Menu

HBO Psychologie en Organisatie

Verdiepend en praktijkgericht HBO-programma - 1 jaar

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Dit programma biedt je inzicht in de kern van organisatiepsychologie. Je verdiept je in arbeids- en gezondheidspsychologie, wat je direct in de praktijk leert toepassen door dit te combineren met HRM-aspecten als veranderprocessen, verzuimtrajecten, cultuur en organisatiegedrag. Je leert hoe je moet omgaan met praktijksituaties en verdiept je daarnaast onder meer in culturele diversiteit binnen de organisatie. Dit is bijzonder waardevol voor je organisatie en maakt je dan ook direct succesvol.

Doelgroep

Je wilt je op hoog niveau verdiepen in de essentiële kern van organisatiepsychologie. Je wilt dit doen in een aantrekkelijk programma met een focus op de praktijk.

Doel en opzet

In dit programma ontwikkel je op hoog niveau de kennis, het inzicht en de vaardigheden om met succes te kunnen omgaan met situaties als ziekteverzuim, grote verandertrajecten, weerstand en personeelsontwikkeling. Na afloop weet je dat keuzen weerstand bij medewerkers kunnen oproepen en ben je in staat dit te voorkomen of hier constructief een oplossing voor te zoeken.

Tijdens het programma word je begeleid door ervaren docenten uit de praktijk. De opzet met cases en praktijkvoorbeelden maakt dit programma zeer boeiend, omdat je de opgedane kennis direct in praktijk brengt. Ook heb je gedurende het programma de beschikking over de meest actuele literatuur en onze zeer moderne online leeromgeving. Binnen deze leeromgeving vind je alle relevante informatie rondom je studie en kun je communiceren met docenten en medestudenten.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent. Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Psychologie en Organisatie

Verdiepend en praktijkgericht HBO-programma - 1 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.