Blog

Masterclassreeks (Cultuur)verandering in Veiligheidsbewustzijn

Op Dinsdag, 10 Juli, 2018, 01:07

Gezond en veilig werken moet onlosmakelijk verbonden zijn met het denken en handelen van werkgevers en werknemers. Het is daarbij noodzakelijk dat organisaties doorlopend investeren in hun veiligheidscultuur. Om veiligheid op nummer 1 te zetten, is vaak een (cultuur)verandering nodig bij bedrijven. Hoe pakt u dat aan? Hoe verankert u arbeidsveiligheid in de bedrijfscultuur?

Lees meer
Thema's: Veiligheid

“Een snel veranderende wereld vraagt om wendbare medewerkers”

Op Maandag, 25 Juni, 2018, 02:45

De digitale en maatschappelijke ontwikkelingen gaan razendsnel. Voor zorgverzekeraars betekent dit dat zij continu in staat moeten zijn om flexibel in te spelen op veranderingen in de zorg en de veranderende behoeften van de klant. Coöperatie VGZ maakte daarom een omslag naar een andere manier van werken, leren en ontwikkelen.

Lees meer
Thema's: Blog

“10 jaar geleden konden we ons 12 minuten op een taak concentreren, nu nog maar 5 minuten”

Op Maandag, 25 Juni, 2018, 02:30

Miryea Ruiz doet de master Neuroscience and Cognition aan de Universiteit Utrecht. Momenteel onderzoekt ze de invloed van veelvuldig gebruik van smartphones op het brein. Wat heeft de digitalisering volgens haar veranderd?

Lees meer
Thema's: Blog

De gamification van het onderwijs

Op Maandag, 25 Juni, 2018, 01:39

Miljoenen mensen dwalen dagelijks urenlang door de virtuele wereld van League of Legends. Of kunnen maar niet stoppen met het spelen van het al jaren oude Candy Crush op hun mobieltje. Wat is de aantrekkingskracht van games en hoe kunnen we de achterliggende mechanismen gebruiken in het onderwijs? Tom Bos, Manager Online Academy bij NCOI, geeft antwoord.

Lees meer
Thema's: Blog

5 tips om uw brein scherp te houden in een digitale wereld

Op Maandag, 25 Juni, 2018, 01:31

Digitalisering brengt ons veel goeds: alle info die we maar nodig hebben is sinds de komst van internet binnen handbereik. En niet alleen zittend achter de computer, want onze smartphone hebben we altijd binnen handbereik. De neiging om er voortdurend mee in de weer te zijn kan haast onbedwingbaar zijn, maar gun uw brein ook een dagelijkse portie rust. Met deze tips krijgt u uw brein weer in balans.


 
Lees meer

Aan de slag met blended learning

Op Maandag, 25 Juni, 2018, 11:59

In het nieuwe online leerplatform van NCOI is blended learning mogelijk. Programmamanager Marieke Popma vertelt waarom dit studenten verder helpt.

Lees meer
Thema's: Blog

TechBarometer ROVC: Technische sector verwacht omzetgroei en gebrek aan geschoolde krachten

Op Dinsdag, 5 Juni, 2018, 07:07

Van de deelnemers aan het jaarlijkse onderzoek voor de TechBarometer van het ROVC verwacht 67% een omzetgroei voor 2018. Om die groei te kunnen realiseren zijn volgens hen optimalisatie van werkprocessen en opleiden van medewerkers de belangrijkste maatregelen. De belangrijkste organisatiedoelstelling is het optimaliseren van de kwaliteit.

Lees meer
Thema's: Nieuws , Techniek

ALO-opleiding volgen? Het kan in deeltijd bij Hogeschool NCOI

Anne Hartog

Op Dinsdag, 29 Mei, 2018, 01:12

Nog geen onderwijsbevoegdheid? En wilt u leraar lichamelijke opvoeding worden? Of staat u al voor de klas en wilt u een tweede bevoegdheid als gymleraar halen? Dan is de ALO iets voor u. Wist u dat volwassenen bij Hogeschool NCOI een ALO in deeltijd kunnen volgen? In dit blog leest u meer over deze geaccrediteerde opleiding.

Lees meer
Thema's: Blog

BIG-register: alles wat u moet weten

Anne Hartog

Op Woensdag, 25 April, 2018, 07:13

Sommige beroepen in de zorg mag u alleen uitoefenen als u BIG-geregistreerd bent. Maar wat is het BIG-register precies? Voor welke beroepen geldt het? En hoe zit het met herregistratie? Op deze pagina leest u alles wat u over dit onderwerp moet weten.

Lees meer
Thema's: Blog

Raamovereenkomst met O&O-fonds voortgezet

Op Maandag, 16 April, 2018, 12:55

De raamovereenkomst die NCOI en O&O-fonds twee jaar geleden afsloten voor veiligheidstrainingen, met name VCA, wordt het komend jaar voortgezet. Ook wordt de kortingsovereenkomst uitgebreid met een veiligheidstraining naar keuze.

Lees meer
Thema's: Blog

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 
https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/ncoi/ncoi/contentpagina's/landingspagina's/ncoi-opleidingsadvies-op-maat.jpg?ext=.jpg