Menu
NCOI Opleidingen - Zorg & Medisch

Diëtetiek

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Het opleidingsprogramma Diëtetiek van NCOI Opleidingen omvat de volledige HBO Bacheloropleiding Voeding en Diëtetiek. Daarnaast...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Het opleidingsprogramma Diëtetiek van NCOI Opleidingen omvat de volledige HBO Bacheloropleiding Voeding en Diëtetiek. Daarnaast...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Het opleidingsprogramma Diëtetiek van NCOI Opleidingen omvat de volledige HBO Bacheloropleiding Voeding en Diëtetiek. Daarnaast...

Lees meer

Meest bekeken Diëtetiek

HBO Bachelor Voeding en Diëtetiek
Langer dan 36 maanden HBO/HBO Bacheloropleiding

HBO Bacheloropleiding (2) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (5) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

NVAO-geaccrediteerd
12 maanden HBO-programma
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden HBO-programma
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden HBO-programma

Vakopleiding (1) Een vakopleiding is volledig toegespitst op de beroepspraktijk en is veelal de standaard binnen de branche. Je kunt het geleerde direct toepassen in de praktijk.

Training (1) Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kun je direct in je eigen werkomgeving toepassen.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Het opleidingsprogramma Diëtetiek van NCOI Opleidingen omvat de volledige HBO Bacheloropleiding Voeding en Diëtetiek. Daarnaast biedt het opleidingsprogramma erkende vakopleidingen, zoals de Vakopleiding Erkend Gewichtsconsulent. Het opleidingsprogramma Diëtiek van NCOI Opleidingen biedt je altijd de juiste keuze.

Wat leer ik in een HBO programma Voeding en Diëtetiek?

Waaruit bestaat een gezond voedingspatroon? Hoe begeleid je mensen naar een gezond gewicht? Dat en vele andere belangrijke vragen komen aan bod tijdens de HBO Voeding en Diëtetiek - 1 jaar. Onder begeleiding van ervaren professionals vanuit de praktijk, verdiep je je in de kern van Voeding en Diëtetiek, waaronder anatomie, fysiologie en gezondheidsbevordering. Uiteraard komen ook persoonlijke adviesvaardigheden uitgebreid aan bod, zodat je cliënten na afloop overtuigend informeert en adviseert. Aan de hand van praktijkgerichte opdrachten pas je de theorie toe binnen je werkomgeving. Daardoor merk je direct resultaat.

HBO Programma Sport en Levensstijl

Gaat jouw interesse naast voeding ook uit naar de sport- en levensstijl van individuen en groepen? Dan is juist het programma HBO Sport, Bewegen en Levensstijl geschikt voor jou. Tijdens dit HBO-programma ontwikkel je vaardigheden zodat je beweegprogramma’s kunt ontwerpen en uitvoeren. Hiervoor verdiep je je in veiligheidsmaatregelen, organisatie en planning en verschillende didactische principes. Ook ga je aan de slag met sport en identiteit en recente ontwikkelingen binnen de markt van sport en lifestyle. Met deze kennis en vaardigheden kun je na afloop cliënten succesvol begeleiden bij een verandering in hun levensstijl.

HBO Programma Sport en Gezondheid

Indien je op zoek bent naar een compleet en praktijkgericht programma op HBO-niveau, dan sluit HBO Sport, Bewegen en Gezondheid - 1 jaar het beste bij je aan. Je verdiept je naast anatomie en inspanningsfysiologie in voedingsleer. Daarbij leer je de voedingswaarden in producten herkennen en onderbouwen. Ook ga je aan de slag met uiteenlopende sportculturen en verdiep je je in de maatschappelijke context van sport. Uiteraard word je hierin volledig ondersteund door ervaren professionals vanuit de praktijk. Zij weten een vertaling te maken van de theorie naar de voor jou herkenbare praktijk. Met deze unieke praktijkaanpak ontwikkel je vaardigheden om mensen te informeren, motiveren en te begeleiden naar een optimale fysieke gezondheid.

Erkende HBO Bachelor in deeltijd volgen

De HBO Bachelor Voeding en Diëtetiek specialisatie Sport en Bewegen leidt je breed op tot diëtist én biedt je de unieke kans om je te specialiseren in sport en bewegen. Dat maakt deze HBO Bacheloropleiding bijzonder interessant. Naast productkennis, gezondheidsbevordering en pathologie ontwikkel je professionele adviesvaardigheden. Daarbij heb je de ruimte voor een specialisatie naar keuze:

  • Ouderenzorg
  • Sport en Voeding
  • Ondernemerschap
  • Coach Kinderobesitas

 
Als je alle modules met succes heeft afgerond, ontvang je het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Voeding en Diëtetiek’ van NCOI Opleidingen. Je mag dan de graad BSc (Bachelor of Science) voeren.

Waarom NCOI Opleidingen

Ben je diëtist? In samenwerking met businesspartner Pro Education biedt NCOI je een nascholingsaanbod met ruim 350 praktijkgerichte cursussen en opleidingen om uw ambities te realiseren. Het aanbod van Pro Education is voor een groot deel geaccrediteerd door KNGF, Stichting ADAP of ClaudicatioNet en heeft een gemiddelde waardering van een 8,0.