Maatwerk in de zorg

De beste zorg leveren die er is, dat is de motivatie van professionals in de zorg. Een hele uitdaging, want de zorgvraag neemt toe en de zorg wordt steeds complexer. De zorgwet verandert, de samenleving digitaliseert en het personeelstekort is en blijft voorlopig een serieus probleem. Wilt u uw medewerkers laten omscholen? Hebben zij wel de juiste diploma's en zijn ze breed genoeg opgeleid? Wij ondersteunen u graag met onze maatwerkopleidingen en -trainingen op MBO-, HBO- en Masterniveau.

Maatwerkopleidingen in de zorg

Er verandert veel in de zorg. Elke verandering betekent eigenlijk dat een medewerker nieuwe competenties nodig heeft om het werk uit te kunnen voeren. Een belangrijke ontwikkeling is het stevig neerzetten van de rol van de MBO- en HBO-verpleegkundige en verzorgende IG. De zorg probeert zo veel mogelijk de cliënt te volgen in de keuzes die hij of zij maakt. Dat vraagt om verpleegkundig leiderschap. Een bij uw organisatie passende opleiding zoals Verpleegkundige niveau 4 of HBO-V, vol actuele kennis en vaardigheden, helpt bij dit soort vraagstukken. NCOI Opleidingen kan alle zorgopleidingen incompany organiseren.
 

Erkende maatwerkopleidingen

De eisen die de zorgwet stelt aan gekwalificeerd personeel worden steeds hoger. Ervaren medewerkers op MBO- of HBO-niveau die willen doorgroeien of herintreden in de zorg, hebben vaak geen langdurige scholing nodig om op het juiste niveau een diploma te behalen. Met maatwerkscholing inclusief een landelijk erkend diploma biedt u uw medewerkers meer verdieping, motivatie en plezier in het samenwerken.
 

Praktijkgericht maatwerk

In onze maatwerkopleidingen stellen we leren door te werken centraal. We zorgen dat wat wordt geleerd ook echt is geborgd in de praktijk. Voor het verpleegtechnische praktijkonderdeel van de opleidingen creëren we samen met u een doelgroepgerichte aanpak. Denk aan onderdelen als het onderwijsprogramma, de praktijkbegeleiding, opdrachten en het eindassessment. Zo ontstaat een efficiënt programma dat leidt tot een erkend MBO-diploma of HBO-V-diploma.
 

De oplossing voor uw personeelstekort

Heeft u een tekort aan goedgeschoolde zorgmedewerkers? In andere sectoren verliezen grote groepen medewerkers hun baan, bijvoorbeeld vanwege reorganisaties of veranderingen in de markt. Maar er zijn ook mensen die al lang thuis op de bank zitten, omdat ze geen werk kunnen vinden. Wij kunnen deze mensen voor u laten werven, passend bij uw organisatie, en hen optimaal begeleiden naar een baan in de zorg. Dit noemen we ‘Van bank naar bed’ en doen we samen met u en met arbeidsbemiddelaars.
 

Subsidies voor incompany-opleidingen

Medewerkers opleiden wordt nog aantrekkelijker met subsidies. Als u uw studerende medewerkers begeleidt, komt u in aanmerking voor de Subsidieregeling praktijkleren. U kunt maximaal € 2.700,- per jaar terugkrijgen. Als u studenten van zorgopleidingen stageplaatsen aanbiedt, kunt u het Stagefonds Zorg aanvragen. U krijgt dan (achteraf) een bijdrage voor de kosten van de stagebegeleiding. Studenten die onze HBO-opleidingen in zorg en welzijn volgen, kunnen in aanmerking komen voor scholingsvouchers van de overheid tot maximaal € 10.000,-. Bekijk alle financiële voordelen voor werkgevers en werknemers.
 

Meer informatie over maatwerk in de zorg

Wilt u als bedrijf meer informatie over de mogelijkheden voor een incompany-opleiding? Neem contact op met onze consultants van de afdeling Incompany via telefoonnummer 035 - 750 61 91 of mail naar incompany@ncoi.nl.

Werkt u zelf al in de zorg en wilt u zich laten bijscholen? Of wilt u na omscholing aan het werk in de zorg? Bekijk onze opleidingen in de zorg zorg of neem contact op met een van onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 035 - 6 400 411. 

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.