Blog

TechBarometer ROVC: Technische sector verwacht omzetgroei en gebrek aan geschoolde krachten

Op Dinsdag, 5 Juni, 2018, 07:07

Van de deelnemers aan het jaarlijkse onderzoek voor de TechBarometer van het ROVC verwacht 67% een omzetgroei voor 2018. Om die groei te kunnen realiseren zijn volgens hen optimalisatie van werkprocessen en opleiden van medewerkers de belangrijkste maatregelen. De belangrijkste organisatiedoelstelling is het optimaliseren van de kwaliteit.

Lees meer
Thema's: Nieuws , Techniek

ALO-opleiding volgen? Het kan in deeltijd bij Hogeschool NCOI

Anne Hartog

Op Dinsdag, 29 Mei, 2018, 01:12

Nog geen onderwijsbevoegdheid? En wilt u leraar lichamelijke opvoeding worden? Of staat u al voor de klas en wilt u een tweede bevoegdheid als gymleraar halen? Dan is de ALO iets voor u. Wist u dat volwassenen bij Hogeschool NCOI een ALO in deeltijd kunnen volgen? In dit blog leest u meer over deze geaccrediteerde opleiding.

Lees meer
Thema's: Blog

BIG-register: alles wat u moet weten

Anne Hartog

Op Woensdag, 25 April, 2018, 07:13

Sommige beroepen in de zorg mag u alleen uitoefenen als u BIG-geregistreerd bent. Maar wat is het BIG-register precies? Voor welke beroepen geldt het? En hoe zit het met herregistratie? Op deze pagina leest u alles wat u over dit onderwerp moet weten.

Lees meer
Thema's: Blog

Raamovereenkomst met O&O-fonds voortgezet

Op Maandag, 16 April, 2018, 12:55

De raamovereenkomst die NCOI en O&O-fonds twee jaar geleden afsloten voor veiligheidstrainingen, met name VCA, wordt het komend jaar voortgezet. Ook wordt de kortingsovereenkomst uitgebreid met een veiligheidstraining naar keuze.

Lees meer
Thema's: Blog

Minister wil bereikbaarheid Zuid-Nederland verbeteren

Op Dinsdag, 23 Januari, 2018, 03:17

Minister Schultz van Haegen gaat met de regiobestuurders van Limburg en Brabant samenwerken om de bereikbaarheid in Zuid-Nederland te verbeteren. Het gaat dan om de verbreding van de A58 en de A67 en technische en digitale innovaties op de weg en in de auto (Smart Mobility/ITS).

Lees meer
Thema's: Industrie , Nieuws , Techniek

Spannend verkeersbord maakt bestuurders alerter

Op Dinsdag, 23 Januari, 2018, 01:25

Bij een aanrijding telt iedere centimeter. Een paar centimeter kan immers het verschil betekenen tussen raken en niet raken en in het ergste geval zelfs tussen leven en dood. Hoe alerter automobilisten dus zijn, hoe sneller ze reageren en hoe kleiner de kans op een (dodelijk) ongeluk. 

Lees meer
Thema's: Nieuws

Onderhoud op afstand; minder reiskilometers en een hogere uptime

Op Dinsdag, 23 Januari, 2018, 12:56

We worden letterlijk omringd door automatisering in apparaten, systemen en installaties zoals smartphones, combi-ovens, scanners bij kassa's in de supermarkt en verkeerslichten. Maar ook op bedrijfsniveau zijn vele automatiseringsoplossingen te vinden zoals: procesautomatisering met PLC-besturingen, robots, visualisatie van het productieproces met zogenaamde SCADA systemen en voorraadbeheer. Een automatiseringstrend die in dit artikel wordt uitgelicht, betreft onderhoud op afstand.

Lees meer
Thema's: Nieuws

Vakantiedagen: uitbetalen of opnemen?

Op Donderdag, 14 December, 2017, 09:03

Deze zomer heb ik een luie vakantie doorgebracht op het zonnige eiland Tenerife.
Ik ben daar erg druk geweest met niets doen! Dat begon met elke ochtend uitgebreid een Nederlandse krant te lezen. Daarin viel mij op de polariserende discussie in de media over het al dan niet uitbetalen van vakantiedagen.

Lees meer
Thema's: Nieuws

“Happy people zorgen voor happy customers”

Op Woensdag, 6 December, 2017, 08:25

Soms doen mensen al jaren hetzelfde werk en vragen zij zich af: is dit het nu? Als uw werk geen voldoening en energie geeft, is het heel lastig om het vol te houden. Femke Swaan, HR business partner bij optiekretailer GrandVision, maakte het zelf mee.

Lees meer
Thema's: Incompany

Stijgende lijn in werkgelegenheid door opkomst webwinkels

Op Donderdag, 30 November, 2017, 01:46

Nederlandse consumenten kopen tegenwoordig steeds meer online en hiermee groeien de webwinkels. Onderzoek van het economisch bureau van ING geeft aan dat de sterke opkomst van webwinkels zorgt voor een stijgende lijn in de werkgelegenheid. Door deze groei zijn er ook steeds meer mensen nodig. Met name in de detailhandel zijn er veel starters bij gekomen.

Lees meer
Thema's: Retail, Handel en Ondernemerschap

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 
https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/ncoi/ncoi/teasers/v1.jpg?ext=.jpg