Menu
NCOI Opleidingen - Zorg & Medisch

Ergotherapie

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Hogeschool NCOI is de grootste Hogeschool voor werkenden in Nederland. Wij bieden je volledige HBO Bacheloropleidingen, maar...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Hogeschool NCOI is de grootste Hogeschool voor werkenden in Nederland. Wij bieden je volledige HBO Bacheloropleidingen, maar...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Hogeschool NCOI is de grootste Hogeschool voor werkenden in Nederland. Wij bieden je volledige HBO Bacheloropleidingen, maar...

Lees meer

Meest bekeken Ergotherapie

HBO Ergotherapie
12 maanden HBO-programma

Meest bekeken Ergotherapie

HBO Ergotherapie
12 maanden HBO-programma
Filter
Niveau
Toon alle niveau's
Startmoment
Toon alle startmomenten
Dag(deel)

Professional Master (1) Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die u interessant vindt. De Professional Masters van NCOI University of Applied Sciences duren 6 tot 12 maanden. U rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (1) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: Klassikaal, Virtual Classroom en E-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Hogeschool NCOI is de grootste Hogeschool voor werkenden in Nederland. Wij bieden je volledige HBO Bacheloropleidingen, maar ook kortere HBO-programma's en HBO-leergangen op het gebied van Ergotherapie. Bekijk ons uitgebreide aanbod aan opleidingen tot ergotherapeut en ontdek de opleiding die het beste bij jou past.

Wat doet een ergotherapeut?

Als ergotherapeut ondersteun je mensen op cliëntgerichte wijze. De cliënt geeft aan tegen welke barrières hij in zijn dagelijks leven aanloopt. Vervolgens adviseer en begeleid je deze cliënt naar zijn herstel, zodat hij (wederom) optimaal kan handelen in zijn dagelijks leven. Bij NCOI Opleidingen bieden we de kennis en vaardigheden die je als ergotherapeut nodig hebt. Daarvoor leer je het vak uit eerste hand, van ervaren ergotherapeuten. Zij weten de theorie te vertalen naar de voor jou herkenbare praktijk. Daarmee garanderen wij de hoogste slagingspercentages.

HBO Ergotherapie

Wil je je op HBO-niveau en in deeltijd ontwikkelen tot ergotherapeut? En wil je zo snel mogelijk starten binnen de functie van ergotherapeut? In het programma HBO Ergotherapie 1 jaar komen alle kernelementen voor de ergotherapeut aan bod. Je gaat onder andere aan de slag met methodisch handelen, coaching en systematisch observeren. Volg je het programma liever in 2 jaar, dan kan dit uiteraard ook met het programma HBO Ergotherapie 2 jaar. Bovendien kun je op basis van de genoten modules vrijstelling aanvragen binnen de HBO Bachelor Ergotherapie, mits je toelaatbaar bent tot deze vervolgopleiding. Met dit programma zet je de eerste stap naar erkend ergotherapeut.

Erkende ergotherapie-opleiding

Indien je je volledig wenst om te scholen tot erkend ergotherapeut, dan is de HBO Bachelor Ergotherapie de juiste opleiding voor jou. Tijdens deze zeer gewaardeerde opleiding richt je je op de kern van het vakgebied. Je ontwikkelt vaardigheden om de wensen en behoeften van de cliënt centraal te zetten. Daarvoor ga je aan de slag met onder andere gezondheidsbevordering en uiteenlopende preventiemethodieken. Tevens leer je creatieve oplossingen aandragen voor ethische dilemma's en verdiep je je in de paramedische dienstverlening. Je behaalt met deze opleiding het officiële en internationaal erkende Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Ergotherapie’ van onze businesspartner Pro Education. Daarmee sluit deze erkende ergotherapie-opleiding perfect aan bij de arbeidsmarkt.

Businesspartner Pro Education

Ben je ergotherapeut? In samenwerking met businesspartner Pro Education biedt NCOI je een nascholingsaanbod met ruim 350 praktijkgerichte cursussen en opleidingen om je ambities te realiseren. Het aanbod van Pro Education is voor een groot deel geaccrediteerd door KNGF, Stichting ADAP of ClaudicatioNet en heeft een gemiddelde waardering van een 8,0.

Waarom Ergotherapie bij NCOI Opleidingen?

  • Meerdere startmomenten in het jaar
  • Leslocaties door heel Nederland
  • Bijeenkomsten overdag, ’s avonds of in het weekend
  • Ervaren docenten uit de praktijk