Lesgeven in klimaattechniek

"Ik ben ruim 15 jaar geleden in dienst gekomen bij BAM als aankomend servicemonteur", vertelt Guus van Elck. "Vanuit deze functie ben ik vele opleidingen gaan volgen. Hier heb ik altijd een heel duidelijk verschil gezien tussen voltijd docenten en docenten die ook in het vak werkzaam zijn." 

Mensen uit het vak doceren met veel overtuiging naast hun werk. "Tijdens het volgen van de HTS ben ik projectleider geworden en ben ik inmiddels doorgegroeid naar projectmanager. Door de combinatie van praktijkervaring en theorie heb ik een duidelijk beeld gekregen over de werking en ontwerpen van installaties. Het heeft mij altijd getrokken om dit beeld te delen met anderen. Om deze reden heb ik een opleiding lesgeven gevolgd en ben ik nu docent bij Reed Business Opleidingen en doceer ik gemiddeld een maal per week 'Klimaattechniek algemeen' of 'Klimaattechniek voor gevorderden'. De vele enthousiaste reacties van de cursisten geven mij de voldoening om dit 's avonds naast mijn werk vol te blijven houden. Het gemiddelde van alle beoordelingen hebben mij nu zelfs de status cum-laude docent verworven. Dat houdt in dat de deelnemers mij een cijfer geven van een 8 en hoger. Hier ben ik erg trots op! Dus als iemand nog een cursus klimaattechniek gaat volgen bij Reed Business Opleidingen, dan bestaat er een grote kans dat hij of zij mij tegenkomt."

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant