Blog

VCA-examens op de schop per 1 september 2017

Per 1 september 2017 worden de VCA-examens afgenomen volgens nieuwe eind- en toetstermen.
Dat heeft natuurlijk effect op de inhoud van onze trainingen, lesboeken en proefexamens. Van zowel Basisveiligheid VCA (B-VCA) als Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VOL-VCA). NCOI Techniek & Veiligheid ondersteunt u of uw medewerkers optimaal met uitleg, tips en oefeningen, op weg naar een positief examenresultaat en het VCA-certificaat.

Lees meer

Thema's: Techniek

Klimaatbeheersingsinstallaties Ontwerpen (KLI-C)

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk issue in onze samenleving. Hierdoor neemt vraag naar duurzame systemen steeds meer toe. Als gevolg daarvan verandert ook het ontwerpproces van klimaatbeheersingsinstallaties. Bij het duurzamer maken van deze installaties is een integrale en innovatieve aanpak van essentieel belang. Dat betekent concreet dat we niet langer kijken naar losse systemen als onderdeel van een geheel, maar dat we juist het geheel als uitgangspunt nemen.
In het totale, integrale ontwerp komen alle technieken voor luchtbehandeling, koeling, verwarming en ook meet- en regeltechnieken allemaal samen.

Lees meer

Thema's: Techniek

De duurzame vakman

Overal om ons heen worden we geconfronteerd met het toenemende belang van duurzaamheid en duurzame oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan duurzaam vervoer zoals elektrische auto’s. Of duurzaam eten waarbij er zo zuinig mogelijk wordt omgegaan met natuurlijke bronnen als water, energie en land. En uiteraard duurzaam bouwen en installeren. Op dat laatste gaan we in dit artikel verder in. Wat is dat nu eigenlijk, duurzaam bouwen en installeren en waarom is het van belang? En wat betekent het voor de vakman van de toekomst?

Lees meer

Thema's: Techniek

De Nederlandse bouw in de steigers: de cijfers van begin 2017

Er wordt weer flink gebouwd: het afgelopen half jaar is de totale bouwsector sterk gegroeid. Bouwbedrijven, ingenieursbureaus en architectenbureaus hadden meer werk en de komende periode behouden we die stijgende lijn. Volgens alle conjunctuurindicatoren blijven de productie én het aantal beschikbare banen groeien binnen alle schakels in de bouwketen. Een blik op de statistieken…

Lees meer

Thema's: Techniek

Van krijtbord naar virtual reality

Een erkend diploma. Dat wilt u overhouden aan de opleiding die u volgt naast uw werk en sociale leven. Wel zo fijn als een opleider met u meedenkt en leren leuk maakt. Lees meer

Thema's: Nieuws

Even zonder werk? Zo staat u sterker in de arbeidsmarkt

Verveling, geldzorgen, een gevoel van nutteloosheid. Werkloos thuiszitten is geen pretje. Mensen die werken zijn over het algemeen gelukkiger dan mensen die niet werken. Terug naar de arbeidsmarkt? Een gerichte opleiding en een inwerktraject verlagen de drempel om weer aan de slag te gaan.

Lees meer

Thema's: Nieuws

Van hazenpad tot snelweg: zo leren uw hersenen

Door ervaringen, gedachten en emoties veranderen uw hersenen voortdurend. Leren is het vormen van netwerken in uw brein. Om succesvolle opleidingsmethodes te kunnen ontwikkelen, volgt NCOI Opleidingen onder meer wetenschappelijke onderzoeken over de werking van het brein. Motivatie, focus en tijd spelen bijvoorbeeld een belangrijke rol.

Lees meer

Thema's: Nieuws

Dé oplossing voor een betere bedrijfsvoering

U heeft een opleidingsbehoefte, maar er bestaat nog geen passende opleiding. Wat doet u dan? Dan ontwikkelt u samen met NCOI Opleidingen gewoon een eigen opleiding. Zo zette ZEKER Financiële Zorgverlening een HBO-opleiding op voor bewindvoerders.

Lees meer

Thema's: Nieuws

Hoe een schrijftraining dit bedrijf op weg hielp

Contracten, algemene voorwaarden, juridische brieven: ze staan vaak vol ingewikkelde terminologie. Begrijpen uw klanten wel wat ze lezen? Volkswagen Pon Financial Services vond het tijd voor een vertaalslag. Om die te kunnen maken volgden 11 communicatieprofessionals van het bedrijf een schrijftraining bij NCOI Opleidingen. 

Lees meer

Thema's: Nieuws

Hoe motiveer ik mijn medewerkers zich te blijven ontwikkelen? 5 tips

Uw personeel transformeren tot gemotiveerde, toekomstbestendige, breed en duurzaam inzetbare medewerkers? Permanente educatie, ofwel een leven lang leren, is het antwoord. Voor managers, teamleiders en HR-professionals is het echter een grote uitdaging om mensen te enthousiasmeren te blijven werken aan zichzelf. 5 tips om een leven lang leren te stimuleren.

Lees meer

Thema's: Alle berichten

  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  > Opleidingsadvies op maat?

Onze website maakt gebruik van cookies.