Blog

Niet goedkoop maar duurzaam aanbesteden moet de norm zijn

Duurzaam (ver-)bouwen is niet alleen beter voor de leefbaarheid van de aarde, het heeft ook nog andere voordelen. Hoewel het behoud van de aarde op zich al voldoende reden is om duurzaamheid te omarmen, is duurzaam vastgoed ook nog goed voor de portemonnee. Het is waardevaster en beter verkoopbaar. De overheid lijkt dit ook te zien, want vanaf 2023 moeten kantoorpanden het energielabel C hebben. Veel gemeenten zijn daar al klaar voor, maar toch nog zo’n 40% moet nog flink aan de bak om dit te kunnen realiseren. Met de aanbestedingen hebben gemeenten een krachtig middel in handen om deze verduurzaming in de bouw te stimuleren.

Lees meer

Thema's: Techniek

Dit zijn de 3 belangrijkste bouwstenen voor geluk

Steeds meer mensen zoeken het antwoord op de vraag: is dit het nou? Ze willen graag een groter huis, een mooie auto, een tweede vakantie. Maar als ze dat allemaal hebben, missen ze vaak nog steeds iets. De oplossing? ‘Geluksprofessor’ Patrick van Hees geeft de 3 belangrijkste bouwstenen voor geluk.

Lees meer

Thema's: Alle berichten

Jolande Sap: “Scholing is de sociale zekerheid van de toekomst”

De baan voor het leven bestaat niet meer. Onze dynamische arbeidsmarkt vraagt om flexibele, weerbare en wendbare mensen. Permanente scholing en ontwikkeling zijn daarom belangrijker dan ooit. Maar mensen met een basis- of middelbare beroepsopleiding laten zich juist minder dan voorheen bijscholen. De commissie vraagfinanciering MBO onderzocht wat er nodig is om de deelname aan scholing te vergroten. Voorzitter Jolande Sap vertelt.

Lees meer

Thema's: Nieuws

Wat betekent de digitalisering van de techniek voor de vakman?

De steeds verder gaande digitalisering en robotisering in de maatschappij zien we ook terug in de industrie en installatiebranche. Dat heeft natuurlijk gevolgen voor het werk van de vakman in deze sector. Termen als smart homes, smart buildings en internet of things komen we steeds vaker tegen. Bekende voorbeelden zijn de slimme thermostaat en de koelkast die zelf de voorraad aanvult. Een stapje verder nog gaat het fenomeen smart building of smart home. Het huis bereidt zich al voor op uw thuiskomst door de voordeur alvast van het slot te doen en verlichting en verwarming alvast aan te zetten. 

Lees meer

Thema's: Techniek

Alternatieven voor aardgas zijn noodzakelijk

Het einde van de tijd dat voor het verwarmen van huizen en water en koken van de maaltijd aardgas wordt gebruikt, komt steeds meer in zicht. Een belangrijke reden is de reductie van CO2-uitstoot. Bovendien is de voorraad aardgas in de bodem niet oneindig. Het winnen van deze fossiele brandstof zorgt ook voor andere problemen, zoals de aardbevingen en verzakkingen in de provincie Groningen. Daarom is het nodig om naar alternatieven te zoeken. Er worden steeds meer duurzame technieken ontwikkeld en toegepast in nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Lees meer

Thema's: Alle berichten

Volop kansen voor technici

Er is momenteel een groeiend gebrek aan technisch opgeleid personeel. Vooral in de technologische industrie is dankzij de aantrekkende economie steeds meer werkgelegenheid voor technici. Met een opleiding in de techniek lijkt men dan ook verzekerd van een baan. Het bedrijfsleven doet er alles aan om personeel te vinden. Bij voorkeur personeel dat direct inzetbaar is.

Lees meer

Thema's: Techniek

Geluk in uw werk? Dat regelt u zo! 5 tips

Het maakt niet zoveel uit wát voor werk u doet, belangrijk is hoe u uw werk beschouwt en of u er gelukkig van wordt. Werkt u alleen voor het geld en lééft u pas als u ’s avonds thuiskomt? Als u zo weinig energie van werken krijgt, kom dan in actie met deze 5 tips.

Lees meer

Thema's: Incompany

Traineeship als snelkookpan voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

Jonge ‘high potentials’ intern scholen en aan uw bedrijf binden? Het kan met een traineeprogramma. Farmaceutisch bedrijf Teva Pharmaceutical Industries ontwikkelde zo’n programma, in nauwe samenwerking met NCOI Opleidingen. 

Lees meer

Thema's: Incompany

Meer weten over de Omgevingswet?

Kom dan naar de Studiedagen Grondverwerving & Schadevergoedingen. De studiedagen zijn al jaren de ontmoetingsplaats voor iedereen die zich bezighoudt met grondaankopen, andere onroerendgoedactiviteiten en bestuursrechtelijke schadevergoedingen. De belangrijkste actualiteiten rondom grondverwerving en schadevergoedingen worden behandeld, zoals taxeren, onteigening, planschade en nadeelcompensatie. Dit jaar wordt er tijdens de tweede dag aandacht besteed aan de implementatie en jurisprudentie omtrent de Omgevingswet. Andere thema’s die aan bod komen zijn: financierbaarheid van landelijk vastgoed en alternatieven, insolventie, marktwaardeontwikkeling, planschade en nadeelcompensatie en onteigening. 

Lees meer

Thema's: Techniek

Omgevingswet biedt kansen voor de bouwsector

Op welke termijn het gaat gebeuren is nog niet duidelijk, maar de Omgevingswet komt eraan! Het realiseren van de Omgevingswet is een complexe operatie met meerdere onderdelen die demissionair minister Schultz zorgvuldig wil uitvoeren. Maar we kunnen ons nu al verheugen op de kansen die deze wet biedt voor de bouwsector.

Lees meer

Thema's: Techniek

  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  > Opleidingsadvies op maat?

Onze website maakt gebruik van cookies.