Menu
Volg een opleiding in het segment Zorg bij NCOI

Diëtetiek

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Het opleidingsprogramma Diëtetiek van NCOI Opleidingen omvat de volledige HBO Bacheloropleiding Voeding en Diëtetiek. Daarnaast...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Het opleidingsprogramma Diëtetiek van NCOI Opleidingen omvat de volledige HBO Bacheloropleiding Voeding en Diëtetiek. Daarnaast...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Het opleidingsprogramma Diëtetiek van NCOI Opleidingen omvat de volledige HBO Bacheloropleiding Voeding en Diëtetiek. Daarnaast...

Lees meer

Diëtetiek: 9 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Studievorm/ leslocatie
Duur
Prijs

HBO Bacheloropleiding (2)

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd Vanaf prijs:  € 19.998,50 18 locaties 1e startmoment: 27-09-2022
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd Vanaf prijs:  € 20.015,00 18 locaties 1e startmoment: 27-09-2022

HBO-programma (5)

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

12 maanden HBO-programma Vanaf prijs:  € 3.725,00 18 locaties 1e startmoment: 27-09-2022
12 maanden HBO-programma Vanaf prijs:  € 6.906,00 18 locaties 1e startmoment: 27-09-2022
12 maanden HBO-programma Vanaf prijs:  € 4.208,00 18 locaties 1e startmoment: 11-10-2022
12 maanden HBO-programma Vanaf prijs:  € 6.440,00 18 locaties 1e startmoment: 24-09-2022
6 maanden HBO-programma Vanaf prijs:  € 3.320,00 18 locaties 1e startmoment: 24-09-2022

Vakopleiding (1)

15 maanden Vakopleiding Vanaf prijs:  € 4.240,00 15 locaties 1e startmoment: 27-09-2022

Training (1)

1 dag Training Vanaf prijs:  € 729,50 9 locaties 1e startmoment: 11-10-2022

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Het opleidingsprogramma Diëtetiek van NCOI Opleidingen omvat de volledige HBO Bacheloropleiding Voeding en Diëtetiek. Daarnaast biedt het opleidingsprogramma erkende vakopleidingen, zoals de Vakopleiding Erkend Gewichtsconsulent. Het opleidingsprogramma Diëtiek van NCOI Opleidingen biedt je altijd de juiste keuze.

Wat leer ik in een HBO programma Voeding en Diëtetiek?

Waaruit bestaat een gezond voedingspatroon? Hoe begeleid je mensen naar een gezond gewicht? Dat en vele andere belangrijke vragen komen aan bod tijdens de HBO Voeding en Diëtetiek - 1 jaar. Onder begeleiding van ervaren professionals vanuit de praktijk, verdiep je je in de kern van Voeding en Diëtetiek, waaronder anatomie, fysiologie en gezondheidsbevordering. Uiteraard komen ook persoonlijke adviesvaardigheden uitgebreid aan bod, zodat je cliënten na afloop overtuigend informeert en adviseert. Aan de hand van praktijkgerichte opdrachten pas je de theorie toe binnen je werkomgeving. Daardoor merk je direct resultaat.

HBO Programma Sport en Levensstijl

Gaat jouw interesse naast voeding ook uit naar de sport- en levensstijl van individuen en groepen? Dan is juist het programma HBO Sport, Bewegen en Levensstijl geschikt voor jou. Tijdens dit HBO-programma ontwikkel je vaardigheden zodat je beweegprogramma’s kunt ontwerpen en uitvoeren. Hiervoor verdiep je je in veiligheidsmaatregelen, organisatie en planning en verschillende didactische principes. Ook ga je aan de slag met sport en identiteit en recente ontwikkelingen binnen de markt van sport en lifestyle. Met deze kennis en vaardigheden kun je na afloop cliënten succesvol begeleiden bij een verandering in hun levensstijl.

HBO Programma Sport en Gezondheid

Indien je op zoek bent naar een compleet en praktijkgericht programma op HBO-niveau, dan sluit HBO Sport, Bewegen en Gezondheid - 1 jaar het beste bij je aan. Je verdiept je naast anatomie en inspanningsfysiologie in voedingsleer. Daarbij leer je de voedingswaarden in producten herkennen en onderbouwen. Ook ga je aan de slag met uiteenlopende sportculturen en verdiep je je in de maatschappelijke context van sport. Uiteraard word je hierin volledig ondersteund door ervaren professionals vanuit de praktijk. Zij weten een vertaling te maken van de theorie naar de voor jou herkenbare praktijk. Met deze unieke praktijkaanpak ontwikkel je vaardigheden om mensen te informeren, motiveren en te begeleiden naar een optimale fysieke gezondheid.

Erkende HBO Bachelor in deeltijd volgen

De HBO Bachelor Voeding en Diëtetiek specialisatie Sport en Bewegen leidt je breed op tot diëtist én biedt je de unieke kans om je te specialiseren in sport en bewegen. Dat maakt deze HBO Bacheloropleiding bijzonder interessant. Naast productkennis, gezondheidsbevordering en pathologie ontwikkel je professionele adviesvaardigheden. Daarbij heb je de ruimte voor een specialisatie naar keuze:

  • Ouderenzorg
  • Sport en Voeding
  • Ondernemerschap
  • Coach Kinderobesitas

 
Als je alle modules met succes heeft afgerond, ontvang je het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Voeding en Diëtetiek’ van NCOI Opleidingen. Je mag dan de graad BSc (Bachelor of Science) voeren.

Waarom NCOI Opleidingen

Ben je diëtist? In samenwerking met businesspartner Pro Education biedt NCOI je een nascholingsaanbod met ruim 350 praktijkgerichte cursussen en opleidingen om jouw ambities te realiseren. Het aanbod van Pro Education is voor een groot deel geaccrediteerd door KNGF, Stichting ADAP of ClaudicatioNet en heeft een gemiddelde waardering van een 8,0.