Menu

Vraag naar HR-professionals 39% gestegen

De arbeidsmarkt is weer stevig aan het aantrekken en hierdoor gaat het met de HRM-arbeidsmarkt erg goed. Uit het kwartaalonderzoek van Yacht naar de Trends en Ontwikkelingen op de HRM-Arbeidsmarkt is gebleken dat de totale vraag naar HR-professionals het afgelopen kwartaal met 39% is gestegen ten opzichte van vorig jaar. De groei zit vooral in de vraag naar recruiters. Het aantal vacatures voor deze functie stijgt dit kwartaal naar verwachting met maar liefst 71%.
 
Recruitmentvak sterk veranderd
De vele reorganisaties en bezuinigingen van de afgelopen jaren hebben veel impact gehad op het recruitmentvak. Het recruitmentlandschap is hierdoor het afgelopen jaar sterk veranderd. Ellen Bergh, Commercieel Manager Yacht HRM, zegt hierover: “Het vak werd ‘weggeschoven’ onder HR en niet langer gezien als separate functie. Nu het economisch herstel doorzet, komen organisaties hier massaal van terug. Recruitment is een vak waar vakmanschap voor vereist is. Bedrijven zoeken dan ook met spoed recruitmenttalent om de strijd om talent op de arbeidsmarkt niet te verliezen.”
 
Recruiters moeten blijven ontwikkelen
Nu de vraag naar recruiters zo groot is, is het nog belangrijker dat zij zich blijven ontwikkelen. Van de recruiter anno 2015 wordt een dubbele specialisatie gevraagd. Zij moeten namelijk niet alleen kennis hebben van de arbeidsmarkt, doelgroepen en informatietechnologie, maar ook beschikken over diepgaande vak- en of branchekennis. NCOI Opleidingen heeft verschillende recruitment opleidingen op Post Bachelor- en HBO-niveau die aansluiten op de recente ontwikkelen in het vak.
 
 
Bron: Yacht

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.