HBO Bachelorprogramma Lerarenopleiding Engels

Ontwikkel u tot leraar Engels

Niveau
HBO Bacheloropleiding
Opleidingsvarianten Avond, Dag en Zaterdag
Bel ons: 035 6400 411
Download brochureDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Opleidingsinformatie

Algemeen

Bent u zeer goed in Engels, houdt u van de Engelse literaire canon en lijkt het u ­interessant om deze wereldtaal te doceren in het voort­gezet onderwijs? Dan is dit HBO Bachelor­programma­ Leraren­opleiding Engels echt iets voor u. In dit programma ontwikkelt u zich op pedagogisch, (vak)didactisch en vak­inhoudelijk gebied. U kiest voor Hogeschool NCOI vanwege de praktijkgerichtheid van de opleiding. U legt gedurende de gehele opleiding de relatie tussen theorie en praktijk. Dat is bewezen zeer effectief. Bovendien is alles zo georganiseerd dat het ­volgen van een Bachelorprogramma goed te combineren is met werk en privé. Dit programma is een combinatie van klassikaal onderwijs en een praktijkgericht taalvaardigheidsprogramma. Zo kunt u zich ontwikkelen in uw eigen tempo, passend bij uw voorkennis en ervaring met de Engelse taal. Met dit Bachelor­programma bent u verzekerd van een uitstekende voor­bereiding op het boeiende vak van leraar Engels in het VMBO, de onderbouw van HAVO/VWO en het MBO.

Accreditatie

Dit programma is opgezet met medewerking van vakprofessionals en deskundigen uit het beroepenveld, waarbij gewerkt is vanuit de strikte beoordelingskaders van de NVAO. De accreditatie is in voorbereiding. De opleiding is daarmee nog niet opgenomen in het CROHO (Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs). Voor actuele informatie kunt u kijken op Erkenningen. Uiteraard kunt u ook met onze studieadviseurs contact opnemen.

Doelgroep

U wilt op een efficiënte en flexibele manier het HBO Bachelorprogramma Lerarenopleiding Engels afronden. Ook wanneer u bijvoorbeeld een overstap wilt maken van het primair onderwijs naar het tweedegraads gebied binnen het onderwijs is dit programma erg interessant.

Toelatingsvoorwaarden

U kunt deelnemen aan dit HBO Bachelor­programma met een diploma HAVO, VWO of ­volledig diploma MBO-niveau 4 met Engels als examenvak. Heeft u dit niet en bent u ­minimaal 21 jaar? Dan kunt u instromen door deel te nemen aan de 21+ regeling van Hogeschool NCOI.

Doel en opzet

De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten, die zelf actief zijn in de praktijk van het onderwijs en het brede spectrum van Engelse vaardigheid, Engelse taalkunde en Engelse ­literatuur. U zult merken dat zij een ideaal klankbord voor u vormen. Zo kunt u praktijk­situaties aan hen voorleggen en overleggen over ­mogelijke oplossingen of benaderingen.

Tijdens inspirerende bijeenkomsten gaat u in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases. U koppelt dit direct aan uw eigen werk­omgeving. Zo kunt u wat u leert direct toepassen en daarvan ook weer leren. Deze studieaanpak is uniek voor NCOI en is bewezen bijzonder effectief. Hierdoor kent NCOI weinig uitval.

De opleiding bestaat uit 4 fases met 1 avond­bijeenkomst in de week of 1 dagbijeenkomst per 2 weken. Het programma is overzichtelijk opgebouwd in de vorm van modules. Door deze opbouw kunt u uw opleiding flexibel indelen. U zult merken dat het behalen van een graad daardoor prima te combineren is met uw drukke baan.

Stage

Het is belangrijk dat u leert hoe u onderwijs­activiteiten op een goede manier voorbereidt, uitvoert en evalueert. Ook moet u een les­planning kunnen opstellen, lessenseries ­uitvoeren en onderwijs kunnen evalueren en ­bijstellen. Daarnaast is een goede begeleiding van leer­lingen en goed contact met ouders en collega’s van belang. Dit soort vaardigheden leert u alleen door ze echt toe te passen in de praktijk. Een stage vormt daarom een essentieel onderdeel van deze lerarenopleiding. Op die manier kunt u kennis en vaardigheden opdoen die onmisbaar zijn binnen het werkveld. Belangrijk is dat u een stageschool vindt, waar u minimaal 1 dag per week stage kunt lopen. U start al met uw stage aan het begin van de opleiding.

 

Online leeromgeving

U heeft toegang tot onze unieke online leer­omgeving. Deze biedt u alles wat u nodig heeft om snel, eenvoudig en efficiënt te studeren. U vindt in deze omgeving:

 • Alle praktische informatie over uw ­opleiding
 • Mogelijkheden om te communiceren met uw docenten en medestudenten
 • Praktijkcases, opdrachten en oefenvragen om uw kennis en vaardigheden op toe te passen. Zo toetst u gelijk uw voortgang.

Opleiding HBO Bachelorprogramma Lerarenopleiding Engels

Programma

Programma 240 EC

Fase 1

 • Leren en lesgeven [MO]8 EC
 • Language skills [SE/ME]8 EC
 • General linguistics [SE]8 EC
 • Language systems [SE]8 EC
 • Language and the classroom [SE]8 EC
 • Contemporary literature and culture [MO] 8 EC
 • Beroepsopdracht fase 1 [PF]6 EC
 • Praktijkprogramma [PF/ME]6 EC

Fase 2

 • Adolescentenpsychologie en leerlingbegeleiding [SE]8 EC
 • Groepsdynamica en klassenmanagement [MO]8 EC
 • Proficiency [SE/ME]8 EC
 • British and American history [MO]8 EC
 • Teaching English [MO]8 EC
 • Literature of English speaking countries [SE]8 EC
 • Beroepsopdracht fase 2 [PF]6 EC
 • Praktijkprogramma [PF]6 EC

Fase 3

 • Diversiteit en onderwijzen [MO/ME]12 EC
 • The English language(s) [MO] 6 EC
 • Sociolinguistics [MO] 6 EC
 • Praktijkprogramma [PF]12 EC

Keuzeprogramma’s (minors)24 EC

 • Schoolmanagement
 • Passend onderwijs en zorgverbreding
 • Toetsing en assessment
 • Coaching
 • Gezinsbegeleiding en orthopedagogiek
 • IT en nieuwe media voor docenten

Afstudeerfase

 • The English teacher [MO] 8 EC
 • Keuze uit afstudeerrichting:8 EC
  • Algemeen vormend onderwijs (AVO) [MO]
  • Beroepsonderwijs (BO) [MO]
 • Afstudeeronderzoek onderwijs 14 EC
 • Praktijkprogramma [PF/ME]30 EC
 

Examens

Uw examens bestaan uit schriftelijke examens [SE], moduleopdrachten [MO], mondelinge ­examens/assessment [ME] en een praktijkport­folio [PF]. In het programma ziet u hoe u ieder onderdeel afrondt. Uiteraard houden wij u ­hierover op de hoogte tijdens uw opleiding.

Cambridge Proficiency Exam (CPE)

Het Cambridge Proficiency Exam (CPE) is een ­verplicht onderdeel van uw Bachelorprogramma tot leraar Engels. Dit examen dient met goed gevolg te zijn afgelegd voor het einde van uw studie. Het certificaat stelt u ter beschikking aan het Examenbureau van NCOI. U schrijft zich 
zelf in voor dit examen en betaalt de kosten ­rechtstreeks aan het examen­instituut. Zie www.cambridgeenglish.org voor meer informatie.

Diploma

Dit Bachelorprogramma is ontwikkeld onder het toeziend oog van een onafhankelijke werkveldcommissie. Het wordt verzorgd door Hogeschool NCOI. Na een positief besluit van de NVAO tot accreditatie behaalt u met dit programma het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Voortgezet Onderwijs van de Tweede Graad in Engels­’ van Hogeschool NCOI. U mag dan de internationaal erkende graad BEd (Bachelor of Education) voeren. Wilt u de actuele status inzien? Kijk op de Erkenningen.

Planning

Praktische informatie

Voor aanvullende praktische informatie verwijzen we u naar Hogeschool NCOI.
 

Mogelijke startmomenten en locaties

U kunt zich inschrijven voor de variant van uw keuze. De definitieve locatie met adresgegevens is zo’n drie weken voor aanvang van de opleiding of training bekend. U kunt wel alvast een aantal van onze meestgebruikte leslocaties bekijken.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster
Kosten
Kostenoverzicht Ineens Per jaar
(3 termijnen)
Per kwartaal
(12 termijnen)
Per maand
36 termijnen) (alleen voor particulieren)
Dossiervorming € 200,- niet mogelijk niet mogelijk niet mogelijk
Cursusgeld € 7.990,- € 2.876,40 € 719,10 € 239,70
Examenkosten € 2.760,- € 993,60 € 248,40 € 82,80
Competentieontwikkelprogramma (stage) en projectbegeleiding € 1.980,- € 712,80 € 178,20 € 59,40
Afstuderen € 1.185,- € 426,60 € 106,65 € 35,55
Diplomering € 450,- € 162,- € 40,50 € 13,50
Studiemateriaal studierichting Lerarenopleidingen € 1.695,- € 610,10 € 152,55 € 50,85
Arrangementskosten Zie onderstaande toelichting

Voor betaling in termijnen wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Aan het externe examen voor Cambridge Certificate of Proficiency in English zijn kosten verbonden.
Kosten van buitenlandverblijf zijn voor eigen rekening.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Overzicht van de totale investering ontvangen?

We sturen u graag per e-mail een overzicht van de totale kosten van deze opleiding. Vraag nu aan!

Ervaringen

HBO Bachelor Lerarenopleiding Engels

Ontwikkel u tot leraar Engels

Niveau
HBO Bacheloropleiding
Opleidingsvarianten Avond, Dag en Zaterdag
Download brochureDirect inschrijven Kostenoverzicht aanvragen

Leer ons beter kennen

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Data en aanmelden
Slide 1: Video

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Slide 3: Erkende Kwaliteit

De erkende kwaliteit van NCOI

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.
De erkende kwaliteit van NCOI

Lees meer
Slide 4: Testimonial Docent

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

"Als docent haal ik mijn voldoening uit het…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees meer

Anderen bekeken ook deze opleidingen

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Nu aanvragen!

De voordelen van NCOI

Onze website maakt gebruik van cookies.