Digitalisering speelt een steeds grotere rol in organisaties. Het draagt bij aan de efficiëntie, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Van slimme hackers en softwarepiraten tot een computervirus en gijzelsoftware. De behoefte aan IT-beveiliging neemt toe. Met het HBO Programma Security Engineer word je opgeleid tot de specialist op het gebied van informatiebeveiliging. Jij weet de zwakke plekken op te sporen in servers, netwerken en systemen en ontwikkelt en implementeert nieuwe technologieën om de veiligheid te optimaliseren. Als security engineer ben je (mede)verantwoordelijk voor de beveiliging van de IT-infrastructuur.
Doelgroep
Wil je je verdiepen op het gebied van informatiebeveiliging op HBO-niveau, dan is dit programma geschikt voor jou. Je wilt je bijvoorbeeld ontwikkelen tot security engineer.
Doel en opzet HBO Programma Security Engineer
Met het HBO Programma Security Engineer krijg je inzicht in het domein informatiebeveiliging. Je gaat aan de slag met risicoanalyse. Waar zitten de kwetsbaarheden in servers en netwerken en hoe kun je de veiligheid verbeteren? Om een beter beeld te krijgen van de de IT-risico's kruip je in de huid van hackers (malware, ransomware) en je maakt kennis met de pentest. Het programma wordt verzorgd door ervaren en deskundige docenten, die zelf in de praktijk actief zijn. Je krijgt vele groepsopdrachten en cases, waarbij de theorie voortdurend in verband wordt gebracht met je eigen werkomgeving.
Vooropleiding
Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.
Voorbereiding en studiebelasting
Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.
Gunstige financiering
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.
Kies je eigen studievorm
Volg deze opleiding via een studievorm die bij jou past:
- Klassikaal, op een locatie naar keuze met medestudenten. Onze vele leslocaties zijn verspreid door het hele land. Zijn er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen? Dan bieden wij jou een alternatieve locatie.
- Via e-learning, studeren op afstand en toegang tot een digitale leeromgeving. Behoefte aan flexibiliteit? Je bepaalt zelf waar en wanneer je studeert. Stel online vragen aan je docent en medestudenten.
- In een virtual classroom, een combinatie van thuisstudie en klassikaal. Je volgt online lessen op vaste tijdstippen, samen met andere studenten en onder begeleiding van een docent.
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.