Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

HBO Binnenhuisarchitectuur en Styling

Het programma om aan de slag te gaan als binnenhuisontwerper - 6 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je je op het gebied van interieur, design en styling ontwikkelen op HBO-niveau? Dan is dit programma zeer geschikt voor jou. In HBO Binnenhuisarchitectuur en Styling verdiep je je in de creatieve kant van binnenhuisarchitectuur. Je krijgt oog voor compositie, verhoudingen en juist materiaalgebruik. Na afloop zie je in een oogopslag de mogelijkheden van een ruimte en kun je daar een mooi ontwerp voor maken. Met een mooie schets van het ontwerpconcept en een goed verhaal kun je aan de slag als binnenhuisontwerper.

Doelgroep

Je hebt een serieuze en creatieve belangstelling voor design, inrichting en interieurarchitectuur.

Doel en opzet

Je gaat tijdens de bijeenkomsten aan de slag met kennis en vaardigheden. Je werkt aan je creativiteit door gevoel te krijgen voor vorm, compositie en verhoudingen. Daarnaast ontwikkel je inzicht in verschillende stijlen en stromingen van binnenhuisarchitectuur. Door inzicht in ontwerpaspecten leer je ruimten optimaal en sfeervol inrichten. Hierbij kijk je onder andere naar stijl, materiaal en verlichtingsplannen. Na afloop van dit programma kun je snel een conceptontwerp maken voor een interieur en dit uitwerken in een schets. Door ook aandacht te besteden aan communicatieve vaardigheden zoals adviseren, kun je je creatieve inzichten daadwerkelijk aan de man brengen.

Tussen de bijeenkomsten door werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Het programma wordt verzorgd door docenten uit het werkveld.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op p. xx voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Binnenhuisarchitectuur en Styling

Het programma om aan de slag te gaan als binnenhuisontwerper - 6 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.