Wat kun je worden met criminologie?

Ben je geïnteresseerd in crimineel gedrag? Dan is een opleiding criminologie iets voor jou. Je leert over strafrechtelijke en politieke ontwikkelingen, het ontstaan en de preventie van criminaliteit en de achtergrond van crimineel gedrag. Wat kun je precies worden met een diploma of certificaat in criminologie? We vertellen het je in deze blog.

Wat houdt criminologie in?

Criminologie omvat alle aspecten van criminaliteit. Van strafrecht tot de sociologie achter criminaliteit. Wil je meer weten over wat criminologie is? Lees dan deze blog: Wat is criminologie?

Wat kun je met een opleiding criminologie?

Met een diploma in criminologie kun je verschillende kanten van het vakgebied op. Specialiseer je in cybersecurity of zoek juist de sociologische kant van criminologie op. Je kunt bij veel uiteenlopende bedrijven en organisaties als criminoloog werken. Dit zijn een aantal voorbeelden:

  • Overheid (ministeries, ministeriële diensten, provincies, gemeenten)
  • De politie
  • Hulpverleningsinstanties
  • Beleids- en adviesbureaus
  • Onderzoeksinstellingen
  • Banken
  • Verzekeringsmaatschappijen

Welke opleiding moet je volgen om criminoloog te worden?

Om criminoloog te worden moet je een HBO Bachelor of een HBO-certificaat Criminologie hebben. Je kunt je op verschillende manieren laten opleiden tot criminoloog. Bijvoorbeeld met de HBO Module Criminologie van NCOI. In deze module word je op HBO-niveau opgeleid tot criminoloog. Wil je liever crimineel gedrag voorkomen? Dan is de HBO Module Criminaliteitspreventie iets voor jou. Zo zijn er verschillende vormen van criminologie.

Opleiding criminologie volgen bij NCOI?

Ben je benieuwd naar welke opleidingen er binnen dit vakgebied zijn? Bij NCOI kun je volledige HBO-programma’s volgen, maar ook korte modules. Bekijk alle opleidingen criminologie van NCOI. Heb je vragen over een van de opleidingen of wil je meer weten over criminologie? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.