Menu
NCOI Opleidingen - Zorg & Medisch

Ergotherapie

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Hogeschool NCOI is de grootste Hogeschool voor werkenden in Nederland. Wij bieden je volledige HBO Bacheloropleidingen, maar...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Hogeschool NCOI is de grootste Hogeschool voor werkenden in Nederland. Wij bieden je volledige HBO Bacheloropleidingen, maar...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Hogeschool NCOI is de grootste Hogeschool voor werkenden in Nederland. Wij bieden je volledige HBO Bacheloropleidingen, maar...

Lees meer

Meest bekeken Ergotherapie

HBO Bachelor Ergotherapie
Langer dan 36 maanden HBO/HBO Bacheloropleiding

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding die opleidt tot de officiële Bachelorgraad. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (1) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

NVAO-geaccrediteerd
12 maanden HBO-programma

Training (1) Tijdens een training staan je eigen praktijk en het ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kun je direct in je eigen werkomgeving toepassen.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Hogeschool NCOI is de grootste Hogeschool voor werkenden in Nederland. Wij bieden je volledige HBO Bacheloropleidingen, maar ook kortere HBO-programma's en HBO-leergangen op het gebied van Ergotherapie. Bekijk ons uitgebreide aanbod aan opleidingen tot ergotherapeut en ontdek de opleiding die het beste bij jou past.

Wat doet een ergotherapeut?

Als ergotherapeut ondersteun je mensen op cliëntgerichte wijze. De cliënt geeft aan tegen welke barrières hij in zijn dagelijks leven aanloopt. Vervolgens adviseer en begeleid je deze cliënt naar zijn herstel, zodat hij (wederom) optimaal kan handelen in zijn dagelijks leven. Bij NCOI Opleidingen bieden we de kennis en vaardigheden die je als ergotherapeut nodig hebt. Daarvoor leer je het vak uit eerste hand, van ervaren ergotherapeuten. Zij weten de theorie te vertalen naar de voor jou herkenbare praktijk. Daarmee garanderen wij de hoogste slagingspercentages.

HBO Ergotherapie

Wil je je op HBO-niveau en in deeltijd ontwikkelen tot ergotherapeut? En wil je zo snel mogelijk starten in de functie van ergotherapeut? In het programma HBO Ergotherapie komen alle kernelementen voor de ergotherapeut aan bod. Je gaat onder andere aan de slag met methodisch handelen, coaching en systematisch observeren. Op basis van de genoten modules kun je vrijstelling aanvragen binnen de HBO Bachelor Ergotherapie, mits je toelaatbaar bent tot deze vervolgopleiding. Met dit programma zet je de eerste stap naar erkend ergotherapeut.

Erkende ergotherapie-opleiding

Indien je je volledig wenst om te scholen tot erkend ergotherapeut, dan is de HBO Bachelor Ergotherapie de juiste opleiding voor jou. Tijdens deze zeer gewaardeerde opleiding richt je je op de kern van het vakgebied. Je ontwikkelt vaardigheden om de wensen en behoeften van de cliënt centraal te zetten. Daarvoor ga je aan de slag met onder andere gezondheidsbevordering en uiteenlopende preventiemethodieken. Tevens leer je creatieve oplossingen aandragen voor ethische dilemma's en verdiep je je in de paramedische dienstverlening. Je behaalt met deze opleiding het officiële en internationaal erkende Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Ergotherapie’ van onze businesspartner Pro Education. Daarmee sluit deze erkende ergotherapie-opleiding perfect aan bij de arbeidsmarkt.

Businesspartner Pro Education

Ben je ergotherapeut? In samenwerking met businesspartner Pro Education biedt NCOI je een nascholingsaanbod met ruim 350 praktijkgerichte cursussen en opleidingen om je ambities te realiseren. Het aanbod van Pro Education is voor een groot deel geaccrediteerd door KNGF, Stichting ADAP of ClaudicatioNet en heeft een gemiddelde waardering van een 8,0.

Waarom Ergotherapie bij NCOI Opleidingen?

  • Meerdere startmomenten in het jaar
  • Leslocaties door heel Nederland
  • Bijeenkomsten overdag, ’s avonds of in het weekend
  • Ervaren docenten uit de praktijk