Vraag naar HR-professionals 39% gestegen

De arbeidsmarkt is weer stevig aan het aantrekken en hierdoor gaat het met de HRM-arbeidsmarkt erg goed. Uit het kwartaalonderzoek van Yacht naar de Trends en Ontwikkelingen op de HRM-Arbeidsmarkt is gebleken dat de totale vraag naar HR-professionals het afgelopen kwartaal met 39% is gestegen ten opzichte van vorig jaar. De groei zit vooral in de vraag naar recruiters. Het aantal vacatures voor deze functie stijgt dit kwartaal naar verwachting met maar liefst 71%.
 
Recruitmentvak sterk veranderd
De vele reorganisaties en bezuinigingen van de afgelopen jaren hebben veel impact gehad op het recruitmentvak. Het recruitmentlandschap is hierdoor het afgelopen jaar sterk veranderd. Ellen Bergh, Commercieel Manager Yacht HRM, zegt hierover: “Het vak werd ‘weggeschoven’ onder HR en niet langer gezien als separate functie. Nu het economisch herstel doorzet, komen organisaties hier massaal van terug. Recruitment is een vak waar vakmanschap voor vereist is. Bedrijven zoeken dan ook met spoed recruitmenttalent om de strijd om talent op de arbeidsmarkt niet te verliezen.”
 
Recruiters moeten blijven ontwikkelen
Nu de vraag naar recruiters zo groot is, is het nog belangrijker dat zij zich blijven ontwikkelen. Van de recruiter anno 2015 wordt een dubbele specialisatie gevraagd. Zij moeten namelijk niet alleen kennis hebben van de arbeidsmarkt, doelgroepen en informatietechnologie, maar ook beschikken over diepgaande vak- en of branchekennis. NCOI Opleidingen heeft verschillende recruitment opleidingen op Post Bachelor- en HBO-niveau die aansluiten op de recente ontwikkelen in het vak.
 
 
Bron: Yacht

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.