Slechte informatie en communicatie zijn grote kostenpost

Door slechte communicatie en informatieoverdracht wordt zo’n 11% van de omzet verspild. Vooral tijdens de voorbereiding en uitvoering gaar het vaak mis. Dit blijkt uit een onderzoek van USP Marketing Consultancy. In het onderzoek dat in opdracht van Océ is uitgevoerd, schatten zowel architecten, aannemers B&U als installateurs dat 11% van de omzet verloren gaat als zogenaamde faalkosten.

De meeste faalkosten worden gemaakt in de ontwerp- (16%), werkvoorbereidings- (23%) en uitvoeringsfase (43%). Slechte informatie uitwisseling en communicatie worden als de belangrijkste oorzaken worden gezien. Bovendien geeft 22% van de 300 ondervraagden aan dat het vooral fout gaat doordat er te weinig aandacht is voor de uitvoerbaarheid tijdens de ontwerpfase. Er valt dus veel te verbeteren én winst te behalen; iets wat in deze tijden van economische crisis zeker geen overbodige luxe is.

Werkvoorbereiding

Wilt u deze kosten terugdringen dan is het van cruciaal belang om de informatie- en communicatiestroom significant te verbeteren. Hierin ligt een grote rol weggelegd voor de werkvoorbereider. Deze spin in het web weet hoe het totale bouwproces van a tot z kostenbewust en beheerst ingericht moet worden. Hoe een degelijke en effectieve planning wordt gemaakt. En hoe de verschillende betrokken partijen tijdig kunnen anticiperen op onvoorziene gebeurtenissen en ontwikkelingen tijdens de bouw. Bovendien kan de werkvoorbereider met z’n helicopterview, kennis en centrale positie een goede en efficiënte communicatie en informatieoverdracht waarborgen. Bent u een (aankomend) werkvoorbereider, voorman, planner of wilt zich als ploegleider verder professionaliseren? Dan biedt de opleiding Werkvoorbereider van NCOI Techniek welllicht de juiste kennis, vaardigheden en leerdoelen. Meer informatie, mail ons: info@techniek.ncoi.nl

Bron: USP Marketing Consultancy BV 

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.