Omscholen tot pedagogisch medewerker

Wil je gaan voor een baan waarin je jonge kinderen mag begeleiden in hun ontwikkeling en geen dag hetzelfde is? Dan is je laten omscholen tot pedagogisch medewerker voor de kinderopvang mogelijk een goede loopbaanswitch voor jou. Naast leuk en zingevend werk, is een ander voordeel dat er op dit moment genoeg kansen zijn in deze sector.

Hoe word je pedagogisch medewerker?

Met een MBO-opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Kinderopvang kun jij je laten omscholen naar erkend Pedagogisch Medewerker Kinderopvang, zoals die staat ingeschreven in het Centraal Register Beroepsopleidingen. Deze opleiding bestaat op niveau 3 (18 maanden) en niveau 4 (2 jaar). Mocht je al beschikken over een MBO-diploma op niveau 3, dan kun je je verdiepen met de opleiding op niveau 4. De actuele situatie in de sector kinderopvang is zo, dat er ook specifieke vacatures zijn waarin omscholing al verwerkt zit. Je kunt dus kijken wat het beste bij jouw situatie past.

Toekomstbeeld van de pedagogisch medewerker

Op dit moment is er veel vraag naar pedagogisch medewerkers. Ook voor de toekomst is de verwachting dat dit zo blijft. Dit heeft te maken met een laag personeelsaanbod, uitstroom door vergrijzing en de wens van opvanglocaties om te groeien. Ben je eenmaal pedagogisch medewerker, dan zijn er verschillende mogelijkheden om door te groeien. Bijvoorbeeld naar een leidinggevende functie, maar je kunt ook de verdieping of verbreding in. Ben je muzikaal, creatief of sportief? Dan kun jij op dat gebied de kinderen iets meegeven. Of je kunt je verder specialiseren voor kinderen met een zwaardere zorgvraag. Lees ook eens het ervaringsverhaal van Chardina en Rinia, die zich beiden lieten omscholen.

Omscholing Pedagogisch Medewerker Kinderopvang niveau 3 en 4 

De officieel erkende opleidingen tot Pedagogisch Medewerker Kinderopvang niveau 3 én niveau 4 vind je bij NCOI. Het voordeel van onze opleidingen is dat die goed te combineren zijn met werk en privé: je kunt studeren waar en hoe je wilt. Een andere omscholingsmogelijkheid is dat je je intern laat opleiden of solliciteert op een vacature waarin werken en leren gecombineerd wordt.

Meer weten?

Enthousiast geworden over alle mogelijkheden die er zijn om je te laten omscholen tot pedagogisch medewerker? Ons hele aanbod opleidingen op het gebied van kinderopvang vind je hier. Mocht je meer willen weten over alle mogelijkheden voor jou, dan kun je overleggen met onze opleidingsadviseurs via 035 – 6 400 411 of voor een persoonlijk adviesgesprek je gegevens achterlaten via onze contactpagina.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.