Menu
NCOI Opleidingen - Bedrijfskunde

MHBO Leidinggeven, Communicatie en Effectiviteit

Ontwikkel praktijkgericht je vaardigheden op MHBO-niveau - 6 maanden

Opleidingsniveau

MHBO

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze opleiding ga je praktijkgericht aan de slag met het ontwikkelen van je vaardigheden. Onder begeleiding van ervaren docenten leer je communicatietechnieken die voor leidinggevenden van groot belang zijn. Hoe je op een goede manier gesprekken kunt voeren met medewerkers bijvoorbeeld. Ook leer je hoe je het beste kunt reageren in verschillende situaties. Met deze opleiding ben je klaar om de volgende stap in je carrière te zetten.

Doelgroep

Je wilt doorgroeien binnen je organisatie en een stap maken van MBO naar HBO. Je wilt je verder ontwikkelen op het gebied van praktisch leidinggeven en effectief communiceren. Dit wil je bereiken via een praktisch en intensief programma dat alleen gericht is op onderwerpen die je daadwerkelijk nodig hebt in de praktijk.

Doel en opzet

In dit programma ontwikkel je je vaardigheden op het gebied van praktisch leidinggeven, communicatie en effectiviteit. Je verdiept je in zaken als feedback geven en ontvangen, coachingsgesprekken voeren en heldere instructies geven. Na afloop van de opleiding ben je uitstekend in staat je medewerkers te motiveren, begeleiden en sturen. Je stijl van leidinggeven kun je aanpassen aan je team en de doelstellingen van je organisatie. Alles wat je tijdens de opleiding leert, kun je direct toepassen in je dagelijkse werkzaamheden. Je wordt hierbij geholpen door praktijkopdrachten, herkenbare voorbeelden en inspirerende docenten die zelf erg veel ervaring hebben met leiderschap. Hierdoor wordt je lesstof erg levendig en begrijpelijk.

Vooropleiding

Er wordt uitgegaan van ten minste HAVO- of MBO-niveau. Relevante werkervaring kan een lagere opleiding compenseren. Je hoeft dan ook niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. Dit programma wordt verzorgd op MHBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Vrijstelling HBO

Deze MHBO-opleiding levert mogelijk vrijstelling op in een volledige HBO Bacheloropleiding. Je komt in aanmerking voor vrijstelling indien je toelaatbaar bent tot de HBO Bachelor en de door jou behaalde module(s) overeenkomen met de modules van de Bachelor. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

Leerlijn

Welke opleidingen of trainingen heb je nodig om je ambities waar te maken? Of je je nu verder wilt ontwikkelen binnen je huidige functie of juist wilt doorgroeien naar een hoger niveau, in dit handige overzicht zie je welke opleiding of training het beste past bij jouw wensen en behoeften en hoe je persoonlijke leerlijn eruitziet.

Download je leerlijn: Change Manager

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

MHBO Leidinggeven, Communicatie en Effectiviteit

Ontwikkel praktijkgericht je vaardigheden op MHBO-niveau - 6 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.