Blog

Lerarenbeurs aanvragen? Doe dit uiterlijk 30 juni 2017

De lerarenbeurs: als u al docent bent, kunt u deze beurs ook dit jaar weer aanvragen. Dankzij de lerarenbeurs kunt u met subsidie een erkende Bachelor- of Masteropleiding volgen. Zo kunt u zich voordelig verder ontwikkelen. Het aanvragen van de lerarenbeurs 2017 kan tot uiterlijk 30 juni 2017

Lees meer

Thema's: Onderwijs en Pedagogiek

Wat is de betekenis van verzorgende IG?

Wat is een verzorgende IG? En waar staat de afkorting IG voor? Verzorgende IG betekent voluit verzorgende individuele gezondheidszorg (VIG). De term VIG of VIG’er wordt ook vaak gebruikt. Dat is dus hetzelfde als verzorgende IG.  Lees meer

Thema's: Zorg, Welzijn en Hulpverlening

Veilig op de weg

Rijkswaterstaat probeert al jaren het werk voor wegwerkers veiliger te maken. En dat is ook hard nodig: in 2013 werden er 15 voertuigen van wegwerkers aangereden en in 2014 waren dat er zelfs 21, waarbij ook een dodelijk slachtoffer viel.

Lees meer

Thema's: Ruimte, Bouw en Vastgoed

Hoe goed is uw aanbesteding?

In 2006 werd de Afsluitdijk afgekeurd bij een toetsing. Nu, tien jaar later, gaat de aanbestedingsprocedure voor de renovatie bijna van start. Op donderdag 24 november om 16.00 uur zal Rijkwaterstaat de stukken voor de inschrijving op de renovatie van de Afsluitdijk openbaar plaatsen. De plafondprijs voor het DBFM-contract: 600 miljoen euro.

Lees meer

Thema's: Ruimte, Bouw en Vastgoed

De robots komen eraan! Zo bereidt u zich voor

Er woedt al jaren een discussie over de gevolgen van de robotisering en automatisering voor de arbeidsmarkt. Volgens het ene kamp verdwijnt bijna de helft van de banen de komende tien tot twintig jaar en komen er niet voldoende nieuwe banen bij. Volgens het andere kamp leidt de robotisering juist tot banengroei. Maar over één ding lijkt iedereen het eens te zijn: het werk zal in ieder geval inhoudelijk veranderen. In dat opzicht heeft de robotisering dus gevolgen voor iedereen. 

Lees meer

Thema's: Nieuws

Cialdini voegt 7e beïnvloedingsprincipe toe

Elke marketeer is ermee bekend: de 6 beïnvloedingsprincipes van Robert Cialdini. Tot nu toe was Cialdini van mening dat alle vormen van beïnvloeding onder een van deze principes konden worden ondergebracht. Daar is hij op teruggekomen, want nu heeft hij het principe ‘Unity’ toegevoegd. Vanaf nu spreken we dus van de 7 beïnvloedingsprincipes van Cialdini. Maar wat houdt dit nieuwe principe precies in?

Lees meer

Thema's: Nieuws, Marketing en Sales, Bedrijfskunde, Persoonlijke Effectiviteit, Communicatie, Psychologie en Coaching

Juiste man, juiste plek

Vacatures krijgen steeds meer strategische lading, ze worden niet meer als losse flodders de wereld ingeschoten. Strategische personeelsplanning voert dit jaar de top 5 HR-prioriteiten aan. De juiste man op de juiste plek is van cruciaal belang.

Lees meer

Thema's: Management en Leidinggeven, Personeel en Organisatie

Veel vraag naar ervaren ICT’ers en technici

Veel HR-managers in Nederland zitten met de handen in het haar. Ze hebben er een grote kluif aan om ervaren professionals in ICT, verkoop, techniek en productie in huis te halen. Dat blijkt ook uit het jaarlijkse onderzoek van loonstrookverwerker ADP, organisatiebureau Berenschot en Performa Uitgeverij onder ruim duizend HR-professionals. Een derde van hen ervaart problemen bij het werven van nieuwe medewerkers.

Lees meer

Thema's: Techniek, Financieel, ICT

Aan het werk met chronische ziekte

Tegenwoordig worden we ouder én hebben we betere medicijnen tot onze beschikking, waardoor ziekten minder vaak fataal zijn. Dit heeft tot gevolg dat er steeds meer mensen zijn met een chronische ziekte, zoals longaandoeningen, diabetes, reuma en kanker. De Sociaal-Economische Raad (SER) voorspelt dat in 2030 één op de vier werkenden een chronische ziekte heeft. Deze ontwikkeling heeft gevolgen voor managers en HR-professionals. Hoe zorg je ervoor dat iemand met een chronische ziekte toch kan blijven werken? 

Lees meer

Thema's: Personeel en Organisatie

€ 32 miljoen van lerarenbeurs niet gebruikt

Onderwijswoordvoerders concludeerden in juni in de Tweede Kamer dat € 32 miljoen van de lerarenbeurs niet gebruikt is. Begin 2015 werd er juist 21 miljoen extra uitgetrokken voor deze beurs, bedoeld om leraren verder op te leiden.

Lees meer

Thema's: Onderwijs en Pedagogiek

  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  > 

Opleidingsadvies op maat?

Opleidingsadvies op maat?Onze website maakt gebruik van cookies.