HBO Bedrijfskunde

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben je bedrijfskundige en wil je je kennis en vaardigheden verder ontwikkelen? Of heb je de ambitie om aan de slag te gaan...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben je bedrijfskundige en wil je je kennis en vaardigheden verder ontwikkelen? Of heb je de ambitie om aan de slag te gaan...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben je bedrijfskundige en wil je je kennis en vaardigheden verder ontwikkelen? Of heb je de ambitie om aan de slag te gaan...

Lees meer
  • Waardevolle diploma’s; erkend en hoge waardering bij werkgevers
  • Klassikaal, virtual classroom of e-learning mét switchgarantie
  • Ervaren docenten uit de praktijk

HBO Bedrijfskunde: 36 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Studievorm/ leslocatie
Duur
Prijs

Opleidingen (36)

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland

NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
1.250
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben je bedrijfskundige en wil je je kennis en vaardigheden verder ontwikkelen? Of heb je de ambitie om aan de slag te gaan als bedrijfskundige? Met een HBO-opleiding bedrijfskunde van NCOI Opleidingen ontwikkel je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om succesvol te functioneren binnen dit vakgebied. Naast volledige HBO Bacheloropleidingen, bieden we ook Associate degrees en kortere HBO-programma’s. Zo is er altijd wel een opleiding te vinden die bij jou past.

Het vakgebied bedrijfskunde

Bedrijfskunde is een breed begrip. Dit vakgebied draait om vrijwel alles rondom het optimaliseren van bedrijfsprocessen, organisatiestructuren, de plek in de markt en meer. Wat is de missie en visie van jouw organisatie en hoe zorg je dat deze thema’s binnen de organisatie zo succesvol mogelijk tot uiting komen? Een bedrijfskundige is in staat vanuit een helikopterview de organisatie te analyseren en waar nodig te veranderen, om zo processen te verbeteren, resultaten succesvoller te maken en de omzet te verhogen.

Waarom HBO Bedrijfskunde studeren?

Als hoogopgeleide bedrijfskundige vervul je een sleutelfunctie binnen de organisatie. Je speelt in op ontwikkelingen in de markt en weet deze optimaal in te zetten om tot succesvolle resultaten te komen. Je ontwikkelt strategische plannen en kijkt kritisch naar de organisatie om het geheel nog beter te laten functioneren. Met een sterk ontwikkeld bedrijfskundig inzicht kun je hierin anderen adviseren, aansturen en managen. 
 
Met een HBO-opleiding bedrijfskunde kun je vele kanten op. Je wordt namelijk zo breed mogelijk opgeleid tot bedrijfskundige en bent daardoor breed inzetbaar binnen organisaties. Maar je kunt je ook specialiseren, door bijvoorbeeld een opleiding te kiezen die gericht is op technische bedrijfskunde of commerciële economie. Ook kun je je vanuit de HBO Bachelor Bedrijfskunde al gedurende de opleiding specialiseren in een bepaalde richting, zoals bijvoorbeeld projectmanagement, verandermanagement, procesmanagement of marketing. Hiermee geef je je eigen draai aan je opleiding en je carrière. Afhankelijk van welke opleiding je kiest kun je na afloop van de studie aan de slag in het bedrijfsleven, bij de overheid of je kunt voor jezelf beginnen. Functies waaraan je kunt denken zijn: consultant, business analist of beleidsmedewerker.

Heb je een vooropleiding nodig?

Voor onze HBO Bacheloropleidingen moet je over een diploma HAVO, WVO of MBO-niveau 4 beschikken. Heb je dit niet, dan kun je ook instromen met een 21+ toets. Dit geldt ook voor onze HBO Associate degrees. Voor een HBO-programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Het kan voorkomen dat enige basiskennis over een bepaald onderwerp van pas komt bij een opleiding of programma. Dit wordt dan op de opleidingspagina aangegeven.

Jouw praktijk staat centraal

In elke opleiding bedrijfskunde van NCOI staat jouw eigen praktijk centraal. Dat houdt in dat je de kennis die je ontwikkelt direct in de praktijk brengt. Voor jou is dat prettig, want je hebt meteen profijt van de opleiding, maar ook jouw organisatie zal daar blij mee zijn. Daar loopt immers een medewerker met verstand van bedrijfskundige zaken rond die direct inzetbaar is. Je krijgt les van topdocenten, die ruime ervaring hebben in de bedrijfskunde. Zij weten wat er speelt binnen het vakgebied en kunnen je zo uitstekend helpen.

HBO Bedrijfskunde studeren bij NCOI Opleidingen

  • Uitstekend te combineren met werk en privé
  • Inspirerende topdocenten uit de praktijk
  • Zeer praktijkgericht onderwijs met optimale koppeling tussen theorie en de praktijk
  • Zeer gewaardeerd diploma door werkgevers
  • Mogelijkheid tot vrijstelling in NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleidingen
  • Grootste hogeschool voor werkenden met leslocaties door heel Nederland