ze dat allemaal hebben, missen ze vaak nog steeds iets. De oplossing? ‘Geluksprofessor’ Patrick van Hees geeft de 3 belangrijkste bouwstenen voor geluk.

Lees meer

Thema's: Incompany

Jolande Sap: “Scholing is de sociale zekerheid van de toekomst”

De baan voor het leven bestaat niet meer. Onze dynamische arbeidsmarkt vraagt om flexibele, weerbare en wendbare mensen. Permanente scholing en ontwikkeling zijn daarom belangrijker dan ooit. Maar mensen met een basis- of middelbare beroepsopleiding laten zich juist minder dan voorheen bijscholen. De commissie vraagfinanciering MBO onderzocht wat er nodig is om de deelname aan scholing te vergroten. Voorzitter Jolande Sap vertelt.

Lees meer

Thema's: Nieuws, Incompany

Geluk in uw werk? Dat regelt u zo! 5 tips

Het maakt niet zoveel uit wát voor werk u doet, belangrijk is hoe u uw werk beschouwt en of u er gelukkig van wordt. Werkt u alleen voor het geld en lééft u pas als u ’s avonds thuiskomt? Als u zo weinig energie van werken krijgt, kom dan in actie met deze 5 tips.

Lees meer

Thema's: Incompany

Traineeship als snelkookpan voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

Jonge ‘high potentials’ intern scholen en aan uw bedrijf binden? Het kan met een traineeprogramma. Farmaceutisch bedrijf Teva Pharmaceutical Industries ontwikkelde zo’n programma, in nauwe samenwerking met NCOI Opleidingen. 

Lees meer

Thema's: Incompany

Even zonder werk? Zo staat u sterker in de arbeidsmarkt

Verveling, geldzorgen, een gevoel van nutteloosheid. Werkloos thuiszitten is geen pretje. Mensen die werken zijn over het algemeen gelukkiger dan mensen die niet werken. Terug naar de arbeidsmarkt? Een gerichte opleiding en een inwerktraject verlagen de drempel om weer aan de slag te gaan.

Lees meer

Thema's: Nieuws, Incompany

Van hazenpad tot snelweg: zo leren uw hersenen

Door ervaringen, gedachten en emoties veranderen uw hersenen voortdurend. Leren is het vormen van netwerken in uw brein. Om succesvolle opleidingsmethodes te kunnen ontwikkelen, volgt NCOI Opleidingen onder meer wetenschappelijke onderzoeken over de werking van het brein. Motivatie, focus en tijd spelen bijvoorbeeld een belangrijke rol.

Lees meer

Thema's: Nieuws, Incompany

Dé oplossing voor een betere bedrijfsvoering

U heeft een opleidingsbehoefte, maar er bestaat nog geen passende opleiding. Wat doet u dan? Dan ontwikkelt u samen met NCOI Opleidingen gewoon een eigen opleiding. Zo zette ZEKER Financiële Zorgverlening een HBO-opleiding op voor bewindvoerders.

Lees meer

Thema's: Nieuws, Incompany

Hoe een schrijftraining dit bedrijf op weg hielp

Contracten, algemene voorwaarden, juridische brieven: ze staan vaak vol ingewikkelde terminologie. Begrijpen uw klanten wel wat ze lezen? Volkswagen Pon Financial Services vond het tijd voor een vertaalslag. Om die te kunnen maken volgden 11 communicatieprofessionals van het bedrijf een schrijftraining bij NCOI Opleidingen. 

Lees meer

Thema's: Nieuws, Incompany

Hoe motiveer ik mijn medewerkers zich te blijven ontwikkelen? 5 tips

Uw personeel transformeren tot gemotiveerde, toekomstbestendige, breed en duurzaam inzetbare medewerkers? Permanente educatie, ofwel een leven lang leren, is het antwoord. Voor managers, teamleiders en HR-professionals is het echter een grote uitdaging om mensen te enthousiasmeren te blijven werken aan zichzelf. 5 tips om een leven lang leren te stimuleren.

Lees meer

Thema's: Incompany
Opleidingsadvies op maat?

Opleidingsadvies op maat?

Onze website maakt gebruik van cookies.