Opleiding volgen? Overtuig je werkgever met het STAP-budget

Je wilt jezelf ontwikkelen, je vaardigheden uitbreiden en beter worden in je werk. Misschien wil je meer uitdaging en doorgroeien naar een hogere functie of wens je meer achtergrondkennis te hebben in je huidige vakgebied. Een opleiding kan daarbij de sleutel zijn tot succes. Je wilt je werkgever vragen deze investering voor jou te doen. Hoe overtuig je jouw werkgever en hoe werkt het met STAP-budget als de werkgever betaalt? 

Voorbereiden op het gesprek  

Het is belangrijk om jouw wensen uit te spreken naar jouw werkgever. Plan een gesprek in en laat vooraf weten wat je wilt bespreken. Zo kunnen jullie je allebei goed voorbereiden en de mogelijkheden direct bespreken. Om je werkgever te overtuigen van deze investering moet je het gesprek goed voorbereiden. Hier een aantal punten om aan te denken:

  • Welke opleiding wil je volgen en waarom? 
  • Wat levert het jou en je werkgever op? 
  • Wat is de verwachte tijdsinvestering? 
  • Hoe ga je deze opleiding volgen en is het goed te combineren met je huidige werk?  
  • Wat zijn de verwachte kosten? 
  • Wat verwacht je aan bijdrage van je werkgever in tijd en/of geld? 
 

Focus je vooral op de voordelen voor je werkgever en wees duidelijk in wat je wilt. Zo overtuig je jouw werkgever het beste.

Argumenten om je werkgever te overtuigen 

Je hebt vast persoonlijke argumenten om een opleiding te volgen en je werkgever deze te laten financieren. Om je een extra duwtje in de rug te geven, hebben we er nog een paar voor je verzameld.

  1. Met het STAP-budget kun je € 1.000,- subsidie krijgen op je opleiding. Dit is een mooi financieel voordeel voor jou en je werkgever. Leg de nadruk op de urgentie, want het STAP-budget stopt na dit jaar. Op 15 november opent de laatste aanvraagronde voor deze subsidie. 
  2. Je vergroot je werkplezier en motivatie om langer voor dit bedrijf te werken. De investering zal terugverdiend worden in jouw output. Is de werkgever hier niet zeker van? Dan kun je een studieovereenkomst opstellen. 
  3. Alles wat je leert kun je direct in de praktijk toepassen. Hierdoor word jij meer waard als werknemer en valt er meer winst te behalen. Zelfs jouw collega’s kunnen hier de vruchten van plukken. 
 

Het verschil bijleggen

Twijfelt jouw werkgever om de totale investering op zich te nemen? Bijvoorbeeld omdat er een vast bedrag per jaar gereserveerd is voor scholing en de opleiding meer kost dan deze reservering? Je kunt voorstellen om het verschil bij te leggen. Zo laat je zien dat jij echt gemotiveerd bent om je in te zetten. Als jij vervolgens STAP-budget aanvraagt, kan dit je een hoop geld schelen.

Zelf inschrijven en aanvragen

Wil jij gebruikmaken van STAP-budget? Zorg dan dat je je inschrijft voor 14 november voor 20.30 uur. Je kunt vervolgens zelf de aanvraag doen op 15 november om 10.00 uur. Let op! Dit is de allerlaatste kans om STAP-budget aan te vragen, want de overheid heeft besloten hiermee te stoppen. Wil je meer weten over het STAP-budget en welke opleidingen je hiermee kunt volgen? Kijk dan op onze informatiepagina over het STAP-budget

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.