Menu
NCOI Opleidingen - Zorg & Medisch

HBO Controller in de Zorg

Kort en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 6 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als controller ben je de sparringpartner van de directie en het managementteam. Je voorziet hen van input en advies bij het nemen van strategische beslissingen en bewaakt de kwaliteit binnen je zorginstelling. In dit praktijkgerichte HBO-programma leer je hoe je je rol als controller in de zorg succesvol kunt vervullen. Onder leiding van topdocenten met veel praktijkervaring ga je dieper in op de trends en veranderingen in de zorg- en welzijnssector, leer je strategische plannen opstellen en ontdek je hoe je meerwaarde uit data kunt halen. Zo leer je wat er speelt in de branche en kun je verantwoord bijdragen aan de optimalisatie van de organisatie.

Doelgroep

Je bent ambitieus en je wilt je vanuit deze ambitie op HBO-niveau verder ontwikkelen op het gebied van controlling binnen de zorg.

Doel en opzet

In dit praktijkgerichte HBO-programma ontwikkel je de handvatten die je nodig hebt om als controller in de zorg aan de slag te gaan. Je verdiept je in de organisatie van zorginstellingen en leert hoe je een strategisch plan opstelt zonder de missie en visie van de organisatie uit het oog te verliezen. Ook leer je de uitgangspunten van het werken met data.

Tijdens het programma wordt de theorie aan de praktijk gekoppeld met praktische opdrachten. Dit maakt de theorie voor jou direct toepasbaar in je eigen werk. Ook beschik je gedurende de studie over de meest actuele literatuur en heb je toegang tot onze online leeromgeving. Binnen deze leeromgeving vind je alle relevante informatie rondom je studie en kun je communiceren met docenten en medestudenten.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Controller in de Zorg

Kort en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 6 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.