Menu

SRM Communicatiemedewerker A (NBP2)

Het startpunt voor je carrière binnen de communicatie - 6 maanden

Vakgebied

Opleidingsniveau

MBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Werk je net in het communicatievak en wil je je diploma behalen? Of ambieer je een functie als communicatiemedewerker? Dan is dit de juiste opleiding voor jou. Tijdens deze opleiding maak je kennis met de meest actuele inzichten in het communicatievak die je direct kunt toepassen. Je verdiept je in pers- en concerncommunicatie en leert hoe je effectief middelen inzet binnen een communicatieplan. Ook ga je aan de slag met je schrijfvaardigheden, zodat je doeltreffende berichten kunt opstellen en met de inzet van (social) media je doelgroepen weet te bereiken. SRM staat als dé opleider voor marketing- en communicatieprofessionals midden in de praktijk. Met dit gewaardeerde SRM-diploma leg je een stevig fundament voor je carrière als communicatieprofessional. Deze training wordt verzorgd door onze businesspartner SRM.

Je resultaat

 • Je krijgt inzicht in de meest actuele facetten van het communicatievak
 • Je leert over de productie van audiovisuele content, inzet van social media, organisatie van evenementen, het schrijven van (web)teksten en (pers)berichten, enzovoort
 • Je leert welke communicatiemiddelen je kunt inzetten binnen een communicatieplan
 • Je kunt de lesstof de volgende dag toepassen in de praktijk
 • Je vergroot de kans op doorgroei en waardering
 • Je ontvangt een diploma dat hoog staat aangeschreven bij werkgevers

Doelgroep

Je werkt als communicatieassistent of combineert communicatie met een andere functie en je wilt je ontwikkelen tot communicatiemedewerker. Je doet nu veel communicatietaken naast je huidige functie als officemanager, secretaresse, marketingmedewerker of een andere functie en je wilt graag meer bagage om deze functie beter in te vullen.

De opleiding wordt verzorgd op A-niveau, een niveau speciaal voor starters die zich een nieuw vakgebied snel en onder professionele begeleiding eigen willen maken. Met een opleiding op A-niveau kun je de operationele/uitvoerende werkzaamheden binnen je organisatie tot een goed einde brengen.

Aanpak

Tijdens deze opleiding verkrijg je inzicht in het communicatievak en word je volledig voorbereid op de functie van communicatiemedewerker. Alle belangrijke aspecten komen dan ook ruim aan bod. Je verdiept je in de productie van (audiovisuele) middelen en leert op welke wijze je social media kunt inzetten. Ook ontwikkel je schrijfvaardigheden, zodat je je boodschap pakkend kunt formuleren en je doelgroep weet te raken. Na afloop van deze opleiding beschik je over alle communicatievaardigheden om in je werkzaamheden uit te blinken.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Communicatieplanning

(6 bijeenkomsten)

 • Inzicht in het communicatievak
 • De rol van de communicatiemedewerker in de organisatie
 • Concerncommunicatie en marketingcommunicatie
 • Digitale en online communicatie
 • Kruisbestuiving van communicatie en marketingcommunicatie
 • Doelgroep, boodschap en middelen
 • Effectiviteit van communicatie
 • Toepassen stappen in communicatieplan

Communicatiemiddelen

(6 bijeenkomsten)

 • Inzicht in de veelheid van communicatiemiddelen
 • Eigenschappen en effectieve toepassingsmogelijkheden
 • Aan de slag met communicatiemiddelen
 • Tekst en beeld
 • Schrijven van (pers)berichten
 • Schrijven voor het web
 • Inzet van social media
 • Communiceren met beeld en video

  Certificaat

  Na afloop van deze training ontvang je het certificaat ‘SRM Communicatiemedewerker A (BNP2)'.

  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie

  Kosten

  Lesgeld: € 1.350,-
  Studiemateriaal: € 278,-
  Examenkosten: € 210,-
  Eindopdracht: € 210,-
  Reprorechten: € 15,-
  Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

  Locatie- en arrangementskosten

  NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

  Reprorechten en hand-outs

  Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

  Fiscaal voordeel

  Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

  Btw

  Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

  Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

  Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

  SRM Communicatiemedewerker A (NBP2)

  Het startpunt voor je carrière binnen de communicatie - 6 maanden

  Vakgebied

  Opleidingsniveau

  MBO-programma

  Erkenning

  NVAO geaccrediteerd

  Meer informatie

  Download brochure

  Wil je dit met iemand delen?

  Mail door

  Heeft u vragen?

  Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
  Virtual classroom en e-learning NCOI

  Virtual classroom en e-learning

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

  Studiegids 2019-2020 NCOI

  Vraag de studiegids 2019-2020 aan

  Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

  Contact NCOI

  Opleidingsadvies op maat?

  Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.