Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

Arbeidshygiëne voor Veiligheidskundigen

Draag bij aan een veilige werkomgeving - 6 maanden

Vakgebied

Veiligheid

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je bent elke dag bezig met veiligheidsvraagstukken. Je kijkt ernaar door een veiligheidskundige bril, maar zou meer willen weten over de langdurige impact van de risico's die je onderzoekt. Tijdens deze opleiding specialiseer je je verder in arbeidsveiligheid door bekend te raken met langdurige risico’s. Je leert blootstellingsbronnen als trillingen, geluid en klimaat te meten, zodat je de juiste beheersmaatregelen kunt doorvoeren in je organisatie. Zo stimuleer je de veiligheid en gezondheid van je werknemers en behaal je na een ongewenst voorval alsnog de gestelde doelstellingen.

Doelgroep

Je bent hoger veiligheidskundige, maar wilt naast risico's met directe impact meer weten van risico's met langetermijngevolgen. Je wilt je verder verdiepen in het herkennen, evalueren en beheersen van gevaren en risico’s bij chemische, biologische en fysische (geluid, trillingen, klimaat enzovoort) aspecten en fysieke belasting. Je vindt het leuk om je kennis toe te passen op de vaak complexe materie op de werkvloer waarbij de focus ligt op de organisatie als geheel.

Doel en opzet

Na afloop van deze praktijkgerichte opleiding beschik je over fundamentele kennis over arbeidshygiëne. Zo ga je in op arbeidshygiëne en krijg je inzicht in langdurige risico’s. Je wordt begeleid door docenten met veel werkervaring. Zij kennen het vakgebied erg goed. Ook voer je verschillende praktijkopdrachten uit, waarin je alles wat je leert toepast. Dit maakt je al direct succesvoller in je werk. Daarnaast wordt er in dit programma gebruikgemaakt van het meest actuele studiemateriaal en een moderne online leeromgeving. Je vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kun je hier communiceren met je medestudenten en docent.

Vooropleiding

Je hebt HBO-werk- en -denkniveau en een Hobéon SKO toegelaten HVK-diploma van maximaal 5 jaar oud. Voor het uitvoeren van portfolio-opdrachten en het scriptieonderzoek is het belangrijk dat je een geschikte werkplek hebt.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 16-18 uur per bijeenkomst.

Leerlijn

Welke opleidingen of trainingen heb je nodig om je ambities waar te maken? Of je je nu verder wilt ontwikkelen binnen je huidige functie of juist wilt doorgroeien naar een hoger niveau, in dit handige overzicht zie je welke opleiding of training het beste past bij jouw wensen en behoeften en hoe je persoonlijke leerlijn eruitziet.

Download je leerlijn: SHE Manager

Kwaliteit en toelating

De opleiding Arbeidshygiëne van NCOI zit in het proces van toelating. Tijdens de kantooraudit is de opzet van de opleiding door de toelatende instantie Hobéon SKO goedgekeurd. Dit is een belangrijke stap richting toelating. Deze toelating wordt pas definitief toegekend na het bijwonen en goedkeuren van de scriptieverdedigingen.

Hobéon SKO is de certificerende instelling die toeziet op de kwaliteit van opleidingen en toetst deze kwaliteit periodiek. Als een opleiding toegelaten is door Hobéon SKO, kunnen studenten na het behalen van het diploma van de opleiding op voor persoonscertificering zoals beschreven in artikel 2.15 van de Arbowet.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Arbeidshygiëne voor Veiligheidskundigen

Draag bij aan een veilige werkomgeving - 6 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.