Wat is een MBA?

Met een MBA-opleiding ontwikkel jij jezelf op topniveau. Maar wat is een MBA precies? Wat kun je met een MBA? En waarom kies je ervoor om jouw MBA-titel te halen bij NCOI Opleidingen?

Een MBA (Master of Business Administration) is een bedrijfskundige Masteropleiding. De MBA bij NCOI verschilt in opzet en doelgroep van Masteropleidingen bij andere opleiders. Onze MBA is speciaal ontwikkeld voor mensen die al werkervaring hebben. Bovendien is de opleiding zeer praktijkgericht.

Bij NCOI bestaat de MBA uit zeven Masterclasses, waarvan één specialisatie. Denk aan Business Development, Effectief Beïnvloeden en Overtuigen, Strategisch Marketingmanagement of Verandermanagement. De opleiding duurt twee jaar en is in deeltijd. Je volgt deze overdag, 's avonds of in het weekend. Zo past de opleiding perfect naast je baan en privéleven. Wat er speelt op je werk, kun je meteen gebruiken in je MBA. En alles wat je leert in je MBA, pas je meteen toe in je werk.

Wat kan ik met een MBA?

In een MBA-opleiding leer je alles wat je moet weten over bedrijfskunde. Op een doelmatige, praktijkgerichte manier. Je behandelt bijvoorbeeld strategisch management en persoonlijk leiderschap. Dit maakt je zeer geschikt voor een functie in het hoger management. Maar doordat de opleiding zo breed is, kun je er ook andere kanten mee op. Je kunt vanuit andere invalshoeken op hoog niveau meedenken over het inrichten van organisaties.

Bij NCOI bieden we je dus een algemene MBA-opleiding, maar je kunt je ook specialiseren. Bijvoorbeeld in Zorg en Welzijn, Innovatie en Verandering of Facility Management. Als je je diploma hebt behaald, mag je de titel MBA voeren.

Combineer je MBA met de praktijk

Om je MBA-opleiding zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de praktijk, kan je bij NCOI kiezen uit de volgende specialisaties:

 

Binnen deze specialisaties leer je direct op welke manier de MBA van toepassing is op jouw vakgebied. Daardoor is het niet alleen mogelijk de geleerde lesstof gelijk toe te passen in de praktijk, maar ook om situaties in je werk direct te behandelen tijdens  de opleiding.

Benieuwd wat de specialisaties precies inhouden? Bekijk hier het volledige MBA aanbod. 

Waarom een MBA-titel halen bij NCOI?

NCOI is de grootste MBA-opleider van Nederland. Wij hebben een brede MBA met veel verschillende specialisaties. En omdat niet alleen onze MBA, maar al onze opleidingen zijn ontwikkeld voor werkenden, begrijpen we precies waar je als professional behoefte aan heeft. Namelijk aan flexibele lestijden, praktijkgerichte lessen en docenten uit je werkveld.

Onze MBA-opleiding is officieel geaccrediteerd door de NVAO. Daarmee voldoet hij aan alle strenge eisen die gelden voor Masteropleidingen. De programma’s van NCOI worden voortdurend geactualiseerd. Bovendien staan ze onder toezicht van een onafhankelijke academic board. NCOI is door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkend als rechtspersoon voor hoger onderwijs op basis van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). Je ontvangt van NCOI een officieel internationaal erkend getuigschrift met hoge waarde op de arbeidsmarkt. De goede naam van deze opleiding opent veel deuren voor je.

Heb je al eens een van de Masterclasses uit onze MBA gevolgd? Dan heb je mogelijk recht op vrijstellingen. In dat geval krijg je ook een vrijstellingskorting. Onze studieadviseurs kijken graag samen met jou naar je persoonlijke mogelijkheden.

MBA-opleiding bij NCOI bekijken

Nieuwsgierig geworden naar onze MBA? Bekijk dan onze MBA-opleiding met alle specialisaties. En heb je nog vragen of wil je persoonlijk advies? Bel ons dan op 035 - 6 400 411 of vul ons contactformulier in. Wij helpen je graag verder.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.