Wat is het verschil tussen een HBO Master en een WO Master?

Wie een Masteropleiding wil volgen, kan tegenwoordig ook bij een HBO-instelling terecht. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een HBO Master en een WO Master en hoe ziet een Masteropleiding bij NCOI Opleidingen eruit? We leggen het je uit.

Het grootste verschil tussen een HBO Master en een WO Master

Het grootste verschil tussen een HBO Master en een WO Master is dat een HBO Master meer gericht is op de praktijk. In een HBO Master werk je met vraagstukken uit je eigen werkpraktijk. Daarnaast ontwikkel je vaardigheden die je direct in je dagelijkse beroepspraktijk kunt gebruiken. Een WO Master is meer gericht op het oplossen van vraagstukken op wetenschappelijk niveau.

Het niveau van de beide Mastervarianten is hetzelfde. Zowel bij de HBO Master als bij de WO Master krijg je een graad (Master). Alleen bij de WO Master mag je na het afronden van je opleiding ook een titel voeren (drs., mr., ir.). 

De Masteropleiding van NCOI Opleidingen

Bij NCOI Opleidingen zijn al onze Masteropleidingen op HBO Masterniveau. De opleidingen zijn zeer geschikt voor mensen die willen doorgroeien naar een functie op een hoger niveau en/of hun kennis en kunde binnen hun vakgebied verder willen verdiepen. 

De Masteropleidingen zijn stuk voor stuk flexibel en modulair opgebouwd. Je volgt bij NCOI je Masteropleiding altijd in deeltijd en door onze unieke studiemethode is het studeren goed te combineren met je werk en je privéleven. Onze opleidingen zijn sterk gericht op de praktijk. Tijdens de opleiding werk je aan complexe vraagstukken uit je eigen beroepspraktijk en voer je (onderzoeks)opdrachten uit die daarmee te maken hebben. Je leert de kennis en beroepspraktijk te koppelen aan wetenschappelijk onderzoek en creëert inzicht in hoe je je eigen beroepspraktijk kunt versterken of verbeteren.  

Wil jij je echte ambitie volgen? Vraag dan ons online mastermagazine aan en laat je inspireren door ervaringen van studenten die jou voorgingen. Ja, stuur mij het Mastermagazine

Hoe zijn de Masteropleidingen opgebouwd?

Elke Masteropleiding bestaat uit meerdere Masterclasses. Samen vormen deze Masterclasses een afgerond geheel. Omdat de opleiding is opgedeeld in Masterclasses is het studeren voor de student behapbaar en goed te combineren met werk en een privéleven. Je werkt stapsgewijs toe naar je diploma. Daarnaast is het ook mogelijk om de Masterclasses los te volgen als je nog niet zeker weet of je een volledige Masteropleiding wilt volgen. Met het afronden van een Masterclass behaal je een certificaat. Wil je daarna doorstuderen in de volledige opleiding, dan kun je moeiteloos doorstromen. Hieronder zetten we de voordelen van een Masteropleiding volgen bij NCOI voor je op een rij: 

  • Bij NCOI vind je een ruim aanbod Masteropleidingen voor vrijwel elk vakgebied.
  • Ons onderwijs is speciaal gericht op werkenden.
  • Je kunt kiezen uit klassikale lessen, virtual classroom of studeren in een e-learning.
  • De lessen zijn in het Nederlands.
  • We werken uitsluitend met docenten die zelf werkzaam zijn (geweest) in het vakgebied.
  • Je ontvangt een officieel erkende Mastergraad.
  • Onze Masteropleidingen zijn officieel erkend door het ministerie van OCW en NVAO-geaccrediteerd.

Benieuwd naar onze Masteropleidingen?

Zit je eraan te denken om een Masteropleiding te volgen of wil je je oriënteren op de mogelijkheden? Je vindt bij NCOI een breed aanbod aan Masteropleidingen voor diverse vakgebieden. Veelgekozen opleidingen zijn de Master of Business Administration (MBA) en de Master Human Resources Management specialisatie Organisatiepsychologie.
 
Ben je op zoek naar een andere Masteropleiding? Op onze pagina over onze Masteropleidingen vind je een compleet overzicht van ons aanbod.

Wil je eerst je Bachelorgetuigschrift behalen? Bekijk dan eens deze pagina met alle HBO-opleidingen van NCOI.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.