Menu
NCOI Opleidingen - Zorg & Medisch

Diëtetiek

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Het opleidingsprogramma Diëtetiek van NCOI Opleidingen omvat de volledige HBO Bacheloropleiding Voeding en Diëtetiek. Daarnaast...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Het opleidingsprogramma Diëtetiek van NCOI Opleidingen omvat de volledige HBO Bacheloropleiding Voeding en Diëtetiek. Daarnaast...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Het opleidingsprogramma Diëtetiek van NCOI Opleidingen omvat de volledige HBO Bacheloropleiding Voeding en Diëtetiek. Daarnaast...

Lees meer

Meest bekeken Diëtetiek

Meest bekeken Diëtetiek

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Professional Master (1) Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die u interessant vindt. De Professional Masters van NCOI University of Applied Sciences duren 6 tot 12 maanden. U rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (7) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

Vakopleiding (1) Een vakopleiding is volledig toegespitst op de beroepspraktijk en is veelal de standaard binnen de branche. U kunt het geleerde direct toepassen in de praktijk.

Training (1) Tijdens de trainingen staan uw eigen praktijk en ontwikkelen van uw vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die u tijdens de training opdoet, kunt u direct in uw eigen werkomgeving toepassen.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Het opleidingsprogramma Diëtetiek van NCOI Opleidingen omvat de volledige HBO Bacheloropleiding Voeding en Diëtetiek. Daarnaast biedt het opleidingsprogramma erkende vakopleidingen, zoals de Vakopleiding Erkend Gewichtsconsulent. Het opleidingsprogramma Diëtiek van NCOI Opleidingen biedt u altijd de juiste keuze.

Wat leer ik in een HBO programma Voeding en Diëtetiek?

Waaruit bestaat een gezond voedingspatroon? Hoe begeleidt u mensen naar een gezond gewicht? Dat en vele andere belangrijke vragen komen aan bod tijdens de HBO Voeding en Diëtetiek - 1 jaar. Onder begeleiding van ervaren professionals vanuit de praktijk, verdiept u zich in de kern van Voeding en Diëtetiek, waaronder anatomie, fysiologie en gezondheidsbevordering. Uiteraard komen ook persoonlijke adviesvaardigheden uitgebreid aan bod, zodat u cliënten na afloop overtuigend informeert en adviseert. Aan de hand van praktijkgerichte opdrachten past u de theorie toe binnen uw werkomgeving. Daardoor merkt u direct resultaat.

HBO Programma Sport en Levensstijl

Gaat uw interesse naast voeding ook uit naar de sport- en levensstijl van individuen en groepen? Dan is juist het programma HBO Sport, Bewegen en Levensstijl geschikt voor u. Tijdens dit HBO-programma ontwikkelt u vaardigheden zodat u beweegprogramma’s kunt ontwerpen en uitvoeren. Hiervoor verdiept u zich in veiligheidsmaatregelen, organisatie en planning en verschillende didactische principes. Ook gaat u aan de slag met sport en identiteit en recente ontwikkelingen binnen de markt van sport en lifestyle. Met deze kennis en vaardigheden kunt u na afloop cliënten succesvol begeleiden bij een verandering in hun levensstijl.

HBO Programma Sport en Gezondheid

Indien u op zoek bent naar een compleet en praktijkgericht programma op HBO-niveau, dan sluit HBO Sport, Bewegen en Gezondheid - 1 jaar het beste bij u aan. U verdiept zich naast anatomie en inspanningsfysiologie in voedingsleer. Daarbij leert u de voedingswaarden in producten herkennen en onderbouwen. Ook gaat u aan de slag met uiteenlopende sportculturen en verdiept u zich in de maatschappelijke context van sport. Uiteraard wordt u hierin volledig ondersteund door ervaren professionals vanuit de praktijk. Zij weten een vertaling te maken van de theorie naar de voor u herkenbare praktijk. Met deze unieke praktijkaanpak ontwikkelt u vaardigheden om mensen te informeren, motiveren en te begeleiden naar een optimale fysieke gezondheid.

Erkende HBO Bachelor in deeltijd volgen

De HBO Bachelor Voeding en Diëtetiek specialisatie Sport en Bewegen leidt u breed op tot diëtist én biedt u de unieke kans om u te specialiseren in sport en bewegen. Dat maakt deze HBO Bacheloropleiding bijzonder interessant. Naast productkennis, gezondheidsbevordering en pathologie ontwikkelt u professionele adviesvaardigheden. Daarbij heeft u de ruimte voor een specialisatie naar keuze:

  • Ouderenzorg
  • Sport en Voeding
  • Ondernemerschap
  • Coach Kinderobesitas

 
Als u alle modules met succes heeft afgerond, ontvangt u het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Voeding en Diëtetiek’ van NCOI Opleidingen. U mag dan de graad BSc (Bachelor of Science) voeren.

Waarom NCOI Opleidingen

Bent u diëtist? In samenwerking met businesspartner Pro Education biedt NCOI u een nascholingsaanbod met ruim 350 praktijkgerichte cursussen en opleidingen om uw ambities te realiseren. Het aanbod van Pro Education is voor een groot deel geaccrediteerd door KNGF, Stichting ADAP of ClaudicatioNet en heeft een gemiddelde waardering van een 8,0.