Lerarenbeurs

Update je kennis en vaardigheden. Volg een HBO Bachelor- of Masteropleiding en kom in aanmerking voor €7.000,- subsidie per jaar

Tot € 7.000,- subsidie voor je HBO Bachelor- of Masteropleiding

Als docent ben je altijd bezig met de ontwikkeling van je leerlingen of studenten. Maar wat zijn jouw ambities? Wil jij ook je kennis en vaardigheden actualiseren, je specialiseren in een bepaald onderwerp of ben je toe aan de volgende stap in je carrière? Met deze regeling kun je tot € 7.000,- subsidie ontvangen en zo je collegegeld, studiemiddelen en reiskosten (deels) bekostigen. Bovendien kan je werkgever met de lerarenbeurs subsidie aanvragen om jou studieverlof te geven en een vervanger aan te stellen. Je kunt de lerarenbeurs voor maximaal drie jaar aanvragen. De maximale duur is gebaseerd op de startdatum en de studielast van je opleiding.

Lerarenbeurs voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de lerarenbeurs moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je onder andere:
  • Een onderwijsbevoegdheid hebben of leraar zijn in het HBO met minimaal een HBO Bachelorgetuigschrift.
  • Werkzaam zijn bij een school of een orthopedagogisch didactisch centrum.
  • Minimaal 20% van je werktijd les geven.
  • Een opleiding kiezen die start na 1 september 2023.
  • Minimaal 15 studiepunten (ECTS) per studiejaar behalen om de lerarenbeurs te behouden.
  • Geen andere subsidies of tegemoetkomingen hebben aangevraagd.

Op de website van DUO vind je het complete overzicht van alle voorwaarden waaraan je moet voldoen om de lerarenbeurs aan te vragen en te behouden.

Aanvragen lerarenbeurs: 1 april tot en met 15 mei

Aanvragen kan van 1 april tot en met 15 mei en doe je via de website van DUO. De aanvraagperiode voor het studiejaar 2023-2024 loopt van 1 april, 18.00 uur tot en met 15 mei, 23.59 uur.

Voor het aanvragen van een lerarenbeurs heb je de BRIN-code van je onderwijsinstelling nodig. De BRIN-code van NCOI Opleidingen is 29PZ.

Voordat je een aanvraag doet voor de lerarenbeurs bij DUO moet je je inschrijven voor een opleiding. Houd er rekening mee dat je opleiding na 1 september 2023 start. Wanneer je de lerarenbeurs niet toegewezen krijgt, kun je met je bewijs van afkeuring de opleiding bij NCOI kosteloos annuleren.

Wees er snel bij, want je hebt maar beperkt de tijd om de beurs aan te vragen. Voor de lerarenbeurs is een beperkt budget beschikbaar en DUO behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Hoe eerder je de aanvraag doet, hoe groter de kans dat je subsidie krijgt.

De lerarenbeurs moet je elk jaar opnieuw aanvragen. Heb je al eerder een lerarenbeurs gehad? Dan krijg je voorrang als je voor een 2e of 3e jaar aanvraagt.

Persoonlijk advies nodig?

Kunnen we je helpen bij het vinden van de juiste opleiding of training? Onze opleidingsadviseurs zijn telefonisch te bereiken via 035 3400 411 of vul het contactformulier in. Wij nemen dan contact met je op!

Welke HBO Bachelor- of Masteropleidingen kan je volgen met de lerarenbeurs?

Alle HBO Bacheloropleidingen en alle Masteropleidingen van NCOI Opleidingen komen in aanmerking voor de lerarenbeurs. Hieronder vind je een kleine selectie uit ons aanbod. 

Zo vraag je de lerarenbeurs aan

 

Stap 1. Kies je HBO Bachelor- of Masteropleiding
Meld je aan en je krijgt van NCOI een inschrijfbevestiging.
 
Stap 2. Vraag de lerarenbeurs
Ga naar de site van DUO en log in met je DigiD om de lerarenbeurs aan te vragen. Hiervoor heb je de BRIN-code van NCOI Opleidingen nodig. Deze is 29PZ.
 
Stap 3. Toekenning van DUO
DUO beslist of de lerarenbeurs wordt toegekend. Wanneer je de lerarenbeurs niet toegewezen krijgt, kun je met je bewijs van afkeuring de opleiding bij NCOI kosteloos annuleren.

Stap 4. Je ontvangt de beurs
DUO betaalt de beurs uit in de 2e week van augustus. Begin je later in het studiejaar? Dan krijg je de beurs 1 maand voordat je begint.

Opleiding volgen naast je baan in het onderwijs

Bij NCOI Opleidingen hanteren we een flexibele aanpak die het makkelijker maakt om je opleiding te combineren met je baan. Zo kies je zelf of je je opleiding klassikaal, via Virtual Classroom of via e-learning volgt. En mocht je tussendoor willen veranderen van studievariant, dan kun je zonder extra administratiekosten moeiteloos switchen. 

Studenten aan het woord

Ben je benieuwd naar hoe anderen hun opleiding combineren met een baan? Hieronder lees je de ervaringsverhalen van onze studenten.

Portret Marlies de Haan
Marlies de Haan

Zij-instromer PABO

‘De combinatie werken en leren is heel motiverend, omdat je de theorie direct kunt toepassen in de praktijk.’

Portret Marjolein de Kort
Marjolein de Kort

Zij-instromer PABO

‘Het contact met de medestudenten vind ik heel fijn. Tijdens bijeenkomsten wisselen we veel ervaringen uit.’

Portret Paul Lucas
Paul Lucas

Post Bacheloropleiding tot Remedial Teacher

‘Ik heb geleerd hoe je de begeleiding van leerlingen in en buiten de klas vormgeeft.’

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.