Menu
NCOI Opleidingen - Zorg & Medisch

HBO Social Work in de Praktijk

Kort en praktijkgericht programma - 1 jaar

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Een goede social worker is praktisch ingesteld en weet hulpvragen doeltreffend te vertalen naar concrete begeleidingsplannen. In dit HBO-programma ontwikkel je vaardigheden om als social worker systeem- en oplossingsgericht te werken. Hiervoor verdiep je je in kernbegrippen van social work en leer je werken met verschillende doelgroepen. Ook verdiep je je in ontwikkelingen van wet- en regelgeving binnen de sociale sector, zodat je hier actief op kunt inspelen. Dat maakt dit programma uiterst actueel en zeer boeiend. Met je nieuwe kennis en vaardigheden weet je creatieve, praktische oplossingen aan te dragen voor sociaal maatschappelijke vraagstukken.

Doelgroep

Je bent werkzaam binnen de sociale of maatschappelijke dienstverlening of ambieert een functie hierbinnen. Daarbij wil je je kennis op het gebied van methodisch en oplossingsgericht werken binnen deze sector verder uitbreiden op HBO-niveau.

Doel en opzet

In dit programma ga je aan de slag met de kernelementen van social work. Je verdiept je in de taken, rollen en functies van social work. Hierbij ga je aan de slag met actuele ontwikkelingen als wijzigende wet- en regelgeving en decentralisatie van het sociaal domein. Je krijgt zicht op wat er speelt binnen de sociale sector en leert hier actief op in te spelen. Daarbij ontwikkel je vaardigheden om oplossingsgericht te werken door middel van creativiteit en het vormen van een regulatieve cyclus. Je leert doelen stellen en alternatieven formuleren, zodat je efficiënter acties kunt formuleren en uitvoeren.

Je werkt in dit programma aan praktijkgerichte opdrachten die je koppelt aan je eigen werkomgeving. Dat maakt het programma extra interessant en direct toepasbaar in de praktijk. Bovendien word je opgeleid door docenten die zelf ook werkzaam zijn binnen de maatschappelijke dienstverlening. Ook kun je gebruikmaken van onze online leeromgeving. Binnen deze leeromgeving vind je alle relevante informatie rondom je studie en kun je communiceren met docenten en medestudenten.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op p. xx voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Social Work in de Praktijk

Kort en praktijkgericht programma - 1 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.