Een MBA: bestemming de top

Overweeg jij een Master of Business Administration (MBA) te volgen? Naast de bedrijfskundige kennis en leiderschapsvaardigheden die je opdoet, is een MBA een meer dan mooie aanvulling op je cv. Een MBA is een duurzame investering waar je op de korte én op lange termijn in je carrière de vruchten van plukt.

De waarde van een MBA

De betekenis van een MBA zit hem in het feit dat je jezelf als professional verder kunt ontwikkelen op Masterniveau, je leiderschap kunt ontwikkelen en je (management)ambities kunt waarmaken. Is een MBA de heilige graal als het gaat om carrière maken? De praktijk wijst uit van wel. Hoe de van oorsprong Amerikaanse MBA zijn waarde bewijst voor Nederlandse werkenden, lees je hieronder.

1. Carrièrestap maken

Jezelf sterker presenteren bij je (toekomstige) werkgever? Dat lukt zeker met een MBA-graad. Je beschikt over bedrijfskundige kennis op Masterniveau. Een solide basis waarmee je kunt adviseren over allerlei strategische en/of managementvraagstukken. Werkgevers kennen de waarde van een MBA-gediplomeerde, die vaak betere prestaties laat zien. Een MBA opent deuren. Het wordt makkelijker om een carrièrestap te maken, zowel verticaal als horizontaal. Zo vond MBA-er Rinske Jansen binnen 1 jaar na haar afstuderen bij NCOI een nieuwe managementfunctie in de breedte bij een gemeente. (Andere) functies die je onder andere kunt bekleden na een MBA zijn:

  • (Hoger) manager
  • Businessanalist
  • Consultant
  • Business controller
 

2. Duurzame investering

De MBA-graad heb je voor altijd. Vaak heb je hier je carrière lang profijt van. Zo ziet marinier Timo de Smidt het bijvoorbeeld. Hij volgde de MBA specialisatie HRM en wil in zijn carrière blijven afwisselen tussen zijn werk als marinier en zijn HR-taken voor Defensie. Bijkomend voordeel van het MBA-diploma is dat MBA-ers meer gaan verdienen. Niet onbelangrijk, omdat de MBA een nodige investering vraagt.

3. Managementniveau

Een MBA ontwikkelt je strategische denken over alle bedrijfskundige aspecten van een organisatie. Daarom kun je met een MBA-graad je vaardigheden als manager verdiepen of de stap richting (hoger) management maken. Oud-MBA-student Corstiaan Eggink: ‘Ik zat voor mijn MBA al op adviesniveau, maar wilde me verder ontwikkelen. Nu ben ik associate bij een organisatie in mijn vakgebied.’

4. Breng de leider in jou naar boven

Wil je leiderschap tonen in je vakgebied? Naast bedrijfskunde staat die vaardigheid centraal in een MBA. Je leert reflecteren op je eigen handelen als leider. Bijvoorbeeld in een Masterclass Persoonlijk Leiderschap. Daarmee kun je in de werkpraktijk bewuste keuzes maken om de mensen in je team, afdeling of organisatie effectiever aan te sturen. Dienend leiderschap en de soft skills worden op managementniveau steeds belangrijker. Met een MBA kun je mensen inspireren de lat voor zichzelf hoger te leggen. Dus toon je leiderschap in de zorg, bij de overheid, IT, het onderwijs of in welk vakgebied je ook maar werkzaam bent.

Een MBA volgen bij NCOI

Met de MBA van NCOI ontwikkel jij je binnen twee jaar op Masterniveau, naast een drukke baan en privé. De MBA van NCOI pas jij aan je vakgebied en interesses aan, omdat je kunt kiezen uit wel tien specialisaties. Lees meer over onze MBA en de specialisaties.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.