Blog

BIG-register: alles wat u moet weten

Anne Hartog

Op Woensdag, 25 April, 2018, 07:13

Sommige beroepen in de zorg mag u alleen uitoefenen als u BIG-geregistreerd bent. Maar wat is het BIG-register precies? Voor welke beroepen geldt het? En hoe zit het met herregistratie? Op deze pagina leest u alles wat u over dit onderwerp moet weten.

Lees meer
Thema's: Blog

Raamovereenkomst met O&O-fonds voortgezet

Op Maandag, 16 April, 2018, 12:55

De raamovereenkomst die NCOI en O&O-fonds twee jaar geleden afsloten voor veiligheidstrainingen, met name VCA, wordt het komend jaar voortgezet. Ook wordt de kortingsovereenkomst uitgebreid met een veiligheidstraining naar keuze.

Lees meer
Thema's: Blog

Minister wil bereikbaarheid Zuid-Nederland verbeteren

Op Dinsdag, 23 Januari, 2018, 03:17

Minister Schultz van Haegen gaat met de regiobestuurders van Limburg en Brabant samenwerken om de bereikbaarheid in Zuid-Nederland te verbeteren. Het gaat dan om de verbreding van de A58 en de A67 en technische en digitale innovaties op de weg en in de auto (Smart Mobility/ITS).

Lees meer
Thema's: Industrie , Nieuws , Techniek

Spannend verkeersbord maakt bestuurders alerter

Op Dinsdag, 23 Januari, 2018, 01:25

Bij een aanrijding telt iedere centimeter. Een paar centimeter kan immers het verschil betekenen tussen raken en niet raken en in het ergste geval zelfs tussen leven en dood. Hoe alerter automobilisten dus zijn, hoe sneller ze reageren en hoe kleiner de kans op een (dodelijk) ongeluk. 

Lees meer
Thema's: Nieuws

Onderhoud op afstand; minder reiskilometers en een hogere uptime

Op Dinsdag, 23 Januari, 2018, 12:56

We worden letterlijk omringd door automatisering in apparaten, systemen en installaties zoals smartphones, combi-ovens, scanners bij kassa's in de supermarkt en verkeerslichten. Maar ook op bedrijfsniveau zijn vele automatiseringsoplossingen te vinden zoals: procesautomatisering met PLC-besturingen, robots, visualisatie van het productieproces met zogenaamde SCADA systemen en voorraadbeheer. Een automatiseringstrend die in dit artikel wordt uitgelicht, betreft onderhoud op afstand.

Lees meer
Thema's: Nieuws

Vakantiedagen: uitbetalen of opnemen?

Op Donderdag, 14 December, 2017, 09:03

Deze zomer heb ik een luie vakantie doorgebracht op het zonnige eiland Tenerife.
Ik ben daar erg druk geweest met niets doen! Dat begon met elke ochtend uitgebreid een Nederlandse krant te lezen. Daarin viel mij op de polariserende discussie in de media over het al dan niet uitbetalen van vakantiedagen.

Lees meer
Thema's: Nieuws

“Happy people zorgen voor happy customers”

Op Woensdag, 6 December, 2017, 08:25

Soms doen mensen al jaren hetzelfde werk en vragen zij zich af: is dit het nu? Als uw werk geen voldoening en energie geeft, is het heel lastig om het vol te houden. Femke Swaan, HR business partner bij optiekretailer GrandVision, maakte het zelf mee.

Lees meer
Thema's: Incompany

Stijgende lijn in werkgelegenheid door opkomst webwinkels

Op Donderdag, 30 November, 2017, 01:46

Nederlandse consumenten kopen tegenwoordig steeds meer online en hiermee groeien de webwinkels. Onderzoek van het economisch bureau van ING geeft aan dat de sterke opkomst van webwinkels zorgt voor een stijgende lijn in de werkgelegenheid. Door deze groei zijn er ook steeds meer mensen nodig. Met name in de detailhandel zijn er veel starters bij gekomen.

Lees meer
Thema's: Retail, Handel en Ondernemerschap

Medewerkers met een consistente manager melden zich minder vaak ziek

Op Donderdag, 30 November, 2017, 01:28

Uit het promotieonderzoek van bedrijfspsycholoog Gert Keen aan de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat medewerkers met een manager die zich consistent opstelt, zich minder vaak ziek melden dan medewerkers met een manager die de ene keer betrokken en de andere keer zakelijk is.

Lees meer
Thema's: Management en Leidinggeven

Leeftijdsgrens scholingsbudget verlaagd naar 50+

Op Donderdag, 30 November, 2017, 01:01

Goed nieuws voor 50+’ers die op zoek zijn naar een baan. Ook zij kunnen vanaf nu gebruikmaken van het scholingsbudget. 

Lees meer
Thema's: Nieuws

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

Advies over welke opleiding het beste bij u past? Meld u dan gratis aan voor de open dag.
https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/ncoi/ncoi/teasers/v1.jpg?ext=.jpg