Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

HBO Architectuur en Interieur

Voorbereiding op je volgende stap als ontwerper of interieuradviseur - 1 of 2 jaar

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Dit is het programma om je creatieve vaardigheden verder te ontwikkelen om succesvol aan de slag te gaan als interieurontwerper of designer. Je gaat diep in op interieurarchitectuur, waarbij je ruimten optimaal inricht en aantrekkelijk ontwerpt. Je verdiept je hierbij in architectuur en bouwkundige concepten, zodat je ervoor zorgt dat buiten- en binnenkant van het gebouw op elkaar aansluiten. Je versterkt je creatieve vaardigheden en gebruikt vorm, ruimte en licht van de locatie bij het ontwerpen van een nieuwe inrichting. Ook ben je op de hoogte van de duurzaamheid van materialen en bouwprocessen. Daarnaast ga je in op projectmanagement, zodat je projecten succesvol kunt afronden. Hiermee heb je alle kennis en vaardigheden om aan de slag te gaan als ontwerper of interieuradviseur. Bovendien is het programma HBO Architectuur en Interieur speciaal afgestemd op werkenden, het programma is daarom uitstekend naast een baan te volgen.

Doelgroep

Je wilt je verdiepen in de wereld van architectuur en interieurontwerp. Je houdt je bijvoorbeeld beroepsmatig bezig met het adviseren over de architectuur van de binnen- en buitenkant van woon- en werkobjecten. Ook wanneer je een adviserende rol ambieert in de toekomst, is dit programma zeer geschikt.

Doel en opzet

Je ontwikkelt in dit praktijkgerichte programma je kennis en vaardigheden op het gebied van architectuur en interieurontwerp. Daarnaast ontwikkel je vooral creatieve en projectmatige vaardigheden, die je helpen bouwkundige projecten in dit vakgebied goed te begeleiden en aan te sturen. Je koppelt in dit programma steeds de theorie aan de praktijk. Tussen de bijeenkomsten door werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Het programma wordt verzorgd door docenten uit het werkveld.

Vooropleiding

Je hebt HAVO- of MBO-werk- en -denkniveau in een technische richting. Praktijkervaring in een technische omgeving is een pre en kan een lager vooropleidingsniveau compenseren.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Servicemodule Digitaal modelleren

Vind je het interessant om vooraf of na dit programma vaardiger te worden in technisch tekenen? Wil je je verdiepen in digitaal modelleren? Volg dan de module Digitaal modelleren.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Architectuur en Interieur

Voorbereiding op je volgende stap als ontwerper of interieuradviseur - 1 of 2 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.