Menu
NCOI Opleidingen - Zorg & Medisch

MBO Vakopleiding Kraamzorg

Praktijkgericht programma binnen de kraamzorg - 15 maanden

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Met MBO Vakopleiding Kraamzorg rond je alle belangrijke vakmodules af die binnen de opleiding MBO Verzorgende IG niveau 3 behaald moeten worden. Beschik je nog niet over een passende werkomgeving of stageplek? Dan maak je met dit programma alvast een goede start. Op basis van dit programma op MBO-niveau kun je in korte tijd je diploma MBO Verzorgende IG niveau 3 specialisatie Kraamzorg behalen. Je loopt dan stage en volgt nog enkele ontbrekende onderdelen zoals taal en rekenen die nodig zijn voor het MBO-diploma niveau 3.

Doelgroep

Je overweegt in de kraamzorg te gaan werken en wilt daarom meer weten van de kraamzorg.

Doel en opzet

Dit praktijkgerichte programma is speciaal ontwikkeld om werken en leren te combineren. Je ontwikkelt de belangrijkste kennis en vaardigheden die van belang zijn in de kraamzorg.

Het programma wordt verzorgd door ervaren docenten die zelf in de kraamzorg en gezondheidszorg werkzaam zijn. Zij koppelen de theorie voortdurend aan de praktijk. Ook kun je gebruikmaken van de meest actuele literatuur en je hebt toegang tot onze online leeromgeving.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.

Praktijkmodule

De praktijkmodules Verpleegtechnische handelingen B en Vaardigheden voor de kraamverzorgende worden verzorgd in moderne praktijklokalen. Je maakt tijdens deze praktijklessen gebruik van moderne en praktische materialen en instrumenten. Onze praktijklocaties bevinden zich op een beperkt aantal plaatsen in Nederland. Het kan dus voorkomen dat je deze praktijkmodules in een andere plaats en/of op een andere dag volgt dan de andere lessen.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

MBO Vakopleiding Kraamzorg

Praktijkgericht programma binnen de kraamzorg - 15 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.