Menu

Levenlanglerenkrediet (LLLK)

Levenlanglerenkrediet (LLLK)

U kunt voor deeltijd HBO- en Masteropleidingen van NCOI Opleidingen geld lenen bij de overheid. Dit heet het levenlanglerenkrediet (LLLK). Ook als u een tweede Bacheloropleiding wilt doen of een Master wilt volgen na uw Bachelor, biedt deze regeling aantrekkelijke mogelijkheden. Hieronder leest u hoe het werkt en wat de voorwaarden zijn.


Levenlanglerenkrediet

Ook voor dit studiejaar kan iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet en geldt voor de opleidingen HBO Associate degree, HBO Bachelor en Master. Wanneer u niet direct een volledige HBO Bacheloropleiding of Masteropleiding wilt volgen, kunt u ook starten met het eerste jaar. Ook dan kunt u gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet. U moet wel aan de toelatingsvoorwaarden voldoen. Zo kunt u starten met een route naar Bachelor of Master waarbij de studiekosten volledig gefinancierd kunnen worden. Na de eerste fase bepaalt u of u verder studeert.

Contact met opleidingsadviseur

 

Hoeveel lenen

U kunt per jaar een bedrag ter hoogte van uw lesgeld ofwel onderwijsgebonden studiekosten lenen. Voor arrangementskosten en boekengeld kunt u geen beroep doen op het levenlanglerenkrediet. In het kostenoverzicht bij de opleiding staat wat de onderwijsgebonden studiekosten zijn. U krijgt nooit meer levenlanglerenkrediet dan wat u aan lesgeld moet betalen.

Terugbetalen

De aflossing van uw lening start op de eerstvolgende 1 januari na het afronden of beëindigen van uw opleiding. U heeft dan 15 jaar de tijd om uw levenlanglerenkrediet terug te betalen, inclusief rente. Hoeveel u per maand moet aflossen, hangt af van uw inkomen.

Hoelang lenen

U kunt een levenlanglerenkrediet krijgen voor de duur van uw opleiding. Voor een deeltijd HBO Bacheloropleiding kunt u maximaal 5 jaar geld lenen en u heeft 15 jaar de tijd om terug te betalen.

Aanvragen

Als student van Hogeschool NCOI kunt u het levenlanglerenkrediet aanvragen via Mijn DUO (zie www.duo.nl). U ontvangt indien u interesse heeft in levenlanglerenkrediet een formulier van NCOI Opleidingen met de opleidingskosten die in aanmerking komen voor de financiering. Dat zijn alle kosten, behalve studiematerialen en arrangementskosten. Dit formulier kunt u dan gebruiken voor uw aanvraag bij DUO.

Voorwaarden levenlanglerenkrediet

Hierbij enkele belangrijke voorwaarden om in aanmerking te komen voor het levenlanglerenkrediet. Ga voor de volledige voorwaarden naar www.duo.nl.

  • U bent op het moment van aanvragen jonger dan 55 jaar.
  • Bent u ouder dan 30 jaar dan kunt u met het levenlanglerenkrediet een deeltijdopleiding financieren of deelnemen aan een tweede Bachelor- of Masteropleiding.
  • Uw collegegeld of lesgeld wordt niet betaald of vergoed door een andere instantie, bijvoorbeeld uw werkgever.
  • U volgt een wettelijk erkende HBO Associate Degree, HBO Bacheloropleiding of Master.
 

Welke opleidingen komen in aanmerking voor het levenlanglerenkrediet?

Klik hieronder op een van de vakgebieden om te zien welke opleidingen in aanmerking komen voor het levenlanglerenkrediet:

Management en Bedrijfskunde
Logistiek, Facilitair, Inkoop en Bedrijfsprocessen
Marketing, Sales en Communicatie
Financieel en Juridisch
HR, Psychologie, Coaching en Onderwijs
Projectmanagement en IT
Techniek en Veiligheid
Zorg, Welzijn en Hulpverlening
Overheid
NCOI Levenlanglerenkrediet
Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.