HBO-programma
NVAO geaccrediteerd
12 maanden
December 2024
Ben je je aan het oriënteren op een baan in de verpleegkunde? Of heb je een MBO-vooropleiding verpleegkunde gevolgd en wil je doorstuderen? Dan is de Kort HBO Verpleegkunde voor jou. Binnen dit HBO-programma versterk je je kennis op het gebied van verpleegkunde. Hierbij worden onderwerpen behandeld als evidence-based practice, klinisch redeneren, verpleegkundig leiderschap en gezondheidsbevordering. Daarnaast ontwikkel je je verpleegtechnische handelingen in een skills lab. Dit skills lab is een goed uitgeruste oefenruimte waar je daadwerkelijk kunt oefenen met verpleegkundige handelingen. Op deze manier ontwikkel je je tot een gedegen verpleegkundige.
Het programma Kort HBO Verpleegkunde maakt deel uit van de volledige HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V). Wil je verder studeren en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden van de Bachelor? Dan ontvang je mogelijk vrijstelling voor de gelijkwaardige onderdelen uit de Bacheloropleiding. Met een aanvullende opdracht kun je met dit HBO-programma meteen het officiële Propedeusegetuigschrift behalen. Ook hiervoor dien je toelaatbaar te zijn tot de Bachelor. Als je in aanmerking wilt komen voor deze mogelijkheid, kruis dan Propedeuse aan bij je aanmelding. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.
Je zoekt een opleiding op het gebied van verpleegkunde op HBO-niveau. Ben je als verpleegkundige in het bezit van een MBO-diploma verpleegkunde en wil je op hoger niveau bijscholen? Dan is de verkorte variant van de HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) een goede keuze.
In een jaar tijd bouw je aan een brede en complete kennisbasis op het gebied van verpleegkunde. De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten uit de praktijk. Zij begeleiden je bij je studie en maken in de bijeenkomsten vaak de verbinding tussen theorie en praktijk. We maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur en je hebt tijdens de studie toegang tot onze online leeromgeving.
Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.
Je studiebelasting is ongeveer 5-7Â uur per bijeenkomst.
Tijdens je opleiding krijg je toegang tot de app CareUp, een Virtual Learning Lab waarmee je verpleegtechnische handelingen volgens de Vilans-protocollen kunt oefenen en toetsen. Met behulp van deze app ben je sneller én beter voorbereid op de praktijklessen en de beroepspraktijkvorming (BPV). Je oefent via de app een bepaalde handeling die je vervolgens afsluit met een toets. Rond je de toets succesvol af, dan ontvang je een certificaat en/of accreditatiepunten voor de BIG-registratie. Kortom, CareUp biedt je een laagdrempelige manier om verpleegtechnische handelingen te leren en bij te houden.
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.
Volg deze opleiding via een studievorm die bij jou past:
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.
De volgende onderwerpen komen aan bod:
(6 bijeenkomsten)
(3 dagen)
(2 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(4 bijeenkomsten)
(4 bijeenkomsten van 3 uur)
Je rondt het programma af met een integrale opdracht waarmee je je onderzoekend vermogen aantoont.
Je rondt de module Somatische zorg af met een digitaal examen. De module Verpleegtechnische handelingen sluit je af met een praktijkexamen. De module Gezondheidsbevordering en preventie wordt afgerond met een mondeling examen. De overige modules rond je af met een praktijkgerichte opdracht. Daarnaast werk je aan een integrale eindopdracht. Heb je voor alle onderdelen een voldoende behaald, dan ontvang je het diploma ‘Kort HBO Verpleegkunde’ van NCOI.
Wil je meer weten over de opbouw van onze opleidingen? Zie dan opbouw HBO.
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.