Menu
NCOI Opleidingen - Zorg & Medisch

HBO Pedagogisch Coach

Praktijkgericht HBO-programma volgens de vereisten vanuit de cao Kinderopvang en Sociaal werk - 1 jaar

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In dit HBO-programma leer je hoe je pedagogisch medewerkers kunt ondersteunen in hun dagelijkse werkzaamheden en hen verder helpt in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het programma is speciaal ontwikkeld op basis van de leerdoelen op het gebied van coaching en pedagogiek vanuit de cao Kinderopvang. Daarmee biedt dit programma je zeer aantrekkelijke vooruitzichten. Je gaat aan de slag met het opstellen van een pedagogisch beleidsplan en leert ontwikkelingsgericht werken volgens het kindvolgsysteem. Met behulp van praktijkgerichte opdrachten maken we de theorie direct toepasbaar in je werk. Met je nieuwe kennis en kwaliteiten geef jij straks effectief leiding aan pedagogisch medewerkers en stimuleer je hun pedagogische deskundigheid.

Doelgroep

Je bent werkzaam in de kinderopvang en wilt graag als pedagogisch coach aan de slag. Je wilt graag je kennis en vaardigheden op het gebied van pedagogiek en coaching op HBO-niveau verder ontwikkelen, zodat je straks succesvol pedagogisch medewerkers kunt coachen.

Je kunt daadwerkelijk aan de slag als pedagogisch coach indien je voldoet aan de volgende 2 voorwaarden:

  • Je beschikt over minimaal een MBO niveau 4-diploma in de richting van sociaal pedagogisch werk, kinderopvang of onderwijs. Deze door jou gevolgde opleiding voldoet aan de kwalificatie-eis Pedagogisch beleidsmedewerker/Coach zoals gesteld door Kinderopvang werkt!
  • Je hebt deze opleiding tot HBO Pedagogisch Coach met succes afgerond

Doel en opzet

In dit HBO-programma ontwikkel je brede kennis en vaardigheden op het gebied van pedagogiek, beleid en coaching. Je leert omgaan met verschillen tussen kinderen en gaat aan de slag met ontwikkelingsgericht werken volgens het kindvolgsysteem. Ook leer je individuele en groepsgerichte coachingsplannen opstellen en werk je aan een pedagogisch beleidsplan.

Tijdens dit programma word je begeleid door ervaren docenten die zelf ook werkzaam zijn in de hulpverlening. Zij zijn in staat om in te gaan op actuele onderwerpen. Naast een verdieping in theorie werk je aan praktijkgerichte opdrachten en cases, zodat je alles ook direct leert toepassen in de praktijk. Een erg prettige en efficiënte manier van leren. Gedurende de studie word je ondersteund door actuele literatuur en onze online leeromgeving. Binnen deze omgeving vind je alle handige informatie rondom je studie en kun je communiceren met medestudenten en docenten.

Vooropleiding

Dit programma wordt verzorgd op HBO-niveau. Er gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op p. xx voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Leerlijn

Welke opleidingen of trainingen heb je nodig om je ambities waar te maken? Of je je nu verder wilt ontwikkelen binnen je huidige functie of juist wilt doorgroeien naar een hoger niveau, in dit handige overzicht zie je welke opleiding of training het beste past bij jouw wensen en behoeften en hoe je persoonlijke leerlijn eruitziet.

Download je leerlijn: Pedagogisch Medewerker

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Pedagogisch Coach

Praktijkgericht HBO-programma volgens de vereisten vanuit de cao Kinderopvang en Sociaal werk - 1 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.