Master Bestuurskunde

Ontwikkel uw bestuurskundige kwaliteiten op Masterniveau

Niveau
Masteropleiding
Duur 24 maanden
Opleidingsvarianten Avond, Dag, Zaterdag en E-learning
Accreditatie

Accreditatie Logo

Bel ons: 035 6400 411
Download brochureDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Opleidingsinformatie

Algemeen

U heeft interesse in praktische vraagstukken op het gebied van bestuur, de organisatie en het beleid van organisaties in het openbaar bestuur, in relatie tot de omgeving. NCOI leidt u in dit boeiende programma op tot volwaardig Master. De praktijkgerichte insteek van dit boeiende programma zorgt ervoor dat u het geleerde direct kunt toepassen in uw eigen werk.

NVAO-accreditatie

Deze Masteropleiding wordt aangeboden door NCOI. NCOI is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Het programma is officieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. Als u deze opleiding afrondt, heeft u het recht de internationaal erkende graad MPA (Master of Public Administration) te voeren.

Doelgroep

U heeft beroepsmatig, op hoog niveau met management, bestuur en beleid binnen de overheid te maken en u wilt zich graag op Masterniveau doorontwikkelen. U werkt bijvoorbeeld als manager binnen de overheid. Ook als u werkzaam bent in een hoge beleidsfunctie bij de lokale of rijksoverheid, of als adviseur bij een bestuurskundig adviesorgaan is deze Master interessant.

Doel en opzet

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor werkenden. De opleiding duurt 2 jaar met 1 avondbijeenkomst in de week of 1 dagbijeenkomst in de 2 weken. De modulaire opzet met 7 Masterclasses, verdeeld over 2 fases, en een eindscriptie maakt het mogelijk flexibel te studeren. In fase 2 maakt u naast het vaste programma een keuze uit een keuzemasterclass.

U doorloopt in fase 1 een modulair programma. In deze fase worden de Masterclasses Beleid en Proces, Management voor Overheid en Non-profit, Beleid en Maatschappij en de Masterclass Bestuursrecht behandeld. U gaat tijdens deze Masterclasses direct aan de slag met de fundamentele kennis en competenties op het gebied van beleid, bestuurskunde, bestuursrecht, en de wisselwerking tussen overheid, beleid en maatschappij. U sluit iedere Masterclass af met een eindopdracht.

In fase 2 verdiept u uw kennis op het gebied van bestuurskunde. In de Masterclasses verdiept u zich in de sturingsmechanismen binnen de overheid en hoe beleid zich ontwikkelt binnen een bestuurlijke omgeving. Deze expertise, in combinatie met de competenties die u ontwikkelt in een van de keuzemasterclasses, maakt dat u uitstekend toegerust bent om in de praktijk te werken en sturing te geven aan het steeds verder verbeteren van de efficiënte en effectieve werking van de overheid.

Daarnaast heeft u in deze fase de mogelijkheid om een keuze te maken voor een Masterclass, waarin u zich verdiept in een richting die u aanspreekt.

Deze Masteropleiding wordt verzorgd door zeer ervaren topdocenten, die zelf actief zijn in de praktijk. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd en zijn zowel inhoudelijk zeer deskundig als didactisch zeer sterk onderlegd. Deze docenten maken 
de bijeenkomsten inspirerend, afwisselend en uitdagend. U gaat actief aan de slag met de theorie, opdrachten, cases en praktijksituaties.

De opleiding wordt volledig in het Nederlands verzorgd. Communiceren in uw moedertaal scheelt veel tijd. Het wegnemen van taalbarrières leidt tot betere discussies, die daarmee de gewenste diepgang krijgen.

Toelatingsvoorwaarden

Wij gaan ervan uit dat u een relevante HBO Bachelor- of academische opleiding heeft afgerond, aangevuld met minimaal 2 jaar relevante werkervaring. Heeft u dit niet? Dan kunt u ook instromen op basis van een 21+ toets. Daarnaast verzorgen wij diverse instroomprogramma’s. Zie NCOI University voor meer informatie.

Online leeromgeving

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie, vindt u in onze moderne online leeromgeving. U vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kunt u communiceren met uw medestudenten en docent.

 

Opleiding Master Bestuurskunde

Programma

Programma 60 EC

Fase 1 Kernprogramma

 • Masterclass Beleid en Proces 6 EC
 • Masterclass Management voor 
Overheid en Non-profit 6 EC
 • Masterclass Beleid en Maatschappij 6 EC
 • Masterclass Bestuursrecht 6 EC
 • Integrale opdracht 5 EC

Fase 2 Topprogramma

 • Masterclass Sturing in de 
Publieke Sector 6 EC
 • Masterclass Beleidsontwikkeling 6 EC
 • Keuzemasterclass*6 EC

Afstuderen13 EC

 

* Keuzemasterclass

U kiest een van onderstaande Masterclasses:

 • Masterclass Persoonlijk Leiderschap
 • Masterclass Verandermanagement
 • Masterclass Organisatie en Management
 • Masterclass Governance
 • Masterclass Effectief Beïnvloeden en Overtuigen
 • Masterclass Internationaal Recht
 • Masterclass Projectmanagement
 • Masterclass Projectmanagement voor Overheid en Non-profit

Getuigschrift

U sluit deze NVAO-geaccrediteerde Masteropleiding af met het officiële getuigschrift ‘Master Bestuurskunde’ van NCOI University of Applied Sciences. Met dit hooggewaardeerde getuigschrift heeft u tevens het recht de internationaal erkende graad MPA (Master of Public Administration) te voeren.

Planning

Praktische informatie

Voor aanvullende praktische informatie en het kostenoverzicht verwijzen we u naar NCOI University.

Studeren op afstand

Deze opleiding kunt u ook op afstand volgen, op basis van e-Learning onder begeleiding van een docent. Zie Studeren op Afstand.

Mogelijke startmomenten en locaties

U kunt zich inschrijven voor de variant van uw keuze. De definitieve locatie met adresgegevens is zo’n drie weken voor aanvang van de opleiding of training bekend. U kunt wel alvast een aantal van onze meestgebruikte leslocaties bekijken.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster
Kosten
Kostenoverzicht Ineens Per jaar
(in 2 termijnen)
Per kwartaal
 (in 8 termijnen)
Per maand 
(24 termijnen) (alleen voor particulieren)
Inschrijfgeld (eenmalig) € 150,- niet mogelijk niet mogelijk niet mogelijk
Cursusgeld € 13.900,- € 7.506,- € 1.876,50 € 625,50
Studiemateriaal € 1.750,- € 945,- € 236,25 € 78,75
Project- en scriptiebegeleiding en diplomering € 2.890,- € 1.560,60 € 390,15 € 130,05
Locatie- en arrangementskosten Zie onderstaande toelichting

Voor betaling in termijnen wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Overzicht van de totale investering ontvangen?

We sturen u graag per e-mail een overzicht van de totale kosten van deze opleiding. Vraag nu aan!

Ervaringen

Master Bestuurskunde

Ontwikkel uw bestuurskundige kwaliteiten op Masterniveau

Niveau
Masteropleiding
Duur 24 maanden
Opleidingsvarianten Avond, Dag, Zaterdag en E-learning
Download brochureDirect inschrijven Kostenoverzicht aanvragen

Leer ons beter kennen

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Data en aanmelden
Slide 1: Video

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Slide 3: Erkende Kwaliteit

De erkende kwaliteit van NCOI

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.
De erkende kwaliteit van NCOI

Lees meer
Slide 4: Testimonial Docent

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

"Als docent haal ik mijn voldoening uit het…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees meer

Onze website maakt gebruik van cookies.