Wat kun je worden met social work?

Wil jij graag andere mensen helpen en echt een verschil in hun leven maken? Dan is de opleiding social work wellicht iets voor jou. Als social worker begeleid je namelijk mensen met diverse problemen om te kunnen functioneren in de maatschappij. Lees in deze blog wat de opleiding inhoudt. 

Wat is social work?

Als social worker speel je een belangrijke rol in het leven van andere mensen. Sommige mensen hebben namelijk om verschillende redenen moeite om mee te komen in de maatschappij. Bijvoorbeeld omdat ze een lichamelijke of geestelijke aandoening hebben of omdat ze financieel in de problemen zitten. Als social worker begeleid je deze mensen om hun weg in de maatschappij te vinden.

Tijdens de opleiding Social Work leer je aan de ene kant hoe mensen zich in hun leven ontwikkelen en gedragen. Aan de andere kant leer je hoe je hen kan begeleiden en coachen. Hierbij kun je je specialiseren in een bepaalde doelgroep. Bij de HBO Bachelor Social Work biedt NCOI de volgende specialisaties aan:

 

Je wordt met social work opgeleid tot:

Als afgestudeerd social worker kun je veel verschillende kanten op. Zo kun je als jongerenwerker of als reclasseringswerker aan de slag. Maar het werkveld is veel breder. Andere mogelijkheden zijn:

  • GGZ-agoog
  • Jeugdzorgwerker
  • Groepsleider in de jeugdzorg of gehandicaptenzorg
  • Medewerker sociaal wijkteam
  • Medewerker maatschappelijke opvang
  • Penitentiair inrichtingswerker (PIW-er)
  • Medewerker in de verslavingszorg
 

Baankansen na het afronden van je opleiding social work

Na het afronden van de opleiding is de kans groot dat je snel een baan als social worker vindt. Uit gegevens van Studiekeuze123 blijkt namelijk dat 89% van de afgestudeerden binnen anderhalf jaar een baan in dezelfde richting als de opleiding vindt. Ook geeft 69% van de afgestudeerden aan binnen anderhalf jaar een baan op niveau te hebben. Slechts 3% blijkt na anderhalf jaar nog werkloos te zijn en op zoek naar een baan. Daarnaast blijkt uit de gegevens dat het gemiddelde bruto startsalaris (op basis van een 31-urige werkweek) voor social workers op € 2.300,- in de maand ligt.

Doorstuderen na de HBO bachelor social work

Wil je na de HBO Bachelor Social Work graag doorstuderen? Ook dat is mogelijk bij NCOI. Zo kun je kiezen voor de Master of Business Administration (MBA) voor Zorg en Welzijn of bijvoorbeeld een kortdurende Masterclass Pedagogiek volgen. Zo specialiseer jij je verder op jouw vakgebied. Bekijk alle mogelijke Social Work opleidingen op onze website.

Volg een opleiding social work bij NCOI

Ben jij na het lezen van deze blog enthousiast geworden en ga je het liefst zo snel mogelijk als social worker aan de slag? Bekijk onze Social Work opleidingen en kies de opleiding die het beste bij jou past. 

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.