Menu
NCOI Opleidingen - Persoonlijk effectiviteit

MHBO Professionele Communicatie en Effectiviteit

Praktijkgerichte opleiding voor professionele communicatieve vaardigheden - 3 maanden

Opleidingsniveau

MHBO

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Goede communicatieve vaardigheden zijn essentieel om verder te komen in je werk. Wil je daarom je persoonlijke en communicatieve vaardigheden ontwikkelen? Dan is dit een zeer geschikte opleiding voor jou. Met deze unieke opleiding verbeter je op beginnend HBO-niveau zowel je professionele als je communicatieve kwaliteiten. Mondeling en schriftelijk.

Doelgroep

Je wilt je communicatieve en professionele vaardigheden naar een hoger niveau tillen. Daarvoor is deze praktijkgerichte opleiding zeer geschikt.

Doel en opzet

In deze opleiding ontwikkel je breed je persoonlijke kwaliteiten. Zo werk je aan je natuurlijke assertiviteit, effectiviteit en gestructureerdheid. Ook leer je je krachtig en met de juiste uitstraling presenteren. Daarnaast besteed je uitgebreid aandacht aan je schriftelijke en mondelinge communicatie. Je leert verschillende gesprekstechnieken en -stijlen toepassen, gaat aan de slag met zakelijke correspondentie en je leert klantgericht schrijven.

De opleiding is zeer praktijkgericht. Je oefent met concrete situaties waardoor je je nieuwe vaardigheden meteen kunt toepassen. Zo combineer je twee van onze belangrijkste uitgangspunten: plezier en uitdaging. Daarnaast kun je tijdens de opleiding gebruikmaken van de meest actuele literatuur en onze zeer moderne online leeromgeving. Binnen deze leeromgeving vind je alle relevante informatie rondom je studie en kun je communiceren met je docent en medestudenten.

Vooropleiding

Er wordt uitgegaan van ten minste HAVO- of MBO-niveau. Relevante werkervaring kan een lagere opleiding compenseren. Je hoeft dan ook niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. Dit programma wordt verzorgd op MHBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Vrijstelling HBO

Deze MHBO-opleiding levert mogelijk vrijstelling op in een volledige HBO Bacheloropleiding. Je komt in aanmerking voor vrijstelling indien je toelaatbaar bent tot de HBO Bachelor en de door jou behaalde module(s) overeenkomen met de modules van de Bachelor. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

MHBO Professionele Communicatie en Effectiviteit

Praktijkgerichte opleiding voor professionele communicatieve vaardigheden - 3 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.