Ergotherapie

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Hogeschool NCOI is de grootste Hogeschool voor werkenden in Nederland. Wij bieden u volledige HBO Bacheloropleidingen, maar...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Hogeschool NCOI is de grootste Hogeschool voor werkenden in Nederland. Wij bieden u volledige HBO Bacheloropleidingen, maar...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Hogeschool NCOI is de grootste Hogeschool voor werkenden in Nederland. Wij bieden u volledige HBO Bacheloropleidingen, maar...

Lees meer

Meest bekeken Ergotherapie

HBO Bachelor Ergotherapie
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding

Meest bekeken Ergotherapie

HBO Bachelor Ergotherapie
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding
Filter
Niveau
Toon alle niveau's
Duur

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Hogeschool NCOI is de grootste Hogeschool voor werkenden in Nederland. Wij bieden u volledige HBO Bacheloropleidingen, maar ook kortere HBO-programma's en HBO-leergangen op het gebied van Ergotherapie. Bekijk ons uitgebreide aanbod aan opleidingen tot ergotherapeut en ontdek de opleiding die het beste bij u past.

Wat doet een ergotherapeut?

Als ergotherapeut ondersteunt u mensen op cliëntgerichte wijze. De cliënt geeft aan tegen welke barrières hij in zijn dagelijks leven aanloopt. Vervolgens adviseert en begeleidt u deze cliënt naar zijn herstel, zodat hij (wederom) optimaal kan handelen in zijn dagelijks leven. Bij NCOI Opleidingen bieden we de kennis en vaardigheden die u als ergotherapeut nodig heeft. Daarvoor leert u het vak uit eerste hand, van ervaren ergotherapeuten. Zij weten de theorie te vertalen naar de voor u herkenbare praktijk. Daarmee garanderen wij de hoogste slagingspercentages.

HBO Ergotherapie

Wilt u zich op HBO-niveau en in deeltijd ontwikkelen tot ergotherapeut? En wilt u zo snel mogelijk starten binnen de functie van ergotherapeut? In het programma HBO Ergotherapie 1 jaar komen alle kernelementen voor de ergotherapeut aan bod. U gaat onder andere aan de slag met methodisch handelen, coaching en systematisch observeren. Volgt u het programma liever in 2 jaar, dan kan dit uiteraard ook met het programma HBO Ergotherapie 2 jaar. Bovendien kunt u op basis van de genoten modules vrijstelling aanvragen binnen de HBO Bachelor Ergotherapie, mits u toelaatbaar bent tot deze vervolgopleiding. Met dit programma zet u de eerste stap naar erkend ergotherapeut.

Erkende ergotherapie-opleiding

Indien u zich volledig wenst om te scholen tot erkend ergotherapeut, dan is de HBO Bachelor Ergotherapie de juiste opleiding voor u. Tijdens deze zeer gewaardeerde opleiding richt u zich op de kern van het vakgebied. U ontwikkelt vaardigheden om de wensen en behoeften van de cliënt centraal te zetten. Daarvoor gaat u aan de slag met onder andere gezondheidsbevordering en uiteenlopende preventiemethodieken. Tevens leert u creatieve oplossingen aandragen voor ethische dilemma's en verdiept u zich in de paramedische dienstverlening. U behaalt met deze opleiding het officiële en internationaal erkende Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Ergotherapie’ van onze businesspartner Pro Education. Daarmee sluit deze erkende ergotherapie-opleiding perfect aan bij de arbeidsmarkt.

Businesspartner Pro Education

Bent u ergotherapeut? In samenwerking met businesspartner Pro Education biedt NCOI u een nascholingsaanbod met ruim 350 praktijkgerichte cursussen en opleidingen om uw ambities te realiseren. Het aanbod van Pro Education is voor een groot deel geaccrediteerd door KNGF, Stichting ADAP of ClaudicatioNet en heeft een gemiddelde waardering van een 8,0.

Waarom Ergotherapie bij NCOI Opleidingen?

  • Meerdere startmomenten in het jaar
  • Leslocaties door heel Nederland
  • Bijeenkomsten overdag, ’s avonds of in het weekend
  • Ervaren docenten uit de praktijk