Heb je je opleidingsbudget al gebruikt?

Veel organisaties hebben een opleidingsbudget waarmee ze opleidingen en trainingen voor werknemers betalen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget en heb je daar dit jaar nog geen gebruik van gemaakt? In januari verloopt je budget van 2020, maak er daarom nog snel gebruik van.

Wat houdt het opleidingsbudget in?

Met een opleidingsbudget van je werkgever kun je opleidingen en trainingen volgen. Bijvoorbeeld om nog beter te worden in je werk of om door te groeien naar een andere functie. Vaak staat in een cao of arbeidsovereenkomst vermeld of je gebruik kunt maken van een opleidingsbudget.

Werknemers zijn niet altijd op de hoogte van een opleidingsbudget. Mede daardoor wordt jaarlijks zo’n 40% van het budget niet benut. Dat is natuurlijk zonde, want dit is een uitgelezen kans om jezelf te ontwikkelen en zo je positie op de arbeidsmarkt te verstevigen. 

Het budget verloopt in januari

Als werknemer kun je elk jaar opnieuw gebruikmaken van het opleidingsbudget. Heb je je budget dit jaar nog niet ingezet, dan heb je nog tot januari om dat te doen. Wacht daarom niet langer en schrijf je in voor een opleiding of training die past bij jouw ambities en wensen.

Ook als je geen gebruik (meer) kunt maken van een opleidingsbudget zijn er manieren om voordelig te studeren. Zo kun je bijvoorbeeld je gemaakte studiekosten aftrekken van de inkomstenbelasting. Dit kan jaarlijks € 15.000,- belastingvoordeel opleveren. Deze regeling loopt nog tot 2022. Je kunt hier dus nog het hele jaar 2021 gebruik van maken. Meer informatie hierover vind je op onze pagina over belastingvoordeel

Kies uit ons volledige aanbod

Je kunt het opleidingsbudget inzetten voor alle 1.250 opleidingen en trainingen van NCOI. Hier vind je korte trainingen tot volledige erkende opleidingen in vrijwel elk vakgebied en op elk niveau. Zo is er altijd wel een opleiding te vinden die bij jouw interesse past.

Meer weten?

Heb je een vraag over het opleidingsbudget of kunnen we je helpen bij het vinden van de juiste opleiding? Neem dan contact met ons op via 035 – 6 400 411 of vul ons contactformulier in. Wij zitten klaar om al je vragen te beantwoorden. 

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.